Halktv yazarı Gürel Yurttaş'ın köşe yazısı...
Beşiktaş golle başladı maça. Büyük şanstı bu. 5. dakikada Cerny'nin yerden kaleye gönderdiği top auta giderken yetişen Cengiz, kötü vuruşu asiste çevirerek 1-0 öne geçirdi takımını.
Bu moralle yüklenen Beşiktaş, moralsizlikle ne yapacağını şaşıran Kasımpaşa varken; Cerny'nin bir vuruşunda top direkten döndü. 31. dakikada da penaltı kazandı. Ama Abraham penaltı atışını o kadar kötü kullandı ki, top kaleci Gianniotis'in ayaklarında kaldı.
İşte bu penaltının hemen peşinden oldu olanlar. 33. dakikada Frimpong'un sol çizgiden ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Winck'in kafa vuruşunda top Ersin Destanoğlu'nun müdahalesine rağmen ağlara gitti ve skora denge geldi.
Peşinden Adnan Deniz Kayatepe'nin Kasımpaşa lehine verdiği bir penaltı kararı vardı ki; çok komikti. Neyse ki VAR önledi skandalı.
İlk yarının son bölümünde yine eski görüntüsüne döndü Beşiktaş. Baskı yedi, bocaladı, ileriye direkt pas atamadı, zaten kanatları hiç kullanamadı. Bir El Bilal'e geldiğinde top heyecanlandırdı tribünleri biraz biraz. Gerisi yok! Sanıyorum Beşiktaş yeterince taktik antrenman yapmıyor. Atak başlatamıyor. 45 dakika korner kazanamayan bir takım olabilir mi kazanmak istediği maçta. Var; Beşiktaş o.
Gelelim ikinci yarıya...
İkinci yarıda Kasımpaşa'nın da pozisyonları oldu Beşiktaş'ın da. Kasımpaşa'da dikkat çeken futbolcularının son vuruşlarındaki kabiliyetsizlikleriydi. Beşiktaş'ta da öyle. Ben artık Abraham gerçekten de santrfor mu diye şüpheye düşmüş durumdayım.
Kanatları kullanamayan Beşiktaş son 15 dakikada Jota Silva ile Rashica'yı aldı oyuna; yine bir şey değişmedi. 84'te de Cerny'nin yerine Mustafa Hekimoğlu girdi. Bir şey yapması için zaten süre yetersizdi.
SERGEN YALÇIN VE SERDAL ADALI'DA MEHMET ŞİMŞEK ETKİSİ
Benim aklıma takılan şeyler var. Birincisi Sergen Yalçın'ın maçtan önce Rafa Silva ile ilgili sözleri. "Son performansları beklentimizin altında kaldı" dedi. Bir anlam veremedim. Gördüğüm kadarıyla Beşiktaş'ın en etkili oyuncusu. Yanına yaklaşan bile yok. Bu nasıl sözdür, ne demek istedi; bilemedim. Kriz yönetimi değil bu; en yetenekli oyuncunu yerin dibine sokmak skandal değil de nedir?
Bir de başkan Serdal Adalı'yı her defa dinlerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geliyor aklıma. Türkiye'de emekliler, asgari ücretliler, milyonlar inim inim inliyor. Bırakın açlık sınırını, giderek aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya insanlar. Ama Mehmet Şimşek, sürekli "Şöyle iyiye gidiyoruz, böyle ilerliyoruz, enflasyon düşme eğilimine girdi" deyip duruyor ya aylardır. Serdal Adalı da habire "Çok çalışıyoruz, umudu kesmiyoruz. Taşlar zaman içerisinde yerlerine oturacak, kimse moralini bozmasın. Yeni bir takımız. Moral bozmaya gerek yok. Çok iyi bir hocamız var hepsinden önemlisi, gece gündüz çalışıyor. Beşiktaş toparlanacak, kimse merak etmesin" diye konuşuyor. Enteresan. Sanki Beşiktaş'ta Mehmet Şimşek var gibi geliyor bana.
Şuraya bakın. Ekim ayında Beşiktaş lider Galatasaray'ın 11 puan gerisinde. Arada 4 takım daha var bir de. "Artık kasım ayında havlu atmayacağız" derken, ekim ayında attı iyi mi?
Bu takım nasıl düzelir bilmiyorum. Hala inanamıyorum; sen elindeki Gedson Fernandes'i, Masuaku'yu yolla, yerine bunları al. Durduk yere kaptanlık krizi çıkar! Ondan sonra umutlu konuşup dur. Andersen'den masallar bile daha gerçekçi duruyor.
Gürel Yurttaş / Halktv
YORUMLAR (18)
Beşiktaşlı kardeşlerim önce dınımızı, vatanımızı ve aılemızı düşünelim. Bu trılyoner mılyoner aklımızla alay eden insanları kendı halıne bırakalım. Kendimizi geliştirelim ve ahlaklı erdemlı ıyı ınsanlar olalım. Bunca kötülüğe daha iyi olara tepkı verelım ve bunları zengın etmeyelım.
Göztepenin kalecisi KAPTAN. GS. maçında gördük hakemle konuştu. İtirazanı yaptı filan tekrar yerine döndü. Biz ise neymiş kaleci kalesini terkedemezmiş diye KAPTAN değiştirmişiz. Onu da söylemiyorlarda öyle anladık. Yada kendimizi kandırdık. Resmen DARBE yapmışlar yani. Emekleri bir anda yerle bir edip bunlar kaptan demişler. Kaptanlarda en acemileri seçmişler, kim seçtiyse. Acemi dediysem yeni gelenler yani. Daha tesisin yerini, stadın yerini bilmiyorlar. Kimseyi tanımıyorlar. Beşiktaşı tanımıyorlar. Rakipleri tanımıyorlar. Futblocuları tanımıyorlar. Beşiktaşı temsil edecekler. Hiç bir özellikleri yok. Tek özellikleri sanırım orkunun dil bilmesi ve Türkçeden diğerlerine tercümanlık yapması bu onun kaptanlık yeteneği. Ndidi.de Sergenin N'i. En güvendiği isim manasına söylüyorum. En son maçta onu santrafor yapmaya çalıştı. Bir diğerinde çalıştık vurdu kafayı dedi. Şimdi çalışmışlar ileri çıkıyor. Yerine Cerny ön liberoluk yapıyor. Olay budur. Yani bu rezillikten nasıl kurtulunur. Bunlar içine daha çok rezillik katıyorlar. O kadar şey varken KAPTAN değiştirmek. Hem de maçlar oynanırken en son yapılacak şeydir. Bari devre arasını bekleseydiniz. Karar vermek için bir toplansaydınız. Görüşler alsaydınız. Ben yaptım oldu. SEN KİMSİN? Ben bilirim, en büyük benim, benim dediğim olur. BÖBÜRLENEN, BURNU KAF DAĞINDA KİM? işte o bunları yapıyor. RAFAyı silmiş. Yahu kazanacaksın birader. Ne silmesi. Kaptanlığı ona ver. Adam tecrübeli bari. Onlardan önce geldi. Az buz tanışıklığı var. Saygınlığı var. İtibarı var. El üstünde tutuluyor. Seyirci seviyor. AMA İÇİNE KAPANIK. Tercih edilecek bir eleman görmediler sanırım. Birde Portekizce dışında dil bilmiyorsa tercih edilmemiş olabilir. Neyse bu hatalar onlara yazar. ÇÜNKÜ ONLAR BİLİYOR. Ne biliyorsa. GEDSON SATILMAMALIYDI. Maaşı yükseltilmeliydi. Yapmadılar GİTTİ. Şimdi kendi gitti demenin manası yok. SENİN YÜZÜNDEN GİTTİ BAŞKAN. İdare edemedin. adamın maaşını düzeltmediğin gibi. Üstüne başkalarına onu üçe beşe katlayan maaşlar verdin. Kör gözün üstüne vurdun. ADAM SANA PARA KAZANDIRDI. Yazıklar olsun. Bari doğruyu konuş. Maaşını yükseltmedim gitti de. Bu takımın antrenörü SCHIMID olmalıydı. Başından beri. Bu adam gelsin dendi. AMA GETİREMEDİLER. Parasal olabilir. Ya da adamın istediklerini yapamamış olabilirler. Bilemiyorum. Ancak son iki antrenöre verilen para, transferler. O hocanın isteklerini karşılayamamayı KAT BE KAT AŞMIŞTIR. Çünkü çok transfer yapıldı ama çare olmadı. Zaten antrenörlük nedir? Elindeki kadroyla en iyiyi başarabilmektir. Başaramıyorsan suç sendedir. BIRAKIR GİDERSİN ADAM GİBİ. Şimdi bu Schimid Japonyaya gitmiş. Parayı buldu herhalde. Yani bir ALMAN, ALMAN EKOLÜ, disiplini bizim takımı kalkındırabilir diye düşünüyorum. Özü, sözü dinlenilen bir antrenör, yani herkesçe takdir gören, eli sopalı, başka türlüsü kalkındıramaz. Bu böyle sürer gider. Yok bir sene iki sene. 5 sene oldu. OLMADI İŞTE. Seneye olur diyemezsin. Palavra olur.
samsun göztepe vb o takımlara bakın bütçelerine bakın hocalarına bakın.. bize bakın.. sergen e bakın...
25-30 puan fark yiyip utanmamak nasıl bir arsızlıktır ya... düşüreceklerine bu yıl daha fazla fark yemek için her şeyi deniyorlar...EY BEŞİKTAŞ TARAFTARI SEN NE PASİF BİR TOPLULUKMUŞSUN YAHU!! BEN BİZİM BU KADAR ETKİSİZ İNSANLAR olduğumuzu bilmiyordum ..kaç senedir ziyan ettiler kulübü tek adam gibi tepki yok. Hani Beşiktaş evladımızdı ? abimizdi , babamızdı ?
ole hocayı yollayıp ganyancı sergen i getirmek bile bence büyük sıkandal... sergen hocanın yapısı belli tarzı belli gittiği takımlarda yaptıkları ortada... her gittiği kulüpde gerisinde enksz bırakıp giden bir hoca.. egolu kaprisli takıntılı..kardeşinin i menejerliği yaptğı yada bağlantılı oyuncuları aldırarak gittiği her kulübüde kazıkladı... salih mert devaö edenler.. gökhan sazdağı rıdvan ceny cengiz bu sezon aldırdıkları
Bjk bu hale gelmesinin sebebi araştırılmalı scaud ekibi ne yapıyor
planı projesi heyecanı olan bir teknik adama sabredilir. ama böylesine daha da delirmek için mi sabredelim. getirin abi yabancı çalışkan ve gözünde ışık olan bir adamı sabredelim. bizde biliyorduk bu sene şampiyon olamayız diye. kimse şampiyonluk ta beklemiyor fakat her maçta 90 dk bitse de gitsek havasıyla sahada 11 tane adam görmeye tahammül kalmadı. Azim yok hırs yok . sen çabala biz görelim taraftar olarak o zaman sabretmez isek taraftar suçludur diyelim. masalcılara sabır olmaz. Zaman lazım yalanlarıyla vakit öldürüyorlar uyanın. Bu adaman olmaz.
@Seee See Seee /dogru...riza hoca , serdar topraktepenin ne gunahi vardi
Yav yeter he he, ne yapacak adam 5 yılın birikimini bir günde silecek mi? Yeni bir takım kuruldu 20 kişi gitti 10 kişi geldi. Zamanla herkes takıma alışacak biraz sabır kardeşim. Bu sene şampiyonluk falan yok. Sene sonuna doğru da güzel oyun gelir, önümüzdeki seneyi bekleyin , beklemeyen gitsin renkliler izlesin, destek olun az, roma bir günde kurulmadı
@Kartal66 bu takımin düzeleceğine inanıyor musun gerçekten.
Sergenin tez zamanda gitmesi lazım. Sadece kötü bir antrenör olsa kalsın derdim ama takımın içini oyuyor. Scouta laf, rafaya laf. Sen sadece işini yapacaksın, zaten onu da bilmiyorsun sergen
Beşiktaş'a operasyon çekiliyor sanki. Hakan Şükür'ün dedikleri çıkacak galiba. Kulübü gözden düşürüp satmaya kalkacaklar anlaşılan.
Çok güzel bentzetme, aynen o durumdayız maalesef.
Futbol şubesi kapansın yolumuza hentbol ile devam edelim buraya kadarmış zorlamanın anlamı yok
Muhtar olamayacak adam Besiktas’a baskanlik yapiyor iyi mi
Sergen kafaya takti rafa yi yiyecek mert gitti
Adam sozunde durdu iste. Kasimda havlu atmadi.
Güzel tespit ellerine sağlık anlayana tabii.