Trabzonspor - Beşiktaş maçında El Bilal Toure'ye gösterilen kırmızı kart pozisyonu için Now spor yorumcuları ne dedi? İşte detaylar...
Ersin Düzen: ''Gelelim El Bilal Toure'ye.''
Uğur Karakullukçu: ''Abi, bu bence bunda... Yani basma biçimi nedir ya? Fotoğraftan anlaşılacak bir şey değil. Her fotoğrafta penaltı derim buna. Fotoğraf karesi kırmızıya yönlendirir. Ama burada gerçekten ayağının oraya geldiğini anlayınca hani basma, güç verme olmadan tamamen çok çabuk bir şekilde çekiyor.
Ben bunu bırak kırmızı kart verilmesini çağrılmasını bile skandal olduğunu düşünüyorum. 'Bak bu kırmızı kartlık pozisyon. İncele' demek bile bence bu VAR'ın çok ciddi eksi alması hatta ciddi sorgulanması lazım bence.''
Erbatur Ergenekon: ''Bu VAR tartışması zaten değil mi şu anda esas olan?''
Uğur Karakullukçu: ''Sahada vermedi bunu.''
Ersin Düzen: ''VAR çağırdı. Hatta kimse belki de farkına bile varmadı pozisyonun. Biz niye bekliyoruz falan olduk ya maçı izlerken de. Bence herkes aynı şeyi yaşadı.''
Veli Yiğit: ''Bu nasıl pozisyon biliyor musun abi? Şöyle pozisyon. VAR'ın kural detaylı olarak bilmiyorum fakat kendi görüşümü söyleyeceğim. VAR'ın çağırmaması gereken ama çağrıldığı zaman da orta hakemin sen defalarca izlettirirsen aşile basıyor diye ama o zaman orta hakem de etki altında kalır ve kırmızı gösterir yani.''
Ersin Düzen: ''Bence bu pozisyon kırmızı kart değil. Kırmızı olmadığını da açıklayayım. Bu fotoğrafı dünyadaki futboldan az çok anlayan herkese sor. Kırmızı kart olarak söyler. Fotoğraf olarak herkes der ki 'Bunun neyini tartışıyoruz?' falan der. 'Tabii ki kırmızı kart adamın arkasına ayağına basıyor' der.
Ama aksiyonun gelişimi fotoğraftaki gibi değil. Bana göre o yüzden kırmızı kart değil bu pozisyon. Yani Veli'nin söylediği gibi El Bilal Toure birincisi orada rakibini takip ediyor.
Rakibine sertlik amacıyla yapılmış bir hamle yok. Bak rakibini sertliğin yani onu yıldırmaya yönelik, onu herhangi bir şekilde sertlikle durdurmaya yönelik bir hareket yapmıyor El Bilal Toure. El Bilal Toure sağ ayağıyla adımını atarken sol ayağıyla orada rakibinin ayağına basıyor.
Bastıktan sonra hemen çekiyor zaten. Ve çekmesinin sonrasında da aksiyonun video olarak izlendiğinde bu pozisyon bence kırmızı kart çok ama çok ağır. Çok ama çok ağır.
Başka bir hakem olsaydı kırmızı kart göstermeyebilirdi Türkiye'de. Türkiye'den bir var bu pozisyonu çağırıp izletse kırmızı kart vermeyebilirdi. Ama adı eğer Ali Sansalan ise o kırmızı kartı verir.''

duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (17)
Hakemler verdiği ve vermediği kararlarla, Var denen ucube sistem verdiği ve vermediği skandal kararlarla, MHK atadıkları piyonlarla, Federasyon yanlı ve taraflı tutumuyla yıllardır Beşiktaş'ın hakkını yiyorlar. Kaç yönetim değişti bu durum değişmedi. En sonunda taraftar işi ele alacak. Yönetimlerin beceriksizliğini telafi edecek.
Bu hakemlerin hepsimi Beşiktaş düşmanı, sen milyon Euro ver futbolcu al bir hakem çıksın senin emeğini çalsın
Ts li oyuncunun ayağının kırılmasımı lazım ki kırmızı kart versin
Takımı ligden çekelim paşalar paşa paşa oynasın bu tiyatroyu
Başkanın yönetimini sergen hocanın tutumunu beğenmeyenlerdenim, bu sessizlik bu durgunluğu tasvip etmiyorum. Yalnız ortada bariz bir şekilde Beşiktaş düşmanlığı var kendilerine karşıt düşüncede olsak dahi haksızlık karşısında suçlu olarak onları görmek bizlere yakışmaz. Hakemi yenemezsiniz arkadaşlar bunu defalarca gösterdiler o laf eskide kaldı hakemleri asla yenemezsiniz. Evet eskiden 11-10 maç kazanabiliyorduk fakat futbol bu futbol değildi, biz de bu denli kötü durumda değildik iyiydi oyuncularımız... Halısahada bile 7-6 oynanmıyor artık bu düzeyde 11-10 çok zor. Bilinçli yapıyorlar. Tuzağa düşmeyin karşıt fikirleri düşman gibi görmeyin ortak payda Beşiktaş.
Eyyy tff/mhk Beşiktaş’ın bir iç saha maçına versenize şansalı hakem olarak🤔Haydi bakalım görelim sizin cesaretinizi, hodri meydan😎
Adalı yabancı var istiyoruz dedikten sonra bunu kasıtlı yapmaları bence bize karşı gövde gösterisi ama ateşle oynuyorlar çıktıkları deliğe geri göndereceğiz hepsini işler oraya doğru gidiyor.
Bu ....... Bir kaliteli hakemmmm dimi Arkadaşlar... Umarım anlaşılmıştır.. .
Ben hayatımda böyle dandik bir kırmızı kart görmedim.Dün akşam şok oldum.VAR hakemi büyük bir skandal yaptı.Maçın hakemi El Bilal Toure'ye kırmızı kart göstererek daha büyük bir skandala imza attı.Dün akşam bir hakem operasyonu ile Trabzon'un büyük bir fark yemesi önlendi.
Bunlar Beşiktaşlimi degil bakin Beşiktaşliyim diye gezinen bobürlenen ler zaten sizin Beşiktasliliğiniz sorgulanir eski baskanlarin yada muhalefetin adamısiniz.Niye çünķü onlarin eski baskanlar yada muhalefetle isleri olmaz.
Şimdi hakemlik kolay aslında. Tarafına göre karar veriyorsun. basketbol gibi ortada 2 hakem olmalı. o zaman tarafsızlık olabilir belki. Gerçi bunlar ikisinide kendilerine bağlarlar.
VAR'da hakem olmamalı, bir operatör olmalı. Orta hakem VAR'a gelecek oynat diyecek. Futbolda tek bir hakem olur
40 yasindayim ne yazikki boyle cins pozisyonlarin hep Besiktasin aleyhine olur. Hakem gol atar, Vansporlu oyuncu voleybal yapar, hakem gormez, neler neler..
O kart sadece Besiktasa cikar anca. Bosuna futbol konusmaya gerek yok bütün sezon böyle kararlarla dogradilar bizi. 1-2 mac adil yönetildi kasimpasa ve fener maci mesela. Bir macta yerde yatan orkun kirmizi görür öbür macta penalti verilmez. Ofsayt oldugu halde rakibe gol verilir. Abrahamin kafasina tekme atarlar foul bile calmaz. Foul olmayan posisyonla oyun yavaslatilir. say say bitmez. Bizm su an iki sorunumuz var birisi kadro planlamasi öbürüde TFF. En az birini ocak ayinda cözeriz InsaAllah!
Baska bir hakem degil, baska bir takim olsaydi verilmezdi. Besiktasa her turlu verilirdi yine