Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"BAŞKANIN KAFASI ÇOK KARIŞIK"

"Yaklaşık 72 saattir sayın başkanla bir diyaloğumuz var. Yazılan bölümlerini gazetemde yazdım, yazılmayan bölümleri ben de sırdır. Ancak başkanın kafasının çok karışık olduğunu, son 12 saatte hem sosyal medya paylaşımları hem TV eleştirileri hem de yazılı basında Estoril'in hocasının 600 bin dolar artı mukavele feshi halinde ödenecek para da dahil 1.5 yıllığına ve ekibi hariç, epey bir paraya geleceği ifade edildi. Dolar ve Euro'nun durmadığı, sürekli tırmandığı bu bölümde üstelik Sergen Yalçın da altyapı hamlesini başlatıp birçok altyapı futbolcusu kadrosuna dahil eden, son olarak altyapı uzmanlarından Önder Karaveli'nin Kayseri maçında 3 altyapı, bir diğeri yetişkin bir altyapı futbolcusunu oynatıp 2-1 geriden gelerek oyunu çevirmesi camia üzerinde 'özellikle sıkı Beşiktaşlılar' tarafından ibret ve fevkalade bir gurula takip edildi." 

"PINHEIRO İLE ANLAŞILMASINI YADIRGADIM"

"Ama Önder Karaveli ile devam edilip ilk yarı sonuna kadar, arkasından Türkiye'nin hiçbir tarafını bilmeyen, Beşiktaş'ın hiçbir şeyini bilmeyen bir hocayla anlaşılmasını ben de çok yadırgadım. Hatta bu yadırgamamı sayın başkana da ifade ettim. O da kafasının çok karışık olduğunu cevaptan anladım. İfade etmem gerekir ki, bu dönemde, bu ekonomik buhran döneminden geçtiğimiz bir anda, bir yabancı hocaya, özellikle alt yapıdaki kuvvetli ilişkileriyle ün yapmış, yetiştirme fabrikası olarak ünlenmiş bir Beşiktaş'ın emanet etmek doğru değildi. Ne kadar istikbal vadederse etsin, ne kadar 2. lig şampiyonluğu ile 1. lige taşısın ben Beşiktaş'ı tanıyana kadar ikinci devrede biteceği kanaatindeydim. Bunu da yönetime yakın çevrelere söyledim."

"BU KARARDAN DÖNÜLMESİ FEVKALADE BİR GELİŞME!" 

Dolayısıyla sayın başkan da enkaz gibi borcu yönetip futbolculara bir kuruş borç bırakmadan ödemelerin yapılması konusunda büyük hassasiyet gösterirken bu hocayla anlaşıp Beşiktaş değerlerini küçülteceğine ihtimal vermemiştim. Netice itibariyle bu karardan dönülmesi Beşiktaş'ı Fenerbahçe derbisi öncesi hem taraftarı, hem camiayı, hem futbolcuları hem de altyapıdaki futbolcuların morallendirdiğini düşünüyorum. İnşallah Önder Karaveli ve altına yapılacak takviyeler, belki bir Rıza Çalımbay, belki Beşiktaş'ı tanıyan bir Şenol Güneş, belki bir başka isim, özellikle yerli olacak bir hoca hem Beşiktaş'ın kasasına hem Beşiktaş'ın ileri gidişine yardımcı olacaktır. Fevkalade bir haberdi bu akşamki gelişme. İnanıyorum ki pazartesi sabahını Beşiktaşlılar hem bir Fenerbahçe galibiyeti hem de bir yeni hocayla lige devam etme şansına sahip olabilirler.

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ