Ahmet Akpınar'ın açıklamaları şöyle:

"RAPORUN TAMAMINI GÖRMEK İSTİYORUM"

"Kongreye katıldık, oyumuzu verdik. Yeterli katılım olmadı belki ama katılanlara teşekkür etmek lazım. Eleştirilerimiz doğrultusunda yine oyumuzu verdik. Bundan sonrası artık mahkeme süreci. Raporun tamamını da bekliyoruz açıkçası. Bu rapor satır başlarıyla verildi. Keşke kongre üyelerine bunu bastırıp dağıtsalardı ya da internet ortamında paylaşsalardı. Ben raporun tamamını görmek istiyorum, bir Beşiktaşlı olarak, sporsever olarak. Raporu tamamını görmek istiyorum. Yani çünkü iki tarafa bakıyorsunuz, sayın Fikret Orman çıktı, şu niye yok, bu niye yok diyor. Öteki diyor ki o var aslında sen de bunu çaldın diyor. O zaman şu raporu bir şekilde bizlere ulaştırın ama sosyal medyada ya da resmi, raporun tamamını bir görelim. Bu bizim en doğal hakkımız yani. Olması gereken de bu zaten." 

"BU 3-5 SENELİK BİR DAVA"

"Yönetim 'Mahkemeye vereceğiz' dedi bu konuda. En doğal hakkı, gitmesi de gerek. Bu lafın arkasında durmak lazım. Şimdi bu hatırlarsanız AŞ'de de ibra edilmedi sayın Fikret Orman. Ama en büyük zararı Beşiktaş Kulübü Derneği görmüş olmasına rağmen mahkemeye gitmedi. Zaman aşımı da dolmak üzere zaten. Dün konuşulan konularla ilgili yasal yollara başvuracaklar ama kimse şunu da düşünmesin; bu mahkeme hemen bugün açılacak, ertesi gün bitecek değil. En az 3-5 senelik bir dava bu. Ama o köprünün altına ne sular geçer onu da bilemiyorum. Pazarlık olur mu, oturup anlaşırlar mı? Yoksa herkes istediğini yapar mı? Yaşayıp göreceğiz."

"NE KADAR SAMİMİ OLDUKLARINI ÖĞRENİRİZ"

"Dava açarlarsa hesap sorma açısından bizi ikna ederler tabii. Davayı nasıl açtıkları da önemli. Şimdi ellerinde bir sürü done var. Sayın Mesut Urgancılar açıkladı. Satırbaşları okuduğuna göre ellerinde bir sürü done var. Bunları davalaştırıp, iyi bir dava dilekçesiyle açarlarsa hepimiz öğreniriz ne kadar samimi olduklarını."

"ÇEBİ ' HABERİM YOK' DİYOR AMA..."

"Sayın Çebi 'Benim haberim yok' diyor ama icra kurulu başkanı haberi olmayan kağıtlar imzalıyorsa bu da ayrı bir ilginç bir durum! Yani mantıkla açıklanamayacak bir durum. Zaten Sayın Fikret Orman bir TV kanalında ne dedi, 'Benim hiçbir şeyde imzam yok' dedi. 'Benim haberim yok' demeye getirdi. Her şey icra kurulu sorumluluğunda. Velev ki karşı çıktınız, uygun görmediniz, o zaman iki tane seçeneğiniz var: İmzalamazsınız, geri çevirirsiniz. Geri çevirirseniz. Muhalefet şerhi koyarsınız. En kötü ihtimalle de istifa eder gidersiniz. Ama şimdi bu sorular soruluyor, dün konuşmacılar da sordu. Sayın Fikret Orman ve ekibi de sordu. Bu sorular sorulacak yani." 

"BEŞİKTAŞ KONGRE YAPISI DEĞİŞMELİ"

"Bir de şu da var; inanın ben artık Beşiktaş kongre yapısının değişmesi gerektiğine inanıyorum. Yani aşırı derecede kökten değiştirmek lazım sanki. Bakıyorsunuz her dönem, aynı kişiler, dün Yıldırım Demirören döneminde bizimleydi, bizi alkışlıyorlardı. Yanlış yapsak dahi! Ondan sonra Fikret Orman geldi, 'Büyük başkan' diye bağırdılar aynı kişiler. Şimdi aynı kişiler bakıyorsunuz Ahmet Nur Çebi'ye bunu yapıyorlar. İki gün sonra Sayın Ahmet Nur Çebi gitsin yönetimden, onun aleyhine konuşacaklar. Bu yapının değişmesi lazım. Bu kongre fareleri, üç beş tane bilete kendini tam eden insanların, bir otelde kalmayı kendine şiar edinen insanların camiamızdan ayıklanması lazım. Bakıyoruz hepsi hemen hemen aynı tipler. Her başkanın yanında 'O başkan büyük başkan, inanılmaz işler yapıyor, teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun' diyorlar. Artık kafalarını ve ahlaklarını biraz değiştirsinler. Her dönemin adamı olmasınlar. Bir duruşları olsun yani. Kongre salonuna tepeden bakıyorsunuz bu insanları görüyorsunuz. Bir insan hem iyi, hem kötü olamaz. Kötüyse kötüdür, iyiyse iyidir."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ