Bir gazete haberinin ardından Dorukhan Toköz'ün menajeri Necdet Ergezen "Dorukhan'a 1.1 milyon Euro" başlıkla haber gerçeği yansıtmamaktadır. Dorukhan için Beşiktaş Kulübü ile 2019 yaz aylarında başladığımız sözleşme yenileme ve uzatma görüşmeleri, herhangi bir sonuca ulaşamayınca 2020 Ocak ayında sonlandırılmıştır. Ortak bir noktada anlaşamamamız ve konuşulan şartların her görüşmede değişmesi nedeniyle siyah-beyazlı yönetimden yazılı teklif beklediğimizi dile getirdik ancak öyle bir teklif de henüz gelmemiştir." Açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından Dorukhan Tokgöz, Beşiktaş gündemine oturdu.

Konuyu Dorukhan tarafından değerlendirmek adına menajeri Necdet Ergezen ile konuştuk.

Kontrat yenileme konusunun ve ardından yaptığı açıklamanın detaylarını sorduğumuz Necdet Ergezen şu açıklamaları yaptı;

Dorukhan’a 1.1 milyon teklif edildi haber bekleniyor şeklinde bir gazetede haber yapıldı. Bizde bunu yalanlayan ve içinde bulunduğumuz durumu özetleyen bir açıklama yaptık sadece. Olay bir sürü yere çekildi ben Beşiktaş kulübünden sadece haberi yalanlamalarını ve henüz görüşmelerin gerçekleşmediğini açıklamasını beklerdim. Bu bizim için yeterli olurdu bu konuda bu kadar uzamazdı.

HER AKILLI YÖNETİCİ BÖYLE BİR OYUNCUYLA KONTRAT YENİLER

Bu teklif bize Beşiktaş yönetiminden geldi. Bu oyuncunun kontratını uzatalım şeklinde. Dorukhan’ı transfer sürecini hatırlarsanız serbest getirdik. Sadece yetiştirme tazminatına geldi Dorukhan. 10 maç sonra Beşiktaş’ta Şenol Güneş gibi bir hocanın yönetiminde ilk 11 oynamaya başladı. A Milli oldu orada da ilk 11 oynamaya başladı. Her akıllı yönetici bir sene içinde böyle çıkış yapan bir oyuncunun kontratını uzatmak ister. İşin tekniği Barcelona’da da böyledir, Beşiktaş’ta da bu iş böyledir. Ardından kamp dönemi ondan sonra seçim, finansal sıkıntılar derken bu konu sonuçlanmadı. Burada kimseyi suçlamıyoruz. O yönetim söz verdi deniyor. Hayır yönetim söz falan vermedi bunu bu şekilde yapmamız gerekiyor denildi bizde tamam dedik. Teklif edilen rakam 1.8 milyon Euro deniyor... 1.8 denilmiş 1.5’te anlaşmışız. 1.8 milyon Euro'nun TL karşılığını herhalde biliyorsunuz. Aptal olmak lazım böyle bir kontrata hayır demek için.

Şunu demek istiyorum biz Ocak ayına kadar bu konuları konuştuk nasıl yaparız diye ancak sonrasında bu konuyla ilgili hiçbir şey söylenmedi. Bir yerlere geldik o aşamada dedim ki bunu artık bize yazılı olarak verin ve konuyu kapatalım. O günden beri de Beşiktaş kulübünden bana bir şey gelmedi benim söylediğim sadece bu. Bunun üzerine bizde konuyu kapattık. Sonuçta  ben tek başıma savaş verecek değilim bu iki tarafın anlaşacağı bir konu.

ESKİ YÖNETİMLE HİÇ RAKAM KONUŞMADIK

Telaffuz edilen ve yazılan rakamların hiç biri doğru değil. Biz Beşiktaş kulübü ile hiç rakam konuşmadık. Biz bu kadar isteriz demedik. Dönemin başkanı Fikret Orman ve yönetici Umut Güner ile yani eski yönetimle hiç bir rakam konuşmadık. Tabi ki aklımızda bir şey vardı, Beşiktaş Kulübü'nün de düşündüğü bir rakam vardır ama kamp süreci sonrasında seçim süreci derken arada kaynadı gitti. Bir daha yeni yönetimle aramızda herhangi bir konuşma olmadı.

DORUKHAN BEŞİKTAŞ’IN OYUNCUSU DEĞİL Mİ?

Necdet Ergezen, dünyadaki koronavirüs salgını nedeniyle mali krizin daha da arttığı bir dönemde bu konuların konuşulmasının zamanlama açısından eleştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna şu şekilde cevap verdi;

“2 haftadır hatta devamlı Caner ve Gökhan’ın kontratının yenilenmesi ile ilgili haberler çıkıyor. Dorukhan’da sakatlanmadan önce sözleşme yenilenmesi konusunda adı geçen diğer oyuncularla beraber Beşiktaş’ın ilk 11 oyuncusuydu. İşte Atiba’dan Necip’ten indirim istenmiş Caner’e Gökhan’a yeni kontrat sunulmuş haberleri çıkmıyor mu? Dorukhan Tokgöz’de başka bir kulüpte oynamıyor yani bence zamanlamayla bir alakası yok. Beşiktaş taraftarının da bu konuda neden bu kadar reaksiyon gösterdiğini anlamış değilim. Sağduyusu olan Beşiktaş taraftarının bu durumu anlayacağını düşünüyorum. Sonuçta “zamanında Feyyaz, Metin, Gökhan’da pazarlık yapıyordu en son Gökhan Keskin imza atıyordu o dönem. Şimdi başka birinin pazarlık yapmasında bir sakınca mı var” diye yazan da var.

SADECE INTAGRAM'INI TEMİZLEDİ

Dorukhan’ın sosyal medyadan Beşiktaş fotoğraflarını sildiği ile ilgili iddialara da cevap veren Ergezen“sadece temizlik yaptı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Dorukhan’ın sosyal medyasında bir sürü fotoğraf vardı. Kendi ailesiyle, arkadaşlarıyla, benimle olan fotoğrafları da vardı. Fark ettiyseniz sakatlık döneminde instagramın da temizlik yaptı. Eskişehir formasıyla imza attığı bir fotoğrafı var, Beşiktaş antrenmanından bir fotoğrafı var, Milli takım var, sakatlığı var. Altında bir şey aramak istenirse her şeyde bir kusur bulunur zaten.

YALANLAMA YAPILDI AMA BU HABERLER NEREDEN ÇIKIYOR

Başkan Çebi’nin yalanlanan açıklamaları ile ilgili olarakta konuşan Ergezen “bir gazeteci bunu herhalde durup dururken kendi kendine yazmıyordur” ifadelerini kullandı.

“Ben dedim ki Ocak ayı itibariyle biz konuyu kapattık. Dorukhan’ın sakatlığına ve sağlığına odaklandık. Olmuyorsa olmasın. Bugün açıklanan bir yalanlama var. Yalanlandığı için belki ciddiye almamak gerekiyor ama bir gazeteci de bunu herhalde durup dururken kendi kendine yazmıyordur. Konuşuluyor diye düşünüyorum.

Orada bir ibare var mesela “sakatlandı, dönsün oynasın bir görelim” tamam o zaman oynasın bakalım bu konular ondan sonra görüşülür. Burası da Beşiktaş Kulübü herhalde bir kontrat yenilenecekse, transfer konusunda tecrübeli kişiler var yönetimde ona göre bir şey söylenir. Olur yada olmaz o başka bir konu. Ama sakatlandı sahaya dönsün lafları nasıl nereden çıkıyor bilmiyorum.

DORUKHAN BEŞİKTAŞ’IN OYUNCUSUDUR, FENERBAHÇE’DEN GELEN BİR TEKLİF YOK

Necdet Ergezen yakın zamanda kulüple masaya oturacağınızı düşünüyor musunuz yoksa başka teklifler değerlendirilebilir mi? sorusuna ise “şu anda beklediğim tek şey Dorukhan’ın sahaya çıkması başka hiç bir şey beklemiyorum. Fenerbahçe’den gelen bir teklif yok. Bizim kontratımız devam ediyor Beşiktaş’ın oyuncusuyuz, bu seneyi artık bitti diye düşünüyorum. Dorukhan Mayıs 2021’e kadar 1 sene daha Beşiktaş’ın oyuncusu başka da söyleyebileceğim bir şey yok.” cevabını verdi.

duhuliye.com