Banko Beşiktaş’ta oynayabilecek tek oyuncunun Ghezzal olduğu bir 11’le sahaya çıktı Siyah-Beyazlılar. Bankodan kastım, olmuş, gelişimi tamamlanmış, istikrarlı bir şekilde ne vereceği belli olması açısından Ghezzal. Yoksa Emirhan kendi yaş grubunun memleketteki en iyilerinden birisi ancak yanında daha önceki maçlardaki Josef veya Atiba gibi daha net bir oyuncu ile merkez orta saha ikilisinde yeteneklerini daha fazla gösterebilir.

Konyaspor karşısında Emirhan’ın merkezdeki partneri Can Bozdoğan’dı: Dinamik, seri, güçlü bir genç ancak o mevkiye zaten Gedson gibi bir top yönlendirme ustası gelecek. O yüzden Valerien Ismael belki de Can’ı uzun vadede İbrahim Üzülmezleştirip hızı ve gücünden daha çok faydalanabileceği sol kanatta denemeli.

Golü resmen izlediler

Umut Meraş, Fenerbahçe derbisinde sol stoperde idare etti ama 3-4-2-1’in sol kanat bekinde ilk yine yetersiz kaldı. Hücumları olumlu tamamlayamadığı gibi Rahmanoviç’in golünde savunma görevine yetişemedi, bizler gibi golü izlemek zorunda kaldı. Bu golde Rahmanoviç’in ta orta saha çizgisi gerisinden duran topu uzun kullanıp sonra Beşiktaş ceza alanı içinde gol vuruşu ile tamamladığına ekstra dikkat etmek gerek.

O pozisyonda Serdar’ın ortayı yaptırmaması, Montero’nun da topa değil rakibe gitmesi gerekirdi. Serdar sabırlı olmalı Serdar, önde baskıda, hücuma katılmada gayet iyi ama geriye koşma, kademe paylaşımı ve geriye koşarken zamanlama müdahalesinde sarı kart gördüğü pozisyonda da fark edildiği gibi gelişmesi gerekiyor. Erken sarı görünce stoperin müdahale opsiyonları azalıyor ve kolay çalım yiyebiliyor.

Bir de her pozisyonda ilk müdahaleyi savunmacı yapacak diye bir şey yok, daha sabırlı olarak pozisyonunu kaybetmeyip doğru hamleyi doğru zamanda yapmak gerek.

Ali ECE / Fanatik