Nihat Kahveci'nin açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ 2 CÜMLEYLE ÖZETLENEBİLİR"

"Anlamlı bir gündü. Orta sıralarda da olsa Beşiktaş taraftarı takımlarından galibiyet bekliyordu. Ve bunu taraftarına veremeyen bir oyuncu grubu gördük. Yönetmen Önder hoca, yazılan hikaye ise sahada hep aynı. Çok pozisyona gireceğim az atacağım, az pozisyon vereceğim çok yiyeceğim. Önder hoca dönemindeki Beşiktaş bu iki cümleyle özetlenebilir."

"BÜTÜN MAÇLARDA BUNU YAŞIYOR"

"Gole kadar Beşiktaş isteğini ve atacağını gösterdi. Golü de atan gol kaçırma makinesi Batshuayi. Acaba 2-3 gelir mi derken yine Batshuayi facialarını gördük. Ama Beşiktaş bütün oyuncuları ile pozisyona girdi. Çok şut çektiler. Gol beklentisi 2.11'di. Ama Beşiktaş bütün maçlarda bunu yaşıyor."

"BİR MİRAS BIRAKMADAN GİDECEK!"

"Bir hoca 15 maça çıkıyor, 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet alıyor. Bu istatistik isim ne olursa olsun hocayı gönderir. Önder hoca zaten gideceğini biliyor. Benim gitmesini bilen Önder hocadan şunu anlamıyorum. Giderken altyapıdan gelen bir hocasın ya, orayla da sevilmiş bir hoca olarak, ben gittiğinde Önder hoca 'Bir Emirhan'ı kazandırdı, bir Serdar'ı kazandırdı' diyememek beni şahsen üzecek. Yine Emirhan'ı göremedik. Önder hoca ne mirası bırakacak gidince? Önder hocadan bunu bekliyorduk ama olmadı."