Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından birisi olan Spor Yorumcusu Sanlı Sarıalioğlu, DUHULİYE.COM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarıalioğlu, şu ifadeleri kullandı;

-BU HAKEMLERLE FUTBOLUN TADI TUZU KAÇTI-

"Türkiye'de futbol oynanmıyor, bir orta oyunu oynanıyor. Hakemler istedikleri gibi futbolumuzu yönetiyorlar. İstedikleri takıma ellerini, kollarını açıyorlar. Bazı takımları engellemek için her şeyi yapıyorlar. Beşiktaş, Galatasaray maçında ve Galatasaray'ın Rizespor maçında hakem skandalları yaşandı. Beşiktaş, Bülent Yıldırım tarafından resmen doğrandı. Rize maçında da Rize'yi parçaladılar ve Galatasaray'a puanları hediye ettiler. Bu ortamda Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını konuşmak istemiyorum. Futboldan soğuttular beni. Bu hakemlerle futbolun tadı tuzu kaçtı. Karagöz-Hacıvat orta oyunu, böyle bir tiyatro oynanıyor. Federasyonun bir önlem alması lazım. Bu hakmlerin çoğunun safdışı bırakılması lazım. Gençleri yetiştirmek lazım."

-TEK KURTULUŞ YABANCI HAKEM-

"Liglerin sonlarına doğru son 8-10 maçta, kritik maçlara yabancı hakem getirilmesi lazım. Bu yapılmadığı sürece, bizde futbol böyle oynanır. Hakemlerin yönlendirilmesiyle hakemlerin kararıyla zevk vermeyen, keyif vermeyen bir oyun şekline dönüştü. Bu böyle devam eder. Tek kurtuluş, yabancı hakemlerin kritik maçlara getirilmesi ve gençlerin yetiştirilmesidir."

Haber Kaynağı: DUHULİYE ÖZEL HABER