İşte Slaven Bilic'in açıklamaları:

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK, UYUŞTURUCU GİBİ"

"Birçok teknik direktör ara vermeden kulüp çalıştırmak ister. Çünkü, bir kere teknik direktörlük yaparsan birkaç hafta ara versen bile sıkılırsın. Teknik direktörlük uyuşturucu gibi, bağımlılık yapan bir şey."

"FUTBOLCULARA 'SPORTİF DİREKTÖR OLUN' DİYORUM"
"Kariyerine olumlu noktada dokunduğum ve başarılı olan birçok oyuncu var. Kariyerlerini sona erdiren ya da erdirmeye yaklaşan oyuncularıma 'Futbolda kalmak güzel ama teknik direktörlük kolay değil. Daha az baskının olduğu sportif direktör gibi başka kariyer yolları da seçebilirsiniz' diyorum."

"MOLAYA İHTİYAÇ VAR"
"Tüm teknik direktörlük kariyerimi, iyi ve kötü zamanları analiz ediyorum. Teknik direktör olduğunda her şey çok tempoludur. İnsanlar analiz yapmaktan, kendini değerlendirmekten hoşlanmazlar ama bazen işleri yeniden değerlendirmek, kendinizi hesaba çekmek için kısa bir molaya ihtiyacınız olur. Umarım bu bir sonraki kulübümde işe yarar. Son 10 yılda ikinci kez mola verdim."

"DAHA FAZLA GELİŞMEK İSTİYORUM"
"İlk verdiğim mola bana çok yardımcı oldu. Oyun felsefemi değil de taktiklerimi, antrenmanlarımı, oyuncularla ve yönetim kuruluyla olan ilişkilerimi yeniden düşünüyorum. Birçok maç izledim ve oyuncuları araştırdım. Kendimi daha fazla geliştirmek istiyorum."

"YA TÜRKİYE OLACAK YA İNGİLTERE"
"Teknik direktörlük kariyerimin çoğunu İngiltere ve Türkiye'de geçirdim. Oradaki insalar beni sever. İngiltere ve Türkiye'de kendimi çok iyi hissewdiyorum. Muhtemelen bir sonraki işim ya Türkiye'de ya da İngiltere'de olacak. Teknik direktör olarak bu iki ülkede çok iyi bir namım var."

"WENGER 'BEŞİKTAŞ'TAN ETKİLENDİM' DEDİ"
"Beşiktaş ile Arsenal'e karşı oynadığımız maçları hatırlıyorum. Maçlardan sonra Arsene Wenger yanıma gelip Beşiktaş'ın çok iyi oynadığından ve etkilendiğinden bahsetti. Özgüvenimi artıran büyük olaylardan biriydi. 2015'te West Ham bana teklif yaptı. Hemen ilgilendim. Karren Brady ve David Sullivan'ın evinde görüştük. Her şey yolunda gitti, heyecanlıydım ve taraftarlar beni çok destekledi."

"PAYET'Yİ BEŞİKTAŞ'A ALMAK İSTEMİŞTİM"
"Dimitri Payet, West Ham'daki her gününden zevk aldı. Payet'yi Beşiktaş'a da transfer etmek için çok uğraşmıştık ama olmamıştı. Sonra West Ham'a gidince Payet'yi alabildik. David Sullivan, tanıdığı menajerlerden birinin Payet'yi temsil ettiğini söyledi. Bana isteyip istemediğimi sordu. Şaka zannettim. 'Hemen almalıyız' dedim. 3 gün içinde bu transferi bitirdik. Olumlu anlamda şok olmuştum."