Süleyman Oktay'ın açıklamaları şöyle:

"EKSİKLER NEDENİYLE TEREDDÜTLER VARDI AMA..."

"Bu kadar eksik olunca tabii ki maçtan önce bazı tereddütler vardı. İşte son 2 maç Adana Demirspor ve Altay deplasmanında kaybedilen puanlardan sonra herkes endişeliydi. Sakatlardan dönen olsa da yine gençlere çok iş düşecekti. Sergen Yalçın yine kadrosunu gençlerden kurdu. Hatta 7 tane Türk oyuncuyla sahadaydı. Ve de herkesin 3 yerli oyuncuya fazla dediği dönemde bunu yaptı."

"BU GENÇLERİN KAZANIMI ÇOK İYİ OLDU"

"3 puan çok önemliydi. Önceki 2 maçtaki kayıpların ardından Beşiktaş'ın milli araya moralli girmesini sağladı. Milli aradan sonra da sakatların iyileşmesiyle daha güçlü bir kadro olarak dönmelerini bekliyoruz. Burada gençlerin kazanımı çok önemli. Ajax maçında da oynadılar. Onlar açısından çok zordu. Sivasspor karşısında ise hiç de eksiklerinin olmadığını daha net gördük. Geride Ersin, Rıdvan, Serdar üçlüsü oynadı. Gayet iyi oynadılar. Orta sahada Can Bozdoğan vardı. O da hakikaten 'Artık ben de buradayım' dedi. Takımın oyuncularından olduğunu gösterdi. Bu oyuncuları takımda artık daha çok görebiliriz. Bu kadar gencin kazanımı Beşiktaş için çok iyi oldu."

"SERGEN HOCA GÜVEN'DEN DAHA FAZLA FAYDALANACAKTIR"

"Burada Güven'e de ayrı parantez açmak lazım. Düne kadar gönderilsin diye tartışılıyordu. Bunu diyenler de haksız değillerdi. Açıkçası o dönemde 'Güven' vermiyordu. Ama gördük ki Sergen hocanın ikazından sonra farklılaştığını gördük. Attığı iki golle de golcü özelliklerini gösterdi. Beşiktaş'ta bu sezon kalıcı olduğunu kanıtladı. 2 maçta attığı 3 golden sonra Sergen hoca, Güven'den daha fazla faydalanacaktır."

"DEVAMININ OLMAMASI ÇOK ÖNEMLİ, SAKİN OLMAK ŞART"

"Sergen hocanın kırmızı kart pozisyonunda Serdar'ın fark etmeyip topu o tarafa doğru atmış olması bir şanssızlık oldu o anda. Sergen hoca da topu önünde görünce futbolculuğunda olduğu gibi o topa vurdu. Böyle anlık sinirsel durumlar olabiliyor. Futbolda var bu. Ama bu tip şeyleri alışkanlık yapmamak lazım. Takımı yalnız bırakmamak çok önemli. Bu takımın komutanı Sergen Yalçın. O takımın başında olmadı mı bir eksiklik olacaktır. Bunun devamının olmaması çok önemli. Böyle durumlarda sakin olmak gerekli. Onun gibi başarılı bir hoca da bunu yapacaktır. Kendisi de zaten kararın doğru olduğunu ifade etmiş. "

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ