Beşiktaş'ta sezona U19 takımında başlayan Emirhan İlkhan, gelişen süreçte A takıma yükselirken, son olarak Fenerbahçe derbisindeki performansıyla ayakta alkışlanmıştı. UEFA Gençlik Ligi'nde Dortmund'a  karşı oynanan ilk maçta da gol atan ve özellikle ilk karşılaşmada attığı golün yanı sıra oyun içi etkinliğiyle de dikkatleri üzerine çeken 17 yaşındaki futbolcuyu aklına yazan Dortmund yetkilileri, derbide izledikleri Emirhan'a bir kez daha hayran kaldılar.

"AYNI REUS'A BENZİYOR"

Genç futbolcunun olgunluğuna dikkat çeken Dortmund ekibinin yetkilileri, "Reus bizim altyapımızda da böyleydi, sonra elden kaçırdık ve yüksek bir bedel ödedik geri almak için. Emirhan için tüm raporlar olumlu" ifadelerini kullandı.

UZATILABİLİRSE 17 MİLYON EURO

Beşiktaş Kulübü, 2023'te bitecek olan sözleşmesini uzatabilirse, Emirhan için 17 milyon Euro'luk bonservis bedeli koyacak. Ancak bu rakamın üzerine sonraki satıştan yüzde 50 pay maddesi ve koyulması planlanıyor. Siyah beyazlılar, 5 büyük ligden yapacağı 2. transferde 30 milyon Euro ve üzerinde satışının olacağını planladığı futbolcu için toplamda 32 milyon Euro'luk gelir planlıyor.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER