Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Neospor youtube kanalında Beşiktaş’ta teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın ve siyah-beyazlıların transfer gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Ahmet Çakar’ın değerlendirmeleri şu şekilde…
Uğur Sever’in “Sergen Yalçın göreve geldi. Ayağının tozuyla ilk maçına çıktı ama Alanyaspor Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Sergen Yalçın maçtan sonra açıklamalar yaptı, çok konuşuldu. Şunu söylüyor: ‘Hedeften koparsan kontrolü de kaybedersin, bugün itibariyle içimizi ciddi bir karamsarlık kapladı desem çok da yalan olmaz.’” sözleri üzerine Ahmet Çakar şu ifadeleri kullandı:
Ahmet Çakar:
“Ya Şergen, sevgili kardeşim bu takım yetersiz. Bu takıma takviye yapsan bile belli oranda ilk ikiye girmen imkansız. Bu sezonun ilk ikisi belli. Ya Galatasaray-Fener, ya Fener-Galatasaray. Galatasaray bence bir tık daha veya iki tık daha önde. Sergen. Zaten yarıştan on hafta sonra filan Fenerbahçe ve Galatasaray alıp başını gidecek. Yine açılacak yedi-sekiz puan fark. Geçen seneden farklı olmayacak. Ha Beşiktaş'ın dört tane korkunç iyi transfer yapması lazım ki ilk üçte kalabilsin. Şimdi Trabzon iyi başladı ama böyle tuhaf puan kayıpları oluyor. Samsun dağda olacak. Yani şu var: Fenerbahçe ve Galatasaray gerek kadro kalitesi, gerek kadro derinliğiyle ligin diğer takımlarından en az bir kat, iki kat, üç kat değil, beş kat daha fazla. Bunu Beşiktaş için söylüyorum. Ne bekliyordun Sergen? Tabii ki yarıştan kopuyorsun.”
Sever’in “Peki doğru mu Sergen Yalçın’ın getirilmesi görevi?” sorusuna Çakar, şu yanıtı verdi:
Ahmet Çakar:
“Mecburlar. Yabancı bir hoca tanımıyor, büyük kontratlar adam garanti isteyecek. Sergen ne olacak? Sergen bu camiaya alışık. Yarın bir gün kötü oldu mu? ‘Sergen biz sana ödeyemiyoruz, tazminatı uza’ diyecekler. O da ‘tamam’ diyecek. Sergen’in getirilmesi yanlış değil. Sergen’in gelmesi de mecbur. Sergen de gelecek mecbur. O çocuğu, yuvanın çocuğu. Fakat bu takımla Beşiktaş hedefi kovalayamaz. Bu kadar basit.”
Şenol Güneş ihtimalinin hatırlatılması üzerine Çakar, “Şenol hoca da gelseydi bu takımla Beşiktaş hedeften sekiz-on hafta sonra kopar” ifadelerini kullandı.
Transfer gündemine de değinen Ahmet Çakar, Beşiktaş’ın açıkladığı Çerny transferini değerlendirirken şunları söyledi:
Ahmet Çakar:
“Bak sıkıntı şu. Beşiktaş öyle bir şartlara geldi ki Galatasaray ve Fener’e mukayeseyle diğer takımlarda dikiş tutturamamış oyuncular almak istiyor. Djiku, Cengiz Ünder. Bunlar Fener’de oynayamayan, gönderilmek istenen oyuncular. Veyahut da Vaclav Cerny gibi iyi ama o top class değil.. Mesela Sane mi? Cerny mi? Belki Cerny çok başarılı olacak, o ayrı bir konu. Dediğim gibi, tamam Cerny iyi transfer, iyi oyuncu, Wolfsburg’un oyuncusuydu, iyi de oynadı Fener’e karşı. Orta saha oyuncusu. Ama hâlâ yetmez. Kanatları yok, stoperi yok Beşiktaş’ın.”
Son olarak Beşiktaş’ın savunma zafiyetlerine dikkat çeken Çakar şu ifadeleri kullandı:
Ahmet Çakar:
“Alanya’nın attığı golü gördün mü ya? Beşiktaş’ın stoperin arkasından başladı, önüne geçti, penaltı yaptırdı. Şimdi böyle olmaz. Sen bu kadro ve alternatifin yok. Yani iki stoper sakatlansa ne olacak? Yok. Kanadın yok. Mesela Galatasaray’da üç tane, dört tane kanat var… Dolayısıyla bu kadroyla Beşiktaş’ın, onuncu hafta falan yarıştan kopacağını düşünüyorum.”
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (171)
Hocam sen önce bi eteğini giyde görelim ne kadar sözünün eri olduğunu ;)
Bu Beşiktaş düşmanı, dansöz etek kıyafeti giyeceğim diyip, kaybedince giymeyen herif di mi? Bu ne derse tersi çıkıyor, o yüzden Şampiyon biz olacağız merak etmeyin. Bu yaşlı dönek ne diyorsa tam tersi oluyor.
he he Ahmet Çakar. görünen köy uzakta değildir diyorsun ama matematik diye bir bilim var ve kesinlik içerir. Geçen seneki rezalet oyunla ligdeki ilk 6 takımı yendik. okyanusu geçip derede boğulduk. bu sene kadro farklı ve 17 takımın 15'i ile yapacağımız 30 maçtan biz 80 puan çıkarırsak geriye derbiler kalıyor. Ve derbilerde ne olacağını kimse bilemez. Bizim bu saatten sonraki hedefimiz 15 takımdan alınabilecek 90 puanın 80'ini almak. ve derbileri bir turnuvanın final maçı gibi oynamak. bunu yapacak güçteyiz
Malesef Alanya maçında yarıştan koptuk bile
Sizin gibi ögörüsü olmayan, ilericilik nedir bilmeyen, kisa-orta-uzun vadeli planlama nedir bilmeyen yorumcular oldukça toplumda sizin gaziniza geldigi için Türk futbolu asla ama asla düzelmeyecektir. Kardesim avrupa bir hocaya imza attirirken en az 3-4-5 senelik imza attiriyor. Sence neden? Adamin futbol felsefesine inaniyor, istenilen futbolun oynanabilmesi için en az 3 sene gerektigini biliyor ve bütün planlamasini pna göre yapiyor. Besiktas kimi getirirse getirsin, bu sene sampiyon yapamaz, seneye de yapamaz. Bu kadronun temizlenmesi ve iyi bir ekip olusturulmasi en az 3 sene sürer. 3cü sene sampiyonluga oynayabilir. Bu planlamayi yapmiyoruz, yapamiyoruz, yapmak istemiyoruz. Hemen sampiyon olalim istiyoruz paralari saçiyoruz. Bakin kaç senedir zaten sampiyon olamiyoruz. Bunu firsat bilip 3-4 senelik planlamayi te ozaman yapmis olsaydik, simdi tas gibi takimimiz olurdu.Yönetim sosyal medyada ergen bebelerin yorumlarindan mi etkileniyor nedir bilemiyorum. Kimse bu sene sampiyonluk basari felan beklemesin. Seneye biraz daha iyi futbol ve oyuncu toplulugu olur. 3cü sene illaki sampiyonluga oynanir. Ama biraz sabir. Kimsenin elinde sihirli degnek yok.
BU D*NAZOR KONUŞTUYSA BİZ DOĞRU YOLDAYIZ ARKADAŞLAR MERAK ETMEYİN.... SABREDİN
Arkadaşlar yorumlara bakıyorum da, ateş püskürüyoraunuz. Sizi bu kadronun başarılı olabileceğini düşündüren neden ne? Muci mi? Kartal Kayra mı? Rasitca, svenson, Mario Udokai mi? NECİP mi?
Ben öyle ilk 2'ye girmeyi imkansız olarak görmüyorum.İyi bir sağ bek,1 tane üst seviye sol kanat,1 tane yedek sol kanat ve sağ kanada da yedek olarak Cengiz'i çekelim,bu 4 transferle gayet yarışabilir bir kadro kurmuş oluruz.Eee tabi gönül ister ki 1 stoper,1 merkez orta saha ve 1 tane de 3.forvet alalım ama 12 Eylül'e kadar bu 4 transferi bile yapmaları zor olduğundan bu kadarı ile iktifa ediyorum.Bir de Gs şamp liginde,Fb Uefa'da,Samsun Konferansta derken biz yerel ligde takılacaz,daha az maça çıkacaz.Milli aralarda bile giden oyuncumuz onlara göre daha az oluyor.Sergen şu pas oyununu takıma öğretsin,hırsı ve azmi artırsın,saçma sapan Atiba-Josef-Topal tarzı sistemler denemesin,yönetim de minimum 4 transferi yapsın,sonra neden olmasın?
ahmet ismin güzel yoksa cok guzel methıyeler dızerdım sana
övdüğünüz takımları ülkede senin gibi hakemler gazlıyor ama avrupa da görüyoruz pardon göremiyoruz hemen analarının ligine dönüyorlar burda da yerli hakemler var sen anladın sanırım dediklerimi
Ne onu 2. haftada ligden, ligler baslamadan avrupadan koptuk.
Köpeğin duası kabul olsa gökten kemik yapardı. Defol
cerny haric 3 isim saha alinirsa nokta atisi, Sampiyonligu zorlarz
Ne yapsın şu boktan lig.için 200m harcayıp 5 adam mı alsın BWŞİKTAŞIM...bunlar daljavul beyler..bu kafayla ülkede klüp kalmaz batarlar..uğurxan kim de 36m euro ediyor? Kafayı mı yedi millet?
AHMET CAKAR IYI DINLE..... SENLE AYNI GUN DOGDUM SENI IYI ANLARIM SEN HANIBAL LECTERSIN YALNIZ PRIGRAMDA ROK SALDIRIYPRSUN ROK SANA SAYGILI DAVRANIYOR O PROGRAMDA ERTEM SINANDA SANA SAYGILI ASIL O PROGRAJDA SENI EZIKLEYEN PROVAKE EDEN MANIPULA EDIP K3NDI LEHINDE F3NERBAHCE LEHINE KONUSTURMAYA CALISAN ABDULDUR..... BU SENE BIRAZ ABDULE VE MANIPULASYONLARINA KARSI DURDUN SON 3 SENEDE TAMAMEN ABDULUN MASKOTU GIBIYDIN HER LAFINA GIRIYOR HER LAFINI KENDI LEHINE CEVIRIYOR ALTTAN ALTTAN SENIN SOYLEDIKLERINI BOSA ATIYORDU....... ROK GOYGOYUNDA ERTEM YOLUNDA AŞ PARASINDA SIVASINDA SINAN ENGINDE ZWNGINLERE SELAM CAKAYIMDA BU SENE TATILI BEDAVA YAPARIZ HESABINDA IKI UC MAFYA TANIYINCA ROLLENIYOR HAHAHHAHHA......
Ne 10 haftası. Daha 4.haftada liderden 9 puan geridesin. Yarıştan çoktan kopmuşsun haberin yok.
Şimdi konuşmak kolay dogru bu takım herkesi yiyebilir ama sunuda unutmayın ki sergen welinton nsakala necip forvetsiz oynadıgı son 8 maç ve şampiyonluk hikayesi ozaman da fener gs iyiydi dimi beşiktaş öldü diyodunuz ama şampiyon yazdırdı lig sonunda büyük konuşmayın zaman verin bu sene olmasa bile seneye sergenle devam edilirse ozaman konusuruz ahmet bey ama insallah bu senede herkesi utandıracak özür dilettircek hemen yerden yere vurmayın lannn adamı biz solkskjare bile 8 9 ay dayandık
Sergen inancını ve enerjisini yitirmiş udokhai asla oynamamalı ama oynattı o asla bir futbolcu değil demir ege kartal kayra swenson paulista muçi derhal gönderilmeli derhallll
bu gerçekçi olmayan çok iyimser bi tahmin, havluyu geçen hafta attık zaten, 10 hafta sonra başka şeyler konuşulacak
Yıllarca beşiktaş düşmanlığı yaptın vahap beyazla yaptıklarınızı unuturmu beşiktaş p...vnk... Algılarınızı seni Erman p....ni sıkıyorsa gelip statta maç izlesenize....yıllarca beşiktaşın hakkını yediniz yetmedi şimdide algıyla olmaz bu işler Beşiktaş ağır taştır size kalmaz bunlar...
Ben Beşiktaşımızın yöneticisi olsam soyunma odasının duvarına takımımız hakkında olumsuz konuşanların nelerden bahs ettiklerini ve takımımızı nasıl rencide eder şekilde konuştuklarını duvara asardım.o armamızın ne kadar kıymetli olduğunu şerefinle oyna,hakkınla kazan sözünün kıymetinden bahsederdim. Takımın sahaya bu duygularla çıkmasını sağlardım.
parayla şampiyonluk ne kadar kolay şerefsizsin galatasaray vahap beyaz ahmet çakar şerefsizsin galatasaray
Beşiktaş kulübü Necip uysal için mi var. Necip uysal kimden torpilli. Necip uysal ile neden sözleşme yeniledik. Ne bekliyoruz. Yedek kulübesinde oturması için mi sözleşme yeniledik. 500 bin Euro 20 trilyon parayı Necip Uysala neden veriyoruz. Yazıklar olsun
@Kerem 03 Necip ne yaptı sana ! Takimdaki problem necip mi boş boş konuşma adam zaten 3 kuruş para alıyo oynadıgı zamanda ölümüne oynuyo daha ne yapsin
Yılların hakemisin sen daha önce Besiktaşın hangi şampiyonluğunda Gsden Fbden daha iyi olduğunu gördün. Beşiktaş her şampiyonluğunu taraftarın tam desteğiyle belirli oyun kalıplarını çok iyi oynarak kazanmıştır. Hem hakemi yener hem rakibini. Unutmadan Beşiktaş bu ülkenin tek büyüğüdür aklınızda olsun. Camia ileri gelenleri birbirine muhalefeti bırakıp bir an önce federasyonda ve medyada teşkilatlanmalıdır. Tekrar tekrar söylüyorum yönetim bilet fiyatlarını düşürmeli idmanlar taraftara açılmalı Saygılarımla
Ruhsuz kaybetmeye alışmış bundan kocunmayan oyuncuların yanına kimi alırsa alsın yeni gelenlerde aynı ruh halini alıyor örnek Abraham adam pas verecek a bulamadı saçını
Serdar adalıyı 3 sefer seçmediler diye çok kızıyordum ama delegelerin bir bildiği varmış bu seçimide aday olmadığından kazanmış buna emin oldum futbol aklı olsa idi o kadar hoca yemiş başkan yemiş bu takımı komple dağıtır sıfırdan yapılanma ile hırslı mücadeleci bi takım kurar üstüne koya koya giderdi dedikleri ile uyguladıkları hiç tutmuyor dünya borç yapıldı bundan kimsenin haberi yok bunun sıkıntısını kulüp çekiyor
Bu adamın yazılarını okuyan varmı adam boş boş konuşuyor hepten kafayı yemiş.
İnsallah şampiyonluk bizim olurda herkese kapak dagitiriz
Yıldızları topladı diye başarılı olunacak diye birşey yok önemli olan o yıldızları yönetmek tamam kadromuz götü as kadromuz tam bile değil iken sakatlık durumunda alternatifimiz bile yok Serdar adalı sınıfta kaldı ama illa hepsini yıldız alınması zorunlu değildi takım oyunu oynayacak hırslı oyuncular alınıp yedekleyecek oyuncularla bi takım kurulsaydı farklı olurdu ama şu durumda bırak ilk ikiyi 3/4 lüğü bile zor gibi
Ahmet Çakar'ı hiç sevmem ama doğru söylüyor. Renklilerin yaptıkları transferlerin yanında biz Anadolu takımı gibi kaldık. Serdal Adalı iyi niyetiyle çabalıyor ama renkliler arayı çok açtı. İşimiz çok zor.
Cahil cahil yorum yapmayın. Real, barça man city buna benzer kulüpler patladı mı da bunlar patlayacak. İstwr kabullenin ister kabullenmeyin bunların başına paralı başkanlar geldi, süper sponsorlar geldi. Çarkı kurdular işledi işliyor. Kaç senedir patlayacak patlayacak. Ulan biz patladık be. Bu sezon da gitti haberiniz yok
@Metonluk doğru söze ne hacet. Ama kardeşim iyi 3-4 transferle erkenden patlamayız. Cengizi kastetmiyorum. İkinci yarı sergen iyi top oynattı
"Son kale Beşiktaş" ve "Beşiktaş bir değerler manzumesidir" sözleri şimdilerin yeni yetme futbol seyircileri için bir şey ifade etmese de bir dönemin Beşiktaşlıları için manifesto niteliğindedir. Beşiktaşlılık hiçbir zaman skor odaklı olmakla ilgili değildir. Beşiktaşlılık emeğe değer vermek, savaşmak, çabalamakla ilgilidir. Bu yüzden gönlümüzün kahramanlarından biri yediği hatalı golden sonra kale direğine kafa atan Fevzi olmuştur. Sözün özü şu bırakın nereden geldiği "belli olmayan" paralarla renkliler ortalığı tozuttursun. Karşılarında savaşan, didişen bir Beşiktaş olsun yeter. Her şeyin kolaylıkla harcanabildiği bu dünyada Beşiktaşlılığı harcatmayalım. Varsın takım savaşsın, mücadele etsin de kazanmasın, 10. olsun. Bu A Ç gibi şarlatanların bizi endüstriyel futbolun bir tüketicisine dönüştürmesine izin vermeyelim. Sevinmek için sevmedik! Yaşasın Beşiktaş Mücadelemiz...
@UmutUzunYaşar aslinda GS'nin rekor transferler yapip UEFA kazandigi donemde bizim sampiyonluklarimiz yenmistir TFF ozellikle tarafindan. GS hep bay gecip UEFA'ya hazirlanmistir. Bize oyle olanak taninmadi mesela 2017-18'de ki buna ragmen namaglup gittik Bayern karsisina. Lyon maclari oncesi oynamasaydik neler olurdu acaba? Ha hakemlerin Suat, Bulent, Hakan Unsal, vs.'nin yaptigi kasapliklara goz yummasini saymadim. Yani Besiktas, mutevazi kadrolar ile cok basarilar yakalamistir.
10. Hafta çok iyimser bir tahmin. Ancak çok kaliteli 3 4 ttansferle bu işi sonuna kadar götürebiliriz çünkü maç yapacağımız takımlar anadolu takımları. Yani onlara puan kaybetmeyiz o zaman
Ulan uğursuz herif. Futbolda her şey olabilir. Bize bunları söyleyince büyük adammı oldun. Biz herşeyin fatkındayız.akp gül iki metinin fetöcü gs verdiği desteği biliyoruz. Diğer tarafta fb de Ali Koç parasını harcıyor. Transfer oburluğu içerisindeler. Bu hep böylemi gidecek zannediyorsun. Beşiktaş armasının ne olduğunu anlıyamamışsın. O yüzden bizim maçlarımızı yönetirken hakkımızı yedin.kapat çeneni olurrrr.
35 lik Necip uysal ile neden sözleşme yeniledik. 35 yaşına gelene kadar Beşiktaş'ta ne başarısı var kaç dakika süre aldı. Beşiktaş Necip uysal ile neden sözleşme yeniledi. Aklı başında bir kişi açıklasın. YAZIKLAR OLSUN
Biz, klüplerin gerçekten bu paraları verdiğine inanıyormuyuz?
İstediğiniz kadar kızın..söylediklerinin hepsi doğru maalesef..
Ağzı olan yorumcu oluyor abi bune yaaa kendini bilmez bir şekilde eleştiri yapıyor madem o kadar futboldan anlıyorsun neden MHK yada TFF yetkili bir görev almıyorsun korkakligindan dolayı halbuki küfür yemeyi zamanında iyi bildiğin için bu yaştan sonra kaldıramazsın
Ne 10.hafta göztepe Gs Başak.maçları var ardı ardına Max 3 hafta
İnşaallah sn adalı transferin son gününe kadar nokta fırsat transferleri kollanmali ve bjk ye enaz cerny haricinde 4 super nokta transferleri yapar başka yolu yok
Bir kaleciye 36 milyon euro verebilecek bir takım var ortada ve kimse bu para nerden geliyor diye sormuyor. Tamam şampiyon oldun şampiyonlar ligi var sponsor var ama maaşları da düşündüğünde hesapsız bir para dönüyor. Bir yerde bu iş patlayacak. o zamanlar geldiğinde bizde hala bu işlere bulaşmamış olursak tek başı dik taraftar biz oluruz.
Orkun taylan emirhan dışında işe yarar yerli yok, yerli kalitesi artmazsa korkarım yine hüsrana uğrayacağız.
ŞU YORUM YAZDIĞINI ZANNEDEN YARATIKLARA ,ÖNCE BEŞİKTAŞLI OLMAK NE DEMEK ONUNLA İLGİLİ YAZIYI OKUSUNLAR.BEN SEKSEN YILDIR OKUYORUM.