Beşiktaş'ın eski futbol direktörü Önder Özen, siyah beyazlılardaki Slaven Bilic dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Önder Özen'in sözlerinden öne çıkan ifadeler şöyle: "Slaven Bilic'in Beşiktaş'ta başarısız olduğu fikrine katılmıyorum. Bence başarılı oldu. Stadı olmayan bir takımda iki sezonda da yarıştı, ikincisinde finale kadar da götürdü. Avrupa'da baya başarılı oldu. Liverpool'u eledi yani. Ben başarısız diyemem.

Slaven Bilic, harikulade imkanları olmadan iki sezonda da yarıştı. Kendisinden sonraki sezonlarda Beşiktaş 95 milyon euroluk bütçelere kadar çıktı. Bilic'in takımı 26-29 milyon euroluk takımdı. Şampiyonluktaki rakiplerinin yarısı kadardı bütçesi.

14 yıldır sadece Türkler şampiyon oluyor tek başına bir argüman olamaz. 14 yıldır da sadece Türkler küme düşüyor. Türkiye'de yabancı teknik adamların kredisi çok azdır. Desteği yoktur. Genelde Türkler çalıştığı için Türkler şampiyon oluyor."

14 yıldır şampiyon olan Türk hocalardan yurt dışına gidebilen var mı? Başarısız denilen Bilic, West Ham'a gitti. Bundesliga'dan teklif alan bir tane Türk teknik adam var mı?"

Kaynak: Socrates