İkilinin derbi yorumları şöyle:

"Üçlü savunmada olay şudur: Merkezi üçlü yapabilmen için savunmanın ortasında oynayan oyuncu orta sahaya çıkar. Beşiktaş'ta Rosier ileri çıkıyor, üçlü stoperin sağında oynayan Welinton da gidiyor. Rıdvan gidiyor, Montero da gidiyor. Stoperlerin gitmemesi lazım, böyle nasıl kapatacaksın? Stoperin asli grevi kapatmaktır, hücuma çıkmak değildir. Beşiktaş'ta hepsi gidiyor. Arkaya atılan bütün ara paslarda Beşiktaş pozisyon veriyor. Bunu oynayan takımların kadro kaliteleri, bütçeleri çok yüksek rakamlar. Valerien Ismael, siz de bir hocasınız. Oyunculuğunuzda Bayern Münih gördünüz. Farklı dizilişler, kurgular gördünüz. Biz sizi Avrupa'dan alıp getiriyorsak bazı şeyleri bizden iyi biliyorsunuz. Oyunda prensipler vardır. 

SERDAR SARIDAĞ'DAN KENAN KARAMAN İDDİASI!

Rosier'in olmayışı büyük bir eksiklik ama esas olmama tarzı can sıkıcı. Bugün birisiyle konuştuk, bana sağ çizgide Kenan Karaman oynar dedi.

ALPARSLAN: "DERBİDE ATIBA VE EMİRHAN SAHADA OLMALI"

Fenerbahçe açıkları çok iyi kullanıyor. Girdikleri pozisyonlar, attıkları goller hep kanat organizasyonlarından geliyor. Orada Necip'in oynamasını bekliyorum. Orta sahada Josef Atiba Emirhan şeklinde oynaması lazım, çok farklı bir oyun modeli çıkarabilir. Eldeki kadroda Josef'i bir kenara koyarsak Atiba'dan iyisi yok. Derbi oynayacaksınız, Atiba gittiği kadar oynatın. Savunmanın ortasında Welinton oynayacak. Necip - Serdar ikilisinden biri oynayacak. Solda Umut Meraş'ın bazı handikapları var. 

Önder Hoca Emirhan'ı bir attı, nerden çıktı bu çocuk dedik. Sonra göremedik bir daha. Çünkü puan kazanmaya gitti, maç kazanmaya gitti. Biz Emirhan'ı unuttuk. Oysa bir oyuncu seni rezil etmez, vezir eder. Bir on dakika, 20 dakika, 40 dakika bile atmadı. Bunu niye atmıyorsunuz? Alex Teixeira oynuyor, Alex'ten mi gelecekte daha fazla kazanırsın Emirhan'dan mı?

Duhuliye.com