Serkan Reçber, TRT Spor'daki Transfer Gündemi programında Beşiktaş'ın yeni transferi Tyler Boyd hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Serkan Reçber'in açıklamaları:


"SerTyler Boyd'u aldığınız zaman ne oynayacağınız çok önemli. Ankaragücü'ndeki performansını değerlendirdiğimizde ve Ankaragücü'nün oyun planına baktığımızda ortasahayı pek kullanmayan bir takım görüyoruz. Savunmadan hücuma direkt geçen bir takımdı. Sakho, Orgill ve Boyd ile direkt hücuma geçiş yapıyorlardı. Direkt hücuma çıkacak bir anlayışla oynayacaksanız Boyd muazzam katkı yapacaktır.


Boyd ne bir çizgi kanat oyuncusudur. Zaman zaman ortasahada oyun sıkıştığında verimi düşebilir.


İyi bir bitiricidir. Topu aldıktan sonra kaleyi karşısına aldıktan sonra içe kat edip köşeye topu bırakıp golü yapar.
Visca'yla da benzerlikleri var. Visca da çizgi kanat oyuncusudur. Savunmanın arkasına sarkar. Sırtı dönük oynayamazlar. Ancak iki oyuncu arasında klas ve seviye farkı olduğunu söylebiliriz. Visca'nın Başakşehir'de yaptıklarını Boyd'tan kısa sürede yapmasını beklemek zor.


Geliştirmesi gereken özellikleri var. Topu kaybettikten sonra savunma geçisinde zaafları olan bir oyuncu. Yani hücüm ediyorsunuz topu kaptırdınız, acilen savunmaya geçmeniz gerekiyor. Bu noktada biraz nazik, biraz yavaş kalan bir futbolcu. Oyun disiplini var ancak hücümdan savunmaya geçeren biraz yavaş bir oyuncu.


Abdullah Avcı'nın yerinde olsam futbolcunun eski hocası Mustafa Kaplan'ı arar Boyd hakkında bilgi alırım. Çünkü hem Türkiye'ye getiren hem de oynatan hoca Mustafa Kaplan'dır."