29.09.2026 - 11:37

Takip Et:

Beşiktaş’ta transferin perde arkası ortaya çıktı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, transfer sürecinin perde arkasını anlattı.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı enteresan bir çıkış yaptı... Bir gün önce Önder Özen'i transferler için överken ertesi gün Serkan Reçber'i de es geçmedi.
SERDAL ADALI'DAN SÜRPRİZ ÇIKIŞ
Açıklamasındaki, "Sergen hocanın yaptığı liste, scout ekibimizin çalışmaları ve Önder hocanın listesini birleştirdik, Italiano’ya verdik. 1-2 oyuncu için ‘Bize uymaz’ dedi. Diğer oyuncular hocanın kafasına yatan isimlerdi." ifadeleri kafa karıştırdı.
SERGEN YALÇIN'IN OYUN SİSTEMİ YETENEĞE DAYANIYOR
Çünkü Yalçın ile Beşiktaş'ın aktüel teknik direktörü Italiano'nun oyun anlayışları birbirine taban tabana zıt.

Sergen Yalçın 4-1-4-1 ya da 4-3-3'ü tercih ediyor. Hücumda bireysel yeteneğe, doğaçlamaya ve oyuncu kalitesine yüksek özgürlük tanıyan bir sistemi benimsiyor. Kanatlarda skorer, içe kateden, bitirici veya tabela yapan isimleri (Ghezzal, Larin örnekleri gibi) çok seviyor. Yüksek eforlu ve katı alan presinden ziyade, topa sahip olunduğunda yetenekle fark yaratmayı ve geçiş hücumlarını hedefler. Temposu, Italiano’nun aşırı dinamik pres sistemine kıyasla daha yerleşiktir.
ITALIANO'NUN BEŞİKTAŞ'I DAHA HIZLI
Vincenzo Italiano ise 4-3-3 ya da 4-2-3-1'i tercih eden bir teknik adam. Katı pozisyonel sadakat, agresif ön alan presi, çok yüksek fiziksel tempo ve beklemeden dikey oynamayı tercih ediyor.
Kanat oyuncularının ve beklerin sürekli çizgiye inip orta yapması veya pres eforu göstermesi şart. Defans hattı çok önde kuruluyor; stoperlerin çabuk ve topla hücuma çıkan yapıda olması gerekiyor. Statik veya pres yapmayan yıldız isimleri sistemine oturtmakta zorlanıyor.
Bu sistemde Sergen'in onay verdiği isimlerden en fazla Salih Özcan olabilir. Ona da zaten yerli kısıtlaması nedeniyle Italiano'nun hayır deme ihtimali yok.

Kaynak Fotospor

YORUMLAR (5)

L
Levent Bey
29.09.2026 - 12:20

Asıl Italiano 4-1-4-1 oynatıyor.

Yanıtla Beğenme (0)
B
Burak
29.09.2026 - 12:18

Milli Takım'a hoca önerim; Guardiola. Geçenlerde Trabzon Başkanı görüştüklerini ama dinleneceğim dediğini açıkladı ya. Demek ki Trabzon'la bile görüşebiliyor. Milli Takım zaten onu çok zorlamaz. Bizim bir oyun kimliği oturtmaya ihtiyacımız var. Milli bir oyun kimliği. Bunu Guardiola yapabilir. Onun için de yeni bir dünya olur. Kaybettiği heyecanını tekrar canlandırabilir. Bizim oyuncu havuzumuz da öyle çok kötü değil. Doğru iletişim kurmak.. Doğru projeyi oluşturmak.. Ve etkileneceği şekilde bunu Guardiola'ya anlatmak çok kritik. Bunu yapabilirse TFF büyük iş yapmış olur. Onlara da bir Önder Özen lazım.

Yanıtla Beğenme (0)
B
Burak
29.09.2026 - 12:12

Adalı Başkan sen işine bak! Sempati duymaya başladık sana; Özen ve Sergen'i yan yana anıp bir çuval inciri berbat etme!! Hatta Sergen'i hiç anma! Negatif enerji yğklüyorsun takıma ve bize! Bırak şu kabusu! Bırak!

Yanıtla Beğenme (0)
29.09.2026 - 11:49

Sergen hocam kalsaydı Altay bayındıri celta değil Beşiktaş alacakti. Allah korumuş.

Yanıtla Beğenme (1)
G
Garo
29.09.2026 - 11:43

Bkki yi Sergen toparladı devam ettirmesdier

Yanıtla Beğenme (7)