Beşiktaş, bu sezon Süper Lig ve Avrupa kupalarında oynadığı 8 maçta 14 gol yedi.
Beşiktaş, bu sezon Süper Lig ve Avrupa kupalarında oynadığı 8 karşılaşmada 14 gol yedi. Siyah-beyazlılar, ilk 8 maçta ağlarında 17 gol gördüğü 2019-2020 sezonundan sonra en kötü savunma performansına imza attı.
Bu sezona UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'ndan giriş yapan Beşiktaş, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e (4-2, 2-0) elenerek UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu'nda İrlanda temsilcisi St Patirck ile eşleşti. Rakibini 4-1 ve 3-2'lik skorlarla geçen siyah-beyazlılar, play-off'a adını yazdırdı. Bu turda İsviçre temsilcisi Lausanne ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı mücadelenin rövanşında sahasında 1-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti.
Kartal, Süper Lig'de ise evinde Eyüpspor'u 2-1 mağlup ederken, Corendon Alanyaspor'a 2-0 kaybetti.
Kalesini gole kapatamadı
Siyah-beyazlı takım, söz konusu 8 müsabakada kalesini gole kapatamadı. Beşiktaş, bu maçlarda filelerinde tam 14 gol gördü. Kara Kartal, rakip ağları da 12 kez sarstı.
İstanbul temsilcisi, bu süreçte en fazla golü Tüpraş Stadyumu'nda 4-2 mağlup olduğu Shakhtar Donetsk mücadelesinde yedi.
2019-2020 sezonundan sonra en kötü savunma performansı
Siyah-beyazlılar, ilk 8 maçta ağlarında 17 gol gördüğü 2019-2020 sezonundan sonra en kötü savunma performansına imza attı. Kartal, o dönemde 6 Süper Lig müsabakasında 12 gol yerken, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında oynadığı 2 mücadelede de 5 gole engel olamadı.
2020-2021 sezonunda ligdeki 6 karşılaşmada ağları 9 kez havalanan Kara Kartal, Avrupa Ligi elemelerinde ise 2 maçta rakiplerinin 4 golünü önleyemedi.
2021-2022 sezonunda Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 8 müsabakada 9 golü filelerinde gören Beşiktaş, bir sonraki sezonda tümü Süper Lig'de olmak üzere 10 gol yedi.
En az gol 2023-2024 sezonunda
2023-2024 sezonunda 6'sı UEFA Konferans Ligi elemeleri, 2'si de Süper Lig olmak üzere 8 karşılaşmada rakiplerine sadece 6 kez gol izni veren Beşiktaş'ın, geçtiğimiz sezon da Süper Lig'de 5, Avrupa Ligi elemelerinde 2 ve Süper Kupa'da oynadığı 1 mücadelede fileleri 8 kez sarsıldı.
Haberler
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (30)
Savunmami varki zaafi olsun takim hermac savunmasiz ilerdekilef defansa yardim etmekten vol atamyr
KALEDE GUDUMSUZ BASIRETSIZ VARKEN İŞIMIZ ZOR A...M ...NA KODUMUN MAÇINI IZLEDIM ERTUGRUL BILE BUNA 10BASAR BASKAN BUNLARI GOR MILLETTE KALECI VAR.SENINKI HERMAÇ YER
Savunma sıkıntısını geçen seneden beridir yazıyoruz, büyük takım sezonda 30dan fazla gol yememeli diyoruz, paulista artık ağır kalıyor geçen adamın arkasından bakıyor, udo en fazla yedek olabilir diyoruz, ÜST SEVİYE 2 yeni stoper şart diyoruz, savunma rotasyonu için en az 2 kaliteli yerli oyuncu gerek diye yazıyoruz. Takım da maçlarda bunu ispatlıyor ancak maalesef kulübün içinde bu konuda bir körlük var. Ne diyelim Allah akıl fikir versin...
KALECİLER VE DEFANSIMIZ DÖKÜLÜYOR MAŞALLAH😏😞😒
bu svensson,udokhai falan nedir Allahını seversen.
Son vuruş da yok Toure oynamalı, Abraham plaseyi bile salanarak zor dürtebiliyor
Burada cogu kimse sunu alalim bunu alalim diye yazilar yaziyorlar bu is bizim isimiz degilki eger yonetim yapamiyorsa affedersiniz biz burada popomuzu yirtsakda birsey degismeyecek en iyisi bence yonetimi protesto edelim mesela maclara gitmemekle bu daha etkili
Disasi veya djiku alınmalı paulista sözleşmesi fes edilmeli
Musrati onana Beşiktaş maçlarını izleyince bizi oynatmıyorlar 9 kişiye 10 kişiye köy takımına herkese yeniliyorlar bunlar ne ayak kesin diyorlardır al şimdi ndidi geldi yine yenildin Orkun dedin dünya yıldızı ne oldu Gedson musrati olsa orta sahan bunlardan iyiydi
Sergen hoca svenson ve udokhai yerine taylan ve enirhanı ilk 11 de oynatması lazımdı. Neden yapmadı, anlamış değilim. Tamam adam daha yeni geldi, yakımı tanımıyor, anladıkta hiçmi takip etmedi.
Jalo iyi oyuncu olabilir ama Alanyaspor karşısında çok ağır kaldı buda bir gerçek
Adamların yedek kalecileri bizim as kaleciden iyi. İki kova ile lige başlıyor geleni gideni yiyoruz.
Kante, Avrupa'ya gidemedi.. Evet yaşlı ama hala iş yapar orta sahaya tecrübesi yeter. Hareketli koşan 8 aranıyordu, buyrun alın. Takımı da toparlar.
Kağıt üstünde 2 sağ bek 2 sol bek 7 stoper 4 kaleci var. 5 mevki için 15 oyuncu var ama hiçbiri hedefi ilk 3 olan bir takımın ilk 11 oyuncusu olacak seviyede değil. En fazla 5 i yarışmacı takımın yedeği olur.
defansın tamamını toplasan coley etmez! şuan en savaşçı , en hızlı futbolcusu Emirhan neden oynamıyor aklım almadı. bu yeni gelen stoperde kanı gibi ağır, udakai gibi adam!
37 YAŞINDAKİ MERT GÜNOKUN = 1 tane kurtarışı / 1 tane kazandırdığı maçı yok.. Mert yalaqası tayfayı sıkıştırınca mert milli takım kalecisi diyorlar. Mert milli takımda neden kalede değil? Uğurcan Altay Berke ve Muhammet şengezer yalı direği mi? Mert bunların yedeği değil mi? Mert zorlu maçlardan kaçmadı mı? Portekiz maçı gibi? Mert kimki milli takımın kalecisi olacak, Onu gs lobisi Beşiktaş onu göndermesin diye göstermelik alıyor.. Beşiktsşlılarda bizim milli takımda kalecimiz var diyorlar. böylece mert Beşiktaşta kalıyor ve her yıl lige havlu atıyoruz..Uyanın oğlum. Mert Başakşehirde bile üçüncü kaleciydi.
@SEZON boş insan kişiyle,kaliteli insan işiyle ugraşirmis
Bakın Ndidi sonrasına transfer yaparak orta alan ve hücumu güçlendirdiniz diyelim. Bu 4 lü savunma ve kaleci ile şampiyon olabileceğine inanan var mı ? Emirhan, Djalo, Paulista, Udokhai, Necip stoperleri, Taylan ve Rashica sağ bekleri, Jurasek ve Rıdvan sol bekleri ile şampiyonluğa oynayacağına inanan var mı ? Benim öyle bir inancım yok. Hayal dünyasında yaşamıyorum. Beşiktaş'a net Davidson Sanchez tarzı stoper, Semedo tarzı sağ bek, A.Brown tarzı sol bek lazım. Rakipler bunlarla oynarken sen onlarla yarışamazsın.
Beşiktaşın alanya msçı defans 4 lüsünü samsun ya da antepte oynatanazsınız.. istemezler.. mert , alsayada olsa ; o maçtaki kaleciyi kesemez.. yedek kaleci olur... alanyanın hamle oyuncusu var (güven), bizim kulübe talha necip emrecan uzunhan.. bilali almışlar da , futbol nedir nasıl oynanır hatırlar gibi olduk..
Mert günok Başakşehirde bile 3.cü kaleciydi. Böyle kalitesiz bir kaleciye Koca kaleyi emanet edersen olacağı bu
Beşiktaşın en büyük sorunu Sahte kaleci Mert günok
Paulista ve Udokhai den kurtulmamız lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Başka yerde bizden aldıkları maaşın yarısını alamazlar. Yabancı sınırı da dolu. Onlar gitmeden yenisini de alamayız. Bir girdabın içindeyiz. ANÇ ve Hasan Arat a kulübün tazminat davası açması lazım. Kulübü milyonlarca Euro zarara uğrattıkları için. 20 tane futbolcu gönderdik, 10 tane daha göndersek ancak takımda ki çürükleri temizleyebiliriz.
Üst kalite 2 istikrarlı stoper almadan başarıya kavuşmak imkansız ve ötesi. Başarıya giden yolda savunma hattı, özellikle stoper bölgesi istikrar ister, sürekli değişimi kabul etmez. Başarılı olan ve olmuş takımların veya bizim başarıyı yakaladığımız kadroların stoper bölgesine bakarsanız bu bahsettiğimin doğruluğu ortaya çıkacaktır. Ama yönetim hala yanlış yönde ilerliyor, 3-5 milyonluk topçularla (ki bunlar scout transferleri de değiller) şapkadan tavşan çıkarıp başarıyı yakalamaya çalışıyorlar. Yüzde bir ihtimal belki olur ama Beşiktaş camiası o yüzde birlik ihtimalin peşinden koşacak kadar küçük ve şampiyonluk yarışından uzak kalmayı göze alacak takım değil.
Svenson ve udokhai takımın yediği gollerde başrolde top kullanmaları rezalet bu ikisi giderse düzeliriz. Emirhan ve Taylan oynamalı
O kadar söyledik bu takımın 2 stoper ve 2 tane de kanat oyuncusuna ihtiyacı var, gittiler Djalo’yu aldılar , 2 senedir topa değmemiş, düşüşte bir oyuncu. Felix’ten kurtulamamışken, 2. Felix’i almak da büyük meziyet! Yönetim çok kötü, son 3 başkan da çok kötü , malesef durum bu. Lobilerin gazıyla tembel ve iş ahlakı yerlerde olan Sergen popülizmiyle de dibe vurdular. Olan Beşiktaş’a oluyor, yoksa 2 sağlam stoper ve 2 sağlam kanat, disiplinli ve heyecanlı bir hocayla bu takım bu sene şampiyonluğa koşabilirdi.
Udokhai denen kazmayı bir daha oturmayın utanmaz adam bok gibi oynuyor keza jurasekte.
Savunma S.O.S vermeye devam ediyor.Bakalım Sergen buna nasıl çare bulacak ?
Renklilerle kadro kalitesi olarak makas baya açıldı ,kaleden forvete sırıtan kimseleri yok biz de 90 lı yılların milli takımı gibi bir iki kişiyle başarı ve hayal peşindeyiz .olmaz olmayacak ne yaparsak yapalım geçmiş dönemin kazıkları sökülmeden takım kalitesi sabırla sağlanmadan başarı beklemek ironiden başka bir şey değil.kısacası sorun sadece defansta değil her yerde.ayrıca anlamadığım bir şey var bu harcama limitleri belirleniyor ama uymayanlara neden bir yaptırım yapılmıyor harcanan paralar çok çılgın rakamlar biri kalecinin bonservisine 33 milyon euro veriyor diğeri kaleciye yıllık 11 milyon euro maaş veriyor ve bahsettiklerim sadece 1 kişi için diğer transferleri de hesaba katarsan limit felan hak getire Bizim bu lobilerle bu ekonomilerle başa çıkmamız kısa vadede imkansız ama 3-4 sene sonra ne olur bilemem.sonuçta renklilerden biri şampiyon olacağı için diğeri finansal anlamda dibe doğru gider .biz de o arada sabırla düzgün bir ekonomi ve sistemli bir takım kurma yoluna gidersek ancak o zaman kalıcı ve sürdürülebilir bir başarı sağlayabiliriz .
Mert denen kova olduğu sürece daha çok yeniliriz
acheampong ve disasi chelseade dusunulmuyor galiba kiralasak sorun kalmaz
EVET SAVUNMA PERFORMANSI KÖTÜYDÜ BUNDA ORTA ALANIN PRES YAPMAMASI BASMAMASI DA ETKİLİ. ORTASAHA TOP KAPMIYOR. BU DA SAVUNMAYI ZAYIFLATAN ZAAF VEREN ETKENLERDEN BİRİ. SAVUNMADA ŞUAN İÇİN STOPERDE FELİX-EMİRHAN İKİLİSİ ORTA SAHADA DA NDİDİ-NECİP VEYA NDİDİ-JOA MARİO(SALİH UÇAN) YAHUTTA BİR TRANSFER SALİH ÖZCAN, MIGUEL CRESPO, KEMENDEN BİRİ ALINIP NDİDİ-SALİH ÖZCAN(KEMEN-CRESPO) SAĞLAM BİR İKİLİ OLUŞTURULMALI