Brezilya basınından RTI Esporte'nin haberine göre Elan Ricardo transferinin detayları şu şekilde...
Athletico-PR , Beşiktaş'tan orta saha oyuncusu Élan Ricardo'yu kiralık olarak transfer etti . 21 yaşındaki Kolombiyalı oyuncu için, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer tarafından "kiralık gönderilebilir" raporu verilmişti.
RTI Esporte, Élan Ricardo'nun Haziran 2026'ya kadar sürecek bir sezonluk kiralık sözleşmeyle Atletico Paranaense kulübüne katıldığını duyurdu. Satın alma opsiyonu ise 5 milyon avro. Athletico-PR'nin yeni Baş Gözlemcisi Odair Dal Molin, oyuncunun transferinde doğrudan rol oynadı.
Habere göre, Athletico-PR oyuncunun maaşının tamamını ödeyecek. Élan Ricardo, Beşiktaş'ta sezon başına 190.000 € maaş alıyordu. Maaşının kulübün mali durumuna uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Élan Ricardo, Beşiktaş formasıyla tek bir resmi maça bile çıkmadı. Türk kulübünde geçirdiği süre boyunca oyuncu, tekrarlayan kas sakatlıkları geçirdi. Buna rağmen Athletico-PR'daki sağlık ve fizik testlerini başarıyla geçti.
Beşiktaş, Élan Ricardo için ne kadar ödedi?
Élan Ricardo, profesyonel kariyerine 2022 yılında La Equidad'da başladı. Orta saha oyuncusu, iki sezonda 49 maçta forma giydi, dokuz gol attı, üç asist yaptı ve toplamda 3.452 dakika sahada kaldı. Daha sonra Beşiktaş'a transfer oldu.
Haziran 2024'te Beşiktaş'a transfer olan Élan Ricardo için La Equidad'a 3 milyon avro bonservis bedeli ödendi. Elan Ricardo'nun Beşiktaş ile sözleşmesi Haziran 2029'a kadar devam ediyor. Sözleşmede bir yıllık uzatma opsiyonu da bulunuyor.
duhuliye.com / dış basın / RTI Esporte