İşte Bilal Meşe’nin açıklamaları:

“ABOUBAKAR SAKAT DEĞİL DEMEDİM”

Ben 48 yıldır Beşiktaş’ı takip eden bir gazeteciyim. Amacım da şampiyonluğa giderken Beşiktaş’ı karıştırmak, olumsuz bir gündem yaratmak değil. Beşiktaş benim gönül verdiğim takım ancak ben gazeteciyim. Sorgulanması gereken bir durum olduğu zaman bunu sorgulamak benim görevim. Sergen Yalçın ve Emre Kocadağ’ın açıklamaları beni Aboubakar konusunu sorgulamaya itti. Ben sağlıkçı değilim, Aboubakar sakat ya da değil diyecek durumda da değilim. Aboubakar sakat değil demedim, demiyorum da. Aboubakar konusunda soru işareti var diyorum.

“YÖNETİM VE SAĞLIK EKİBİNE GÜVENMEK DURUMUNDAYIZ”

Aboubakar konusunda geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi önemli bir açıklama yaptı, Aboubakar 1 yıl daha bizimle olacak dedi. Ben bunu gazetemde de yazdım. Ancak Aboubakar’ın menajerinin Beşiktaş yönetimiyle pazarlık yaptığı da bildiğimiz bir konu. Aboubakar şu anda Beşiktaş’ta yıllık 1,5 milyon Euro’ya oynuyor, benim kulağıma gelen menajerinin Beşiktaş’tan yıllık 3 milyon Euro’luk yeni bir kontrat istediği yönünde. Bağlandığım A Spor yayınında Zeki Uzundurukan da bu rakamı 2,5 milyon Euro olarak belirtti, sonuç olarak ortada bir sözleşme görüşmesi var. Ahmet Nur Çebi’nin de “Sezonu bitirelim, şampiyon olalım, hak ettiğin neyse alırsın” dediği bilgisi de var. Ben Ahmet Nur Çebi’ye güvenirim, sözüne inanırım. Aboubakar’ı muayene eden Beşiktaş sağlık ekibi de sakat olduğunu söylüyor. Onlara güvenmek zorundayız ama ben bu konuda soru işaretleri var diyorum.

“ÖZEL ANLAŞMALARI BİLEMEYİZ”

Takımların oyuncularla imzaladıkları sözleşmeler Federasyon’a gider. Biz Federasyon’a giden bu sözleşmelerin maddelerini biliriz ancak taraflar arasında bu sözleşmeler dışında bir de özel maddeler vardır, bunları bilemeyiz. Örneğin Rıza Çalımbay gittiği her takımla yaptığı sözleşmede “Beşiktaş isterse ayrılabilir” maddesi koydurur ancak Federasyon’a giden sözleşmede bu madde yoktur. Bu tarz özel maddeler sadece sözleşmeye imza atan iki tarafın bilgisi dahilindedir. Aboubakar’ın 30 maç maddesi de böyle bir madde. Resmi sözleşmede yok, biz bunun koşullarını bilmiyoruz. Burada soru işaretlerini, kafa karışıklığını oluşturan kısım da burası.

“SERGEN YALÇIN VE KOCADAĞ’IN AÇIKLAMALARI MANİDAR”

Dün maçtan sonra Beşiktaş asbaşkanı Emre Kocadağ Aboubakar için “Hatay maçında sahada olmayacak, Galatasaray maçına belki” dedi, yine belirsiz bir açıklama. Sergen Yalçın’ın maçtan sonra “Forvetsiz de oynasak şampiyon olacağız” açıklaması var. Kocadağ ve Sergen Yalçın’ın bu açıklamalarını manidar görüyorum. Aboubakar Galatasaray maçında oynayacak mı, sezonu kapattı mı, kesinleşen hiçbir durum yok. Dün Sergen Yalçın’ın basın toplantısında bulunan hiçbir basın mensubunun Aboubakar ile ilgili bir soru sormaması bana garip geliyor. Bu soru nasıl sorulmaz, neden sorulmaz, burada Beşiktaş kulübünün de belki bir açıklama yapıp her şeyi netleştirmesi gerekiyor.

“DORUKHAN ÖRNEĞİ VAR”

Beşiktaş’ta sezon başından beri Dorukhan Toköz’ün de bir sözleşme meselesi var. Bu oyuncu Fenerbahçe ile görüştü, karşılıklı restleşmeler yaşandı, Beşiktaş’ta uzun süre forma yüzü göremedi. Ancak takım için en kritik olan noktada elinden geleni yapıp oynayıp katkı verdiğini görüyoruz. Belki de Fenerbahçe’ye gidecek ancak bu kritik dönemeçte elinden geleni yapıyor. Sol bek oynadı, sağ bek oynadı, orta sahada oynuyor, ne görev alırsa yerine getirmeye çalışıyor. Aboubakar sakatlık olayından beri henüz çime ayak basmadı. Aboubakar’ın futbolcu kalitesine, takıma yaptığı katkıya söyleyeceğim hiçbir şey yok. Beşiktaş bugün bu noktadaysa en büyük pay sahibi Aboubakar’dır ancak takım buraya kadar gelmişken, herkes ekstra özveri gösterirken, 38 yaşındaki Atiba sakatlandıktan bir hafta sonra çıkıp harika oynarken Aboubakar bugün çime bile basmış değil. Ben Aboubakar sakat değil demiyorum, sakatsa da umarım bir an önce iyileşir. Ben şunu söylüyorum, bu işte bir tuhaflık var.

Duhuliye.com ÖZEL HABER