Gürcan Bilgiç,Beşiktaş gündemine dair görüşlerini dile getirdi.
Gürcan Bilgiç:
Mesela Sergen Yalçın’ın söylediklerinin benzerini Solskjaer de birkaç kez dile getirdi. “Oyuncular Beşiktaş’a geldiklerinin farkında değil, hangi takımda oynadıklarının bilincinde değiller” dedi. O dönemlerde de Beşiktaş camiası bu sözlere hak verdi, hatta birçok kişi “Madem doğru söylüyor, gelsin o zaman Sergen toparlasın” düşüncesindeydi.
Serdar Adalı’nın da çok net bir söylemi vardı: “Futbol tarafında en güvendiğiniz ismi getirdim” dedi. Bir yandan Sergen Yalçın’ın futbolu toparlamasını beklediğini, diğer yandan da kendisinin kulübü mali anlamda düzlüğe çıkaracağını anlattı. Yani camianın en çok güvendiği iki isim üzerinden bir yapı kuruldu.
Bugün gelinen noktada ise eleştiriler doğal hale geldi. Çünkü futbolda başarısız sezonlar olabilir. Mesela Trabzonspor kupayı kazanamazsa ya da Konyaspor kazanırsa ne olacak? Kimse çıkıp hemen “Fatih Tekke istifa etsin” ya da “yönetim bıraksın” demeyecek. Çünkü ortada taraftara bir şey veren, umut hissettiren bir takım var.
Fatih Tekke’nin takımı örneğin; Galatasaray’ı yendi, Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup etti. Bütçesine göre bir oyun ve mücadele ortaya koydu.
Şimdi dönüp Beşiktaş’a bakıyorsun. Bana bugün yüksek bedelle satabileceğin bir oyuncu söyle. Futbolda her zaman işler ters gidebilir, çok iyi oynarsın ama kaybedersin. Bu oyunun doğasında var.
Ama takımda öyle bir sistem kurarsın, öyle bir oyuncu gelişimi sağlarsın ki birkaç futbolcu öne çıkar, piyasası oluşur ve ciddi teklifler almaya başlar.
Bak mesela İsmail Kartal’ın 99 puan toplayan takımı şampiyon olamadı. Doğru, kupası da yoktu. Ama o yapıdan Ferdi satıldı, Min-jae satıldı. İrfan Can Kahveci’nin ciddi bir piyasası oluştu, İsmail Yüksek’in değeri yükseldi. Hatta yaşlarına rağmen Tadić ve Džeko gibi oyuncular bile ilgi görüyordu.
Neden? Çünkü oyuncuyu ve oyunu görünür hale getiren bir sistem vardı. Bir düzen kurulmuştu.
Şimdi Beşiktaş tarafında eleştirilen nokta da tam olarak bu. Ortada oyuncuyu öne çıkaran, gelişim sağlayan ya da geleceğe dair güçlü bir umut veren bir yapı görünmüyor. “Kim var, kimi öne koyabiliriz?” sorusuna net bir cevap vermek zorlaşıyor.
Duhuliye.com
YORUMLAR (6)
Çok doğru bir yazı olmuş. Mesele birazda oyuncuya göre sistem geliştirmek ve daha önemli olan transferlerde işi bilen vizyonlu ekip kurmaktır. Fikret ormanın başarısı buradan geliyor.
Tabii siz cincon yapı işlerine alışık olduğunuz için yapıdan bahsediyorsun ama biz şerefimizle oynar hakkımızla kazanırız Siz hepiniz BEŞİKTAŞ tek.
Bravo,ilk defa Gürcan bilgiç doğru söylemiş
Aaa, olur mu? Sergen hocamız seneye de bi denesin şansını, baktık olmuyor seneye gider.
@Kadir Sizin gibi kadir kıymet bilmeyen ergenler için öyle olmayabilir ama bizim için 1 senelik daha kredisi var, zira kendisi şampiyon ve 3 kupalı bir hoca. Sanki gelecek çok önemli alternatif td var gibi boş boş konuşuyorsunuz. En fazla 75 yaşındaki Şenol gelir veya düşük profilli bir yerli İlhan Palut, Nuri Şahin, onlar da 3 ay sonra sepetlenir
Nuri Şahin tek çare Modası tarihi geçmiş ürün almayın