Kasımpaşa maçında verdiği kararlar ile tepki çeken hakem Halil Umut Meler'e yönelik en sert eleştirilerden biri de yorumcu Emre Bol'dan geldi. TV100'de yayınlanan Var Odası programında mücadeleyi değerlendiren Emre Bol, şu ifadeleri kullandı: 

'SERGEN YALÇIN'I ELEŞTİRELİM AMA...'

"Beşiktaş ilk 30 dakika kötü oynadı. Aytaç'ın pozisyonu 60. dakika. Yarım saat var mı? Var. Atiba'nın ikinci yarının başında. Beşiktaş'ın penaltını ver. Aytaç Kara'yı at biz Sergen Yalçın'ı eleştirelim. Biz "Hocam niye kötü" başladın diyelim. Sergen Yalçın'ı da eleştirelim ama en iyi iki oyuncusu yok. Fakat hakemin bunu yapmaya hakkı yok. Bir de çıkarken gevrek gevrek gülüyorsun. Zaten insanların canı burnunda. Zaten seninle ilgili Beşiktaş camiasının inanılmaz sıkıntısı var. 

'ZATEN MAÇIN İÇİNE ETTİ!'

"Bak siz bana böyle açıklamalar yaparsanız ben de size böyle yaparım diye gevrek gevrek dışarı çıkıyorsun. İnsanları daha çok sinirlendirir. Maçını yönettin gittin. Zaten maçın içine ettin. Tekrar tekrar söylüyorum Sergen Yalçın'ı oyuncuları konuşalım ama sen ver bakim Beşiktaş'ın penaltısını, at Aytaç Kara'yı ondan sonra ne oluyor konuşalım. Ben hakkaniyetten ayrılmam kimse kusura bakmasın."