Spor yorumcusu Berk Göl, Vole’de Beşiktaş’ın transfer planlamasını değerlendirdi.
Spor yorumcusu Berk Göl, Vole’de yaptığı değerlendirmede Beşiktaş’ın transfer planlamasını ve Ernest Poku ile Fabio Miretti’nin takımda kullanılması beklenen rolleri hakkında konuştu. Göl, siyah-beyazlıların özellikle sağ kanatta uzun süredir ihtiyaç duyduğu çizgiyi kullanan oyuncu profilini Poku ile kadroya kattığını belirtti.
Berk Göl, Beşiktaş’ın sağ kanat planlamasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“İlk günden beri Beşiktaş’taki planlamanın şu şekilde olduğunu duyuyorduk: Sağ kanada alınacak oyuncunun çizgiyi kullanan bir oyuncu olması bekleniyordu. İçeri kat eden, solak bir oyuncu değil; çizgiyi kullanan bir kanat oyuncusu... Ve öyle bir oyuncu geldi. Aranan profile uygun bir isim geldi.
Orada Murillo’yu iç koridorda kullanıp, kanat oyuncusunu çizgiye bastırmak gibi bir planı vardı hocanın. Poku’yla birlikte o planı sahaya yansıtacak. Ben biraz eski tip, çizgiyi kullanan kanat oyuncularını severim. Bence futbolda bunlar geri gelecekler. Çünkü ters ayaklı kanatların oyunu çok daralttığını düşünüyorum. Artık alan bulmakta çok zorlanıyorlar.”
Poku’nun özellikle Türkiye Ligi’nde kapalı savunmalara karşı önemli bir çözüm olabileceğini belirten Göl, şöyle devam etti:
“O yüzden çizgiye basan kanat oyuncusunun çözüm olabileceğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye Ligi gibi sürekli gömülen rakiplere karşı oynarken, bir hücumcuyu çizgiye çıkarmak bence ideal bir senaryo olabilir. Alan açmak, ceza sahasına koşan oyunculara alan yaratmak açısından...”
Poku ve Miretti’nin yaşlarının da Beşiktaş’ın planlamasına uyduğunu belirten Berk Göl, takımın orta sahaya bir transfer daha yapabileceğini söyledi:
“İstenen profildi. Yaş olarak da çok uygun. Devamlılığı yüksek bir oyuncu. 23 yaş altı bir oyuncu. Miretti de öyle. O anlamda da çok değerli iki ekleme olduğunu görüyoruz. Ben bundan sonraki süreçte Beşiktaş’ın bir orta saha daha alacağını düşünüyorum.”
Fabio Miretti’nin Beşiktaş’taki rolüne de değinen Göl, genç İtalyan oyuncunun Orkun Kökçü ile birlikte değerlendirilebileceğini ifade etti:
“Bu arada Miretti’nin esas planlanan orta saha oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Miretti biraz daha Orkun’un alternatifi gibi. Hep ikili düşünüyoruz ya, Beşiktaş’ta çok rotasyon olacağı için... Orkun, Miretti; bir de şimdi Olaytan gibi geliyor bana sanki.”
Göl, transfer politikasına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede de bulunarak Vlahovic konusunda da ihtimal gördüğünü söyledi:
“Bence mesela, atıyorum, Vlahovic bugün Newcastle’ı bıraksa ya da Beşiktaş’ın istediği fiyata inse, yine Vlahovic de gelir gibi geliyor bana.”
Beşiktaş’ın orta saha rotasyonundaki oyuncuların nasıl kullanılabileceğine değinen Berk Göl, Orkun-Miretti ikilisini birinci alternatif olarak gördüğünü dile getirdi:
“Şöyle diyebilirim ben de; şimdi Orkun, Miretti diyoruz ya... Bence onlar var, işte Italiano’ya göre. İdeali odur demiyorum ama bence şöyle: Orkun-Miretti birinci alternatif, Ndidi ona ikinci alternatif.”
Salih Özcan’ın ilk 11’deki yerinin farklı olduğunu belirten Göl, Ndidi’nin daha ileri bir rolde kullanılabileceğini söyledi:
“Salih zaten ilk 11. Bir Salih’in yedeği tarzı, hani bir...”
“Hayır, ben Salih-Ndidi’yi bir paket yapıp... Bence hoca Ndidi’yi biraz ön tarafın paketi yapıyor, diyorum ben de. Çünkü 8 numara kullanımını özellikle Italiano’nun Ndidi’de görebiliyoruz. Maçlarda da Salih’le beraber kullandığı maç da vardı. Yani Ndidi bir 6 numara gibi değil, daha merkezde değerlendiriliyor bence.”
Yabancı oyuncu kontenjanına da dikkat çeken Göl, Beşiktaş’ın yeni bir transfer yapabilmesi için kadroda yer açılması gerekebileceğini söyledi:
“Ama işte yabancı sınırı buna izin verecek mi şu an? Beşiktaş’ın bir yetişkin alma şansı yok.”
Miretti, Poku ve Olaytan’ın U23 kontenjanını doldurduğunu belirten Göl, olası bir ayrılığın yeni transfer için alan açabileceğini söyledi:
“Orada Miretti, Poku, Olaytan... Doldu, doldu.”
“Evet, U23 doldu. Ekstra bir oyuncu ayrılığı gerçekleşir mi? Burada Rashica belki ayrılıp kontenjanda bir boşluk kalabilir.”
Berk Göl, Rashica’nın takımdan ayrılacağı yönündeki düşüncesini ise net şekilde ifade etti:
“Bence ayrılacak Rashica, kesin.”
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (20)
Taraftar yuhalayıp psikolojisini mahvetmezse bence Ouattara bu takımın yıldız oyuncularından biri olmaya aday. Kumaş var, tempo ve atletizm var. Tecrübe, özgüven ve desteğe ihtiyacı var. Kolay değil 21 yaşında doğup büyüdüğü ülkeyi bırakıp bambaşka bir ülke/kültüre geldi. İyi antrene edilirse ki edilecek Elit olmasa bile A sınıf bir sol bek olmaya aday. 28 Ağustos 2026'da yazdım bunu. Not edin.
Rashica,Agbadu,Ndidi,Musrati,Mario, bunlar hemen gönderilmeli,
Bir sol bek almışız yürüyen facia. Her an kırmızı potansiyeli var, hücumda hiç yok. Şuan konuşulmuyor ama rıdvana bişey olsa sol beke stoperlerden biri geçse daha iyi
Çorum ve fb maçlarında puan kaybı havlu attım demektir kimse kusura bakmasın
Hadi inşallah tez zamanda gider bu vitaminsiz
Rasicha yürüyemeyen cerny den çok daha iyi en azından koşabiliyor güçlü kalabiliyor cerny denen kel ne koşabiliyor ne çalım atabiliyor ne pas atabiliyor herif safii zarar neden halen daha Adalı bu cerny denen gereksizi tutuyor takıma
Allah aşkına hayatı zulüm edin ve Rashica ile Cerny'i gitmelerine ikna edin
Bu hafta ligin gidişatı belli olur Samsun-fb gs-Göztepe amed-ts üçünün de rakibi zor kolay geçerlerse bizim işimiz zor
besiktasta hoca sorunuda var izleyin gorun bu hoca corum macinada cerny baslar bize gelen her hoca illaki bir çöpe kafaya takiyor ondan bir sey olacagini zannediyor ornek sergen hoca cengiz senol hoca necip
@orhan Asıl Beşiktaş'ta senin gibi 20 IQ taraftar sorunu var. Hocanın elinde sağda kullanacağı adam olmadığını anlayamıyorlar. Yine de çok geç değil. İlkokul 1 seviyesinde kitaplarla yeniden başlayabilirsin. Başarabilirsin.
Sn Başkan Adalı Rasicha dan önce yürümeye aciz Cerny denen çöp gönderilmesi lazım
Abi Rashica bence Cerny'den daha iyi, glasgow istiyorsa direk satin
Rashica ayrılmamak için açıklama yapmıştı: 1 yıl daha sözleşmem var, burada mutluyum. Ne yüzsüzlük: Ulan sen tabii mutlu olursun, bi ton para alıyorsun ve paso yatıyorsun, BJK 'ye kazandırdığın ne var, külliyen zararsın, BJK'de eski oyuncuların topunu kiralık miralik göndermek lazım, takımın enerjisini, sinerjisini yok ediyorlar, sonra sahada yürüyen ruhsuz takım görüyoruz, ülke'nin yarısı asgari ücretle geçinmeye çalışıyor, Dünya bunların umrunda mı!!?
Bunun yerine cherny gitmeli dünkğ maçta orta açamayan cheny oyuna girince hem orta açıp hem oyunu öne taşıdı kör olsa görür
Rashica'nın rakibin bacaklarına yaptığı orta istatistiği %100. bence biraz daha şans vermeli.
4 5 gun kalmis bu dakikadan sonra ne kimse gelir nede kimse gider bu kazmalarla devam sonra ocakta kongre kaos
Orkun oyuna hükmetmek açısından tam olarak kafalarda oturmamışken Juvede yedek olan genç Miretti mi takımın oyun aklı olacak??? Hadi canım sizde, artık abarttınız. Kislyakı alın Sakih Orkun Kislyak oynar diğerleri de rotasyona girerler. Oyun içinde Orkuna yardımcı olacak, skor üretecek asist yapacak bir oyuncu lazım. Şu andaki genç oyunculardan Kislyak gibi bir oyuncu olabilir mesela ama Miretti değil o oyuncu bana göre.
Geç bile kalındı belki kötüniyetli değildi adam ama işte yeteneği limitli ne sıfıra iner ne ters ayakla içeri kat eder 10 üzeri 6-7 lik bütün özelliklerden toplu kanat oyuncusu. Ne aşırı üzer ne aşırı tatmin eder. Bizde de rotasyona düştü zaten. Poku-Cerny ile devam edilecek belli hayırlısı olsun kırgınlık olmasın bari önüne gelene düşman olmanın manası yok.
bunlar gider mi aga.. alanyadaki arkadaşının yanına gitsin gidiyorsa ; beraber boks çalışırlar..