ING Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesine Beşiktaş, konuk olduğu Vesely ve De Colo’nun forma giymediği Fenerbahçe Beko‘yu Blackmon’un şovu eşliğinde 83-92’lik skorla devirmeyi başardı.
Beşiktaş 9 Mayıs 2012’den beridir ilk kez Ataşehir’de Fener'i yenerken bu sezonda da 8. galibiyetine  uzanmış oldu.
Bu büyük başarıya bir de futbolda Galatasaray galibiyeti eklenince  mutluluk ikiye katlandı . Sergen hocayı ve oyuncuları kutlamak lazım, ligin ilk yarısında oynadıkları derbi maçlarının hiç birini  kaybetmediler.

Beşiktaş Galatasaray'a karşı 90 dakika boyunca tempoyu yüksek tuttu.  
 Oğuzhan, oyunda kaldığı sürede bir varlık gösteremedi.
Ghezzal da tutuktu ama Montero,Attiba,Rıdvan,Rosıer  , Josef oyuna ağırlığı koyan isimlerdi. 
 Aboubakar ile  Larin   rakip defansı gerçekten çok yoruyor. Aboubakar topsuz oyunda rakibini bozuyor, Larin'e alan açıyor. Sergen Hoca Gökhan Töre, Dorukhan, N'Koudou ve Mensah'ı tam zamanında oyuna soktu. Eminim ki Sergen hoca Montero-Vida uyumunu görünce bundan sonra  bu ikiliyi bozmaz.

Bu liderliğe  Beşiktaş   13. sıradan geldi. Son 2 aydır muhteşem bir teknik direktörlük örneği gösteren Sergen hocayı  ayakta alkışlıyorum.Oynayanı, oynamayanı, oyuna gireniyle, saha dışında  oturanıyla, başkanıyla, yöneticisiyle, teknik direktörüyle aile olmuş bir Beşiktaş var.
Beşiktaş tarihine adını altın harflerle yazdıran isim, ligin sonunda şampiyonluğu hedeflediği için bazı  rotasyonlara  giriyor. Bunun sebebi , 11’lerden ziyade ideal ilk 16’ların performanslarının şampiyonluk yolunda  belirleyici olacağını bilmesidir .
Beşiktaş başkanı ve yöneticilerin takıma yapacakları küçük dokunuşlar, Sergen hocanın işini daha da kolaylaştıracak. Ligin ikinci yarısında rakipler yapacakları  transferlerle kadrolarını güçlendirecekler. Beşiktaş'ın görünen ihtiyacı belli aslında ,  maç kurtaran bir kaleci ile bir santrfor alınmalı. Sezon sonunda şampiyonlar ligine katılınca , oradan elde edilecek gelir , bu transferlerin boşa yapılmadiğını ispatlayacak. 

 Her maç sonrası  tünelin ucundaki şampiyonluk ışığını büyüten bir Beşiktaş var. Güneşli günler bizi bekliyor ve çok da uzakta değil .Taraftar yine boğazda  motorları hazırladı , bekliyor,  inanç  artıyor , Sergen hoca ve oyuncular özlenen şampiyonluğu getirecek  .