İşte Meşe'nin yazısı;

Bir yanda pandemi krizi, diğer yanda transfer çalışmaları... Kovid-19, her sektörde olduğu gibi, futbolumuza da ekonomik açıdan büyük darbe vurdu. Bu tablodan dünya da müthiş olumsuz etkilendi, büyük takımlar gelir elde edebilmek için yıldızlarını satış vitrinine koydu.

Örneğin Messi... Barcelona’dan ayrılacağını açıkladı, gelin görün ki, bonservis bedeli cep yakıyor, şimdilik beklemede! Bizim iç hatlarda ise transferde papatya falları açılmaya devam ediyor!

Dönelim uzmanlık alanıma, yani Beşiktaş’a... Efendim taraftarlar sosyal medyada Quaresma’nın geri dönmesi için ufak çaplı bir kampanya başlattılar. Valla, yönetimlerin işine karışmak gibi bir derdimiz yok! Ancak Portekizli yıldız benim penceremden özel bir fotoğraftır. Oynadığı her maçı izliyorum, müthiş keyif alıyorum.

O gelmek istiyor, yönetim ‘veto’ ediyor, olabilir! Suçu, geçmişte parasını zamanında alamadığı için Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etmesi gösteriliyor! Sanırsınız ki sadece o... FIFA’nın kapısını çalan futbolcu o kadar çok ki, hangisini yazsak?

Sıkça kullandığımız bir deyim var, “Kaçan balık büyük olur” diye... Örneğin Demba Ba... Sezon başı boştaydı, alınmadı, Başakşehir’e gitti, tarihi şampiyonluğa müthiş katkı yaptı. Keşke geçmiş yönetim bu transferi gerçekleştirseydi, Kartal bugün forvet sıkıntısı çekmezdi!

Alın size Sosa... Trabzon’dan ayrıldı, Fenerbahçe’ye transfer oldu. Şimdilerde ise Gökhan Töre’nin yanı sıra Kartal’da şampiyonluk yaşayan Aboubakar’ın yuvaya döneceği söyleniyor, prensipte anlaşıldığı iddia ediliyor.

Farklı bir konuya pencere açmak istiyorum... Büyük takımlarda top oynamak zordur. Özellikle Anadolu takımlarında yerli-yabancı oyuncuların büyük takımlara geldikleri zaman nasıl hayal kırıklıkları yaşadığına çok tanıklık ettim.

Sıcak bir örnek Vagner Love; gol kralı olarak Kartal’a geldi de ne oldu? Tasını-tarağını toplayıp gitmek zorunda kaldı! Örneğin Diagne ne verdi Galatasaray’a? Vermediği gibi hedef tahtası oldu!

İşin özeti, Anadolu takımlarında başarılı performans ortaya koyan gerek yerli, gerekse yabancı oyuncuların çoğu, büyük takımlarda o performansının çok uzağında kalıyorlar! Neden? Büyük takımlara karşı Anadolu ekipleri savunmaya kapanıyorlar, bir de etkili oyunculara pranga vuruyorlar, hadi gel de oyna, oynayabilirsen! Oynatmazlar, nefes almanıza bile izin vermezler!

A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılmasını sağlayan Şenol Güneş, şimdilerde gözünü UEFA Uluslar Ligi’ne çevirdi. Üç kategoride yarışacak olan ay-yıldızlı ekibimizin teknik patronu Güneş, 2022 Dünya Kupası’nı 1 numaralı hedef olarak belirledi. Avrupa Şampiyonası’nı ikiye, UEFA Uluslar Ligi’ni de üçüncü sıraya koydu.

Valla, ne diyelim Allah gönlüne göre versin. Güneş hocayı iyi tanıyan biri olarak, müthiş tecrübeli, iddialı ve de başarılara doymayan bir fotoğraftır. Önce Beşiktaş, ardından da Milli Takım ‘da yakaladığı başarılar asla rastlantı değildir, büyük bir çalışmanın karşılığıdır.

Güle güle Haldun abi

Haldun Boysan... Sanatçı ve de Beşiktaş sevdalısı... Adam gibi adam... Apoletlerinde taşıdığı özellikleri yazsak, buraya sığmaz. Vefat haberini aldığım anda dünyam yıkıldı, kahroldum. Mekanın cennet, ışıklar yoldaşın olsun Haldun abi... Arkanda öyle anlamlı izler bıraktın ki, dostların seni hiç unutmayacak güzel adam.