Emre Özcan'ın açıklamaları şöyle:

"KALICI HOCAYI GETİRMEYİ MANTIKLI BULUYORUM"

"Ismael'le en azından bir şekilde mantıklı hamle yapıldı. Çünkü Valeria İsmail'e gelmeden önce şöyle bir haber çıktı: Yeni bir geçiş teknik adamı. İbrahim Üzülmez sonra da hoca Şenol Güneş. Yani geçici hoca, geçici hocayı değiştirir mi? Yani bu yanlışı yapmadığı için Beşiktaş yönetimi en azından olumlu görüyorum bunu. Önder hoca gidiyorsa kalıcı hoca gelmeli yani. O yönden yapılanı mantıklı buluyorum. Diğeri olsaydı çok saçma bir şey olacaktı." 

"OYUNU ŞAMPİYONLUK ADAYI TAKIMLARIN TERCİH EDECEĞİ BİR OYUN DEĞİL"

"Ismael'in Wolfsburg döneminde maçlarını anlatmıştım. Oradan kalan algım çok olumlu değildi hocayla alakalı. Olumsuz anlamda söylemiyorum ama çok olumlu bir şey kalmadı. Zaten kısa sürdü. Avusturya'da LASK dönemi var.. Başarılı gözüküyor. Eee ondan sonra başarılı bir bazı dönemi var. Bir de Barnsley'de en başarılı dönemi var açık ara. Ama Barnsley'yi çok düşük beklentide almıştı bu arada playoff seviyesine getirmiş takımı. Aslında orada çok ciddi bir başarı var. Şimdi bu bize bir şeyler gösteriyor. Yani büyük takım ya da işte yüksek profilli takımlarda hedefi büyük olan takımlarda pek başarısı yok hocanın. Zaten yani üst seviyede 6-7 yıllık geçmişi var. Oynattığı oyun da aslında bir ligin şampiyonluk takımlarının çok tercih edeceği bir oyun değil. Çünkü yüksek yoğunlukta fizikalitenin, kondisyonun, temponun yüksek olduğu, ama toplu oyunun biraz zayıf olduğu bir yapı gördüm hocanın kariyerinde. Bu da Beşiktaş gibi ligin şampiyonluk adayı takımı için çok uyumlu gözükmüyor gibi görünebilir." 

"GELECEĞİMİZ BU TARZ HOCALAR OLABİLİR"

"Ama bizim takımların artık şunun da farkına varması gerekiyor. Ne kadar 'o seviyedeyiz' artık?. Yani çünkü o seviyede olmadığımızı hemen hemen her maçta görüyoruz Avrupa'da. İşte Galatasaray bu sezon biraz böyle kafasını gösterdi ama onu yaparken ligde dağılmış durumdaydı. Beşiktaş'ın son Şampiyonlar Ligi. Ondan önce yine bayağı bir öne gitmen gerekiyor. Bitik durumdayız yani. O yüzden aslında geleceğimiz de biraz bu tarz hocalar da olabilir. Yani artık büyük oyun, şampiyonluk oyunu oynatacak hocaların peşinde koşmaktansa -ki yani bunun peşinde koştuğumuz denklemde de elde ettiğimiz hemen hemen sıfır, Bütün takımlar için söylüyorum bunu-, bu kafayı biraz daha bu tarz hocalara çevirip, yani üretkenlik, yaratıcılık problemi olabilir ama yüksek yoğunluk, fizik kalite, baskı, oyunun farklı fazlarında daha farklı şeyler yapmaya çalışan takımlar görmeye başlamak da bizim için bir gereklilik haline geliyor olabilir. O yönden bu dönüşüm içerisinde İsmael bir yanlış tercih demiyorum. Teknik kaliteden ziyade bir hoca, farkı fizik kaliteli yaratacak. Bu ligde bir komando takımı çıkacak ve bu ligi süpürecek bence. İsmael ona aday gözüküyor."