İşte Çebi'nin açıklamaları: 

Teknik direktör Sergen Yalçın ile yeni sözleşme imzalanacağı yönündeki haberler hakkında konuşan Ahmet Nur Çebi, "Sergen Yalçın'ın kontratı devam ediyor. Kendisinden memnunuz. Seneye de devam eden kontratı var. Kontratını yenilediğimiz zaman açıklarız. Sergen Hoca, Beşiktaş'ta kalmak istediği ve başarı olduğu sürece kalacaktır. Geleceği bence parlak. Güzel bir Beşiktaş için uğraşıyoruz." dedi.


Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün geleceğiyle ilgili soruya yanıt veren Ahmet Nur Çebi "Lig devam ediyor, futbolcularımızla sezon bitince oturup konuşacağız. Hepsine onlarla yola devam etmek istediğimizi söyledim ama maaşlar eskisi gibi olmayacak." dedi.

Feyenoord'a kiralanan Oğuzhan Özyakup'un dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soruya yanıt veren Ahmet Nur Çebi, "Oğuzhan Özyakup kendini toparlamak için gitti. Kendini toparlayamadıysa kalabilir. Ancak biz de Oğuzhan'ı istiyoruz artık. Hem Dorukhan hem de Oğuzhan ile devam etmek istiyoruz. Ancak zorla güzellik olmaz." diye konuştu.


Fenerbahçe derbisiyle ilgili görüşü istenen Çebi "Adı üstünde derbi. Derbi ile ilgili açıklama yapmak biz başkanlara yakışmıyor. Fenerbahçe gibi ezeli rakiple oynamak güzel. Ancak seyircisiz derbi olacak, bu üzüntü verici. İnşallah biz alırız, Şampiyonlar Ligi iddiamız var ve derbi de olsa kazanmamız gerekiyor." dedi.


Amatör şubelerde küçüleceklerini söyleyen Ahmet Nur Çebi "Rakiplerimiz amatör branşlarda önemli paralar harcayabilirler ama biz bunu yapmayacağız. Eğer bunu yaparsak, kulüplerimiz yok olacak. Federasyondan gelen para ve sponsorluklar, amatörlerle bütçeyi oluşturacak. Eğer çok iddialı olmak isteyen şube varsa, yönetim olarak da en fazla biz de 1 milyon koyarız ve çıkıp oynarlar." şeklinde konuştu.


Futbol takımının bütçesi hakkında konuşan Ahmet Nur Çebi "Futbolda ideal 25 milyon euro. Ancak bunu önümüzdeki sene 35 milyon eurolarda olacak gibi çünkü çok güzel kontratı olan oyuncular var, gitmek istemiyorlar. Bu kadar ederler mi, etmezler mi onu konuşmuyorum. 3,5 - 4 Milyon Euro maaş alanlar var. 12 Milyon TL bir menajer ödeme var! Bizde belge yok, gönder belgeyi dedik, gönderdi. Yazık günah, menajersin, ne yapıyorsun! 12 Milyon Tl nasıl bir rakam. Bunları düzelteceğiz." dedi.


Beşiktaş Kulübü'nün Bırakmam Seni' kampanyası hakkında da bilgi veren Çebi "Bırakmam Seni kampanyasıyla ilgili olarak iş adamlarımızdan destek görmedik. Umarım önümüzdeki haftalarda onlardan da destejk alırız. Kampanyanın birkaç aşaması daha olacak. Piyango çekilişleri olacak, 'Bırakmam Seni' tişörtleri satışa çıkacak. Ağustos ayının 9-10’u gibi TV yayınımız olacak. Taraftarlarımızın katkısının daha çok olmasını bekliyorduk. Kampanya ile ilgili son durumdan memnun değiliz. Daha çok olmasını bekliyorduk. Deniz taraftarındaki tarihi ikiz kulelerimiz var. İş adamlarına mektuplar gönderiyoruz. Orada platin, altın, bronz gibi yerler ayırarak, miktarlara göre ömür boyu kalacak şekilde yukarıdan aşağıya isimlerini yazacağız." açıklamasını yaptı.


Sportif direktör konusuna da yanıt veren Çebi "Sergen Yalçın, sportif direktör isterse getiririz. Ancak hocamızın istemediği bir şeyi zorla yapmayız. Futbol takımının başında Sergen Yalçın var ve sorumluluk tamamen ondadır. Hocamızla hiçbir zaman böyle sorunlarımız olmaz. Birlikte iyi şeyler yapmak için uğraşıyoruz." dedi.

Kaynak: Lig Radyo