Sergen Hocanın motivasyonu  çok düşük. Belli ki sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu sene kötü gidişin  tek sorumlusu geçen sene şapkadan tavşan çıkartan Sergen hocadır. Kenarda geçen seneki hırsı yok. Sezona başlarken bir türlü imza atmadı; başkanı, taraftarı çok yordu. Geçen seneki başarısını nasıl takdir ettiysek  bu seneki performansını da tabii ki eleştireceğiz. Futbolda dün yoktur, o yüzden bugünü değerlendirmek lazım, ama bunu yaparken de  yönetimi, teknik direktörü, futbolcuları yerin dibine sokmaya gerek yok. Bunları yaparken yıkıcı değil  yapıcı olarak yapalım. Örneğin sezon başında Beşiktaş bu transferleri gerçekleştirdiği zaman bütün basın, Beşiktaş taraftarları hatta ve hatta futbolseverler Beşiktaş'ın bu ligin üstünde takım kurduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi sonrası bir üst tura çıkacağına inanıyordu fakat hesaplar tutmadı, niçin? Onu değerlendirmek lazım.
Şampiyonlar Ligi’inde yer almak her takımın ve o takıma gönül veren taraftarların hayalidir. Bu vitrin öyle bir vitrin ki kulübe ciddi  para kazandırıyor, aynı zamanda da oyuncuların piyasa değerini arttırıyor. Beşiktaş bu anlamlı kulvara çok basit goller yiyerek veda etti. Bu elenişi sadece oyunculara fatura etmek, bu oyunun kuralına aykırıdır.  Bu negatif duruma, sahaya sürülen yanlış kadro, teknik-taktik artı en önemlisi fizik-kondisyonu eksikliğini de eklemekte yarar var! Rakiplerin seni çok iyi etüt etmesine karşın, sen rakiplerini çözemiyorsan ortada ciddi bir sorun var demektir.
Beşiktaş taraftarı ve yönetimi Sergen Yalçın’ı uzun yıllar takımın başında görmek istiyor, tamam da aynı şeyi Sergen Yalçın istiyor mu? Asıl mesele burada. Çünkü vücut dili ve motivasyon olarak hoca sıkıntı yaşıyor. Beşiktaş gibi bir takımın başındaki  son 17 maçta sadece 3 galibiyet alabilmişse bunun bahanesi olamaz. Oyuncular arasındaki bağlar  kopmuş vaziyette. Beşiktaş taraftarı takımın şahlanmasını, ayağa kalkmasını bekliyor ama, kaç maçtır gerilim filmi gibi maç izliyoruz . Bu taraftar Welinton ve Kenan'a daha kadar tahammül edecek? İşler kötü gidiyorsa aynı oyuncularda ısrar etme yerine, gençlere daha fazla şans vermek daha doğru değil mi? Beş oyuncunun yeri farklı, asıl oynayacaklar yedek kulübesinde. Bunları maçları izleyen bizler görüyor isek artık sen de gör hoca!!!!!

Masis Kuyumcu / Duhuliye