16.02.2026 - 20:50

Takip Et:

“Bu maç sezonun kırılma maçı olabilir”

Mustafa Demirtaş, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Serbest Sekiz YouTube kanalında yayımlanan programda değerlendirmelerde bulunan Mustafa Demirtaş, Başakşehir deplasmanında alınan 3-2’lik galibiyetin Beşiktaş adına yalnızca üç puan değil, psikolojik bir kırılma noktası olduğunu vurguladı. Demirtaş, karşılaşmayı “Sergen Yalçın’ın hayal edeceği türden bir senaryo” olarak tanımladı.

“Kazanan Beşiktaş, kazanan Sergen Yalçın oldu”

Demirtaş, maçın özellikle teknik direktör Sergen Yalçın için çok anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sergen Yalçın’a bir kâğıt verip ‘Başakşehir-Beşiktaş maçının senaryosunu yaz’ deseniz, muhtemelen böyle bir senaryo kurardı. Hem Nuri Şahin’e karşı kazanmak hem de yeni transferlerin iyi performans göstermesi onun için çok önemliydi. Kazanan Beşiktaş oldu, kazanan Sergen Yalçın oldu.”

Yeni transferlerin performansına dikkat çeken Demirtaş, özellikle savunmadaki Agbadou ve Murillo’nun oyuna ciddi katkı verdiğini ifade etti:

“Yeni transferler soru işaretlerinden uzak bir performans sergiledi. Agbadou taş gibi stoper. Takım savunması hâlâ aksıyor ama buna rağmen çok kritik müdahaleler yaptı. Murillo da güvenilir bir ayak olarak Beşiktaş’a seviye kattı.”

“Mustafa Erhan kamuoyunda hak ettiği değeri görmüyor”

Maçın kırılma anını ise genç forvet Mustafa Erhan’ın golü olarak gösteren Demirtaş, bu oyuncunun yeterince takdir edilmediğini dile getirdi:

“Beşiktaş’ın yedek santrforu Mustafa Erhan kamuoyunda çok karşılık bulmuyor. ‘Bu niye hâlâ süre alıyor?’ gibi tepkiler vardı. Buna rağmen Sergen Hoca ona şans vermeye devam etti. 18 yaşındaki bu genç oyuncu uzun zaman sonra golle tanıştı ve böylesine bir maçta galibiyet golünü attı.”

Demirtaş, Mustafa Erhan’ın yalnızca bugünkü golüyle değil, potansiyeliyle de önemli bir kazanım olduğunu vurguladı:

“Bu oyuncu 2007 doğumlu. Türk futbolunda santrfor sıkıntısı varken altyapından böyle bir oyuncu çıkarmışsın. Bugün gol attı diye uçmamak lazım ama yarın kaçırdığında da gömmemek lazım. Beşiktaş’ın değerli bir genci var.”

“Bu maç sezonun kırılma maçı olabilir”

Karşılaşmanın yalnızca bugünü değil, sezonun geri kalanını da etkileyebileceğini belirten Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bu maç sadece bugünü kazandırmadı. Sıralama açısından da çok kritik. Hem taktiksel çıkarımlar yapıldı hem de bireysel performanslar açısından oyuncu kazanıldı. Mayıs ayında Beşiktaş’ı iyi bir konumda görürsek, bu maçı ‘psikolojik kırılma maçı’ olarak işaret edeceğiz.”

“Orkun Kökçü dünya çapında bir 8 numara”

Demirtaş, Orkun Kökçü’nün performansına da ayrı bir parantez açtı:

“Orkun Kökçü Süper Lig’de fark yaratan bir oyuncu. Şans yaratma, top kazanma, top sürme… Her alanda ciddi üstünlük kuruyor. Ceza sahasına girdiğinde bitiriciliği çok yüksek. Avrupa klasmanında çok iyi bir orta saha.”

“Beşiktaş gereksiz yere geri çekildi”

Maçın olumsuz yönünü ise savunma anlayışı olarak değerlendiren Demirtaş, özellikle skor avantajından sonra takımın gereksiz şekilde geriye yaslandığını söyledi:

“Beşiktaş 2-1’den sonra çok gereksiz gömüldü. Gömülü savunma da bir pratik ister. Beşiktaş bunu oynayacak fiziksel yapıya sahip değil. Ne zaman savunma çizgisini geriye çekse sorun yaşadı. Son dakikada gol yemesinin sebebi de buydu.”

“Gelecek sezon için umut veren bir iskelet oluştu”

Demirtaş, devre arası transferlerinin ve bu galibiyetin gelecek sezon adına umut verdiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Beşiktaş’ın bir inşa sürecine girdiğini görüyoruz. Murillo, Agbadou, Olaitan gibi isimler iskelete dahil edilebilir. Bir-iki kalite dokunuşla şampiyonluk yarışına girebilecek bir yapı oluşabilir. Bu maç, o sürecin en önemli işaretlerinden biri oldu.”

duhuliye.com

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (19)

Aydınlı
17.02.2026 - 00:19

Yorumlara bakıyorum da herkes hoca olmuş. Gidin bı takım calistirin bakalım bu işler bu kadar kolay mı?

Yanıtla Beğenme (3)
RÜÇHAN HAKKI
16.02.2026 - 23:57

Beşiktaş’ın “Hayali Takım” Görüntüsünün Sebepleri - Yetenek kayıpları: Gedson Fernandes gibi kilit oyuncuların satılması. - Vizyon eksikliği: Serdal Adalı yönetiminin günü kurtarma politikaları. - Taraftar güveni: Camianın sesi yönetimle örtüşmüyor; taraftar kendini dışlanmış hissediyor. - Sportif istikrarsızlık: Kadro planlamasında süreklilik yerine geçici çözümler tercih ediliyor.

Yanıtla Beğenme (3)
Yönetim istifa
16.02.2026 - 23:54

Aslani asla bir Josef değil,Murillonun Gökhandan fazlasını göremedim,Agbadou 20 milyon edecek bir stoper değil, Oh sadece yardımcı forvet olabilir Djalo sol stoper olmaz,

Yanıtla Beğenme (11)
Şef
16.02.2026 - 22:34

Portekiz veya Belçika'da ofansif oynayan takımlara kiralansın. 20 Maç karşılığında maaşını bizim klüp ödesin. Daha fazla gelişir.

Yanıtla Beğenme (3)
AZER
16.02.2026 - 22:32

Sizin gibi dostları varken BEŞİKTAŞ düşmanı ne yapsın..mucizevi bir maç aldık takımı yaptınız Barcelona.. Beyler; Takım yerlerde sürünüyo kale boş defans dağınık ortasaha arpa tarlası ehh işte biraz ilerisi çalışıyo o kadar.. Belliki antrenman yok yada lay lay lom şeklinde gidiyo.. Haa hoca, o hiç yok. Hoca olsa Kartal formayı yerlere atıp tekmeleyebilirmi..

Yanıtla Beğenme (13)
Kara sevdaa
16.02.2026 - 22:09

18 yaşında ki mustafayi şuan ki osimhen icardi onachu ile kıyaslamayı da anca bizim taraftar kitlesi yapardı. Yav arkadas osimhen 17 yaşında neredeydi ne oynamıştı veyahut icardi. Biz 17 18 yaşında ki semihi mustafayi bunlarla kıyaslayarak yerin dibine sokuyoruz böyle bir akıl tutulması var. Bu çocuklar yeri gelir yedek olur yeri gelir boş kaleye atamaz hata da yapar ama gün gelir seni sirtlar yada para kazandırır gider. Ersin de ayni şekilde 19 yaşında şampiyon kaleciydi. Muslera Uğurcan Altay mert volkan bunlardan hangisi o yaşta başarmış bunu. Kiyasi yaparken yaşına göre tecrübesine göre yapacaksın ki hakkaniyet olsun..

Yanıtla Beğenme (0)
Yazık
16.02.2026 - 22:08

Semih yedek açıyım izliyim dedim sakat santroforları iyileşmiş daha zor forma verirler dönüyor kazma

Yanıtla Beğenme (5)
AIXIA
16.02.2026 - 21:49

Yine bir galibiyet yine kafamiz pirpir... Bi ayaklar yere bassin... Resmen yazi tura oynadik ve kazandik.... Macta 5 dk daha olsa berabere biter 10dk daha olsa kaybedebilirdik... 3puan icin ersine dua etmek lazim

Yanıtla Beğenme (7)
Mehmet Nuri
16.02.2026 - 21:38

Nihayet düzgün ve yerinde bir yorum.

Yanıtla Beğenme (2)
Bebeto
16.02.2026 - 21:35

Böylesine bir maç dediği başakşehir maçı real man city falan değil rakip. Böylesine bir vasatlığa düşürüldü kulüp. Burada yıllardır yazıyoruz. İzlediğinizi idrak edin diye. Mustafa beşiktaş futbolcusu değil olamaz. Başka kulüp olsa direkt yolluyor kiralık biz senelerce kreş gibiocuk bakıyoruz kulüpte. Adam 36 haftada 2 uyduruk gol attı haaland dediniz. Şimdi nasıl attığını kendi de bilmediği bir gol attı yine sergen hoca işi biliyora döndü iş. Bu taraftardan beşiktaş'tan bu yüzden bir şey olmuyor. Hesabı kesemiyor bu kulüp ve çok gariptir iş yapabilecek potansiyeli olanlar barınamıyor burada. Kale desen başka bir büyük kulüp anında postalardı biz gidip sözleşme yaptık bunla. Bizden bir şey olabilmesi çok zor. 15 puan fark yemişsin başakşehire son dkda kazanabildin diye utanmadan kulübede seviniyor adamlar. İnsan utanır lan. Neye seviniyorsun? Ne yaptın? Ne oynadın? Karambol futbol her hafta balımıza da son dk golleriyle kurtarıyoruz günü. Sergen bu arada mustafa'yı çok büyük paraya satacak gençler oturun izleyin bu palavrayı da.

Yanıtla Beğenme (9)
Ersin
16.02.2026 - 21:34

Fiziksel olarak 18 yaşında bu azman gibi stoperlerin arasında ezilirsin Mustafa yaşına göre çok iyi git bak osimhen icardi filan 18 yaşında ne yapmış Mustafa kadar bile oynayamamışlar

Yanıtla Beğenme (1)
ENDİ
16.02.2026 - 21:22

Beşiktaş topu aldığında iyi oynuyor top rakipteyken tam bir panik havası hakim. Soğukkanlı olamıyorlar. Yediğimiz 2 golde de çok ciddi hatalar var. 1 gol djalo panik o top sana gelir gelmez tekte kısa top atılmaz önce bir ayağına alırsın bakarsın öyle vurursun. 2. golde olaitan defansa yardıma geliyor garibim ayakları birbirine dolanıyor bir ıska top arkaya açılıyor. Oradan aşırtma pas hop yine olaitan adamın önünde ama panik. ceza alanı içi girsem adam düşse penaltı bunlar kafasından gecerkenn hop adam yanından çizgiye iniveriyor. Arka tarafa açılan top orta djalo yine boşa çıkıyor djalo nun adamını Salih marke ediyor altı psta Salih kafaya çıkmış. Olacak şey mi. Tak gol. Birde rakibin elmacık kemiğini kırdı.Salih defans oyuncusu değil o adamı tutacak adam orada djalo o nerede 3 adım önde boşa zıplıyor. hele ceza alanı cıvarında rakip vızır vızır bizim defans oyuncuları adamların ya ayağına basıyor ya çalım yiyor. büyük kaos var defansta ve orada defans yapmaya gelen her oyuncuda. top ayağına gelmeden sağına soluna bakıp hamlesini düşünen yok. Dan dun bir savunma anlayışı. Benden gitsin ihale bana kalmasın der gibi. Bu defansif anlayışın yükünü orkun çekiyor adam dinamo gibi kariyerinin eforunu sarfediyor. Benfica da ya da feynord ta bu kadar mücadeleli oynamıyordu. Bir taraftan maaşının altında ezilmemek için atom karınca gibi çalışıyor. Cerny biraz fazla rahat. Relax modunda oynuyor. Rasidsa bide daha pozitif koşular yaptı. Oh çok iyi bir transfer olmuş. Bu adam atmasa da defansı bozar her türlü pozisyon sağlar sağına soluna kendine. Murillo daha tutuk. Açılamadı. Açılınca kalitesini gösterecek umuyorum. Aslani yeterli. Agba efsane bir defans oyuncusu. Sadece nerede duracağını tam algılayamıyor.Oyun planı çok dağınık.Allahını seven defansa gelsin der gibi bakıyor sağına soluna.

Yanıtla Beğenme (1)
İşin aslı
16.02.2026 - 22:06

@ENDİ bu kadar uzun yorum olunca beğeni yapmadan geçemedim

Beğenme (0)
Akseki Kartalı
16.02.2026 - 21:19

Bu sezon adi hakem hataları , bireysel ve düşük kaliteli kadro nedeniyle çok puan kaybettik. Ama son dakika golleriyle de 4 puanlar almaya da başladık bu da tehlike bence . Hesabım doğruysa önümüzdeki 4 lig maçını kazanırsak maç başına puan ortalamamız ancak 2 olacak. Artık 2 ve üzerinde puan alan takım olmalıyız şampiyon olmak için. Bu yönetime ve hocaya 01.06.2027 ye kadar sabredelim bakalım neler olacak.

Yanıtla Beğenme (1)
Jugolo34
16.02.2026 - 21:18

Cincon derbisine kadar takım otururur adeta terminatör olur

Yanıtla Beğenme (0)
kumar baz
16.02.2026 - 21:17

golleri çıkar maçı seyret, kim daha iyi oynamış, kim daha fazla gol posizyonuna girmiş, kim oyunu daha iyi kurgulamış, kim oyunu istediği gibi yönlendirmiş bi bak. Bu oyun ümit verdiyse geçmiş olsun, skora göre yazıyorsan aspirin al bi şeyin kalmaz. Düşeş gelmesi lazımdı düşeş geldi.

Yanıtla Beğenme (6)
Tabii canim
16.02.2026 - 22:08

@kumar baz G.birligi, G.Antep, Eyup, Alanya, penaltı kacirdigimiz Kasımpaşa gibi bir ton maçı tek kale oynayıp, rakibi hapsedip sadece düzgün bir forvetimiz olmadığı için ya da direklerden dönen toplar nedeniyle yenemeyince veya FB & TS maclarinda ezici oynayip skoru da almış, artık farka gidecekken hakemler devreye girip kırmızı ile bizi katlettigi icin maçlari alamayinca "Abi, tamam da futbolda en önemli şey gol yani, ben skora bakarim, iyi oyun kötü oyun hikaye, kazanan her zaman haklıdır. İcabında hakemi de yeneceksin, meh meh meh" diye arsızlik yapanlar da uzaylilardi tabii. Sizin taraflı bakışınıza göre Başakşehir'in 88. dk'de olmayan pozisyonda gol atması çok normal ve hak edilmiş bir durum ama bizim 90+6'da atmamız tamamen şans golü. Allah akıl fikir versin...

Beğenme (1)
BARBAR CONAN
16.02.2026 - 21:17

Bu takım ligi 3cü bitirecek akabinde Türkiye kupasını alacak

Yanıtla Beğenme (0)
Skor
16.02.2026 - 21:02

Spor değil, skor yazarı.

Yanıtla Beğenme (4)
Fatsali Seko
16.02.2026 - 20:56

Mustafa 12 küsür macta kaleye 2m gören al da at pasindan kaynaklanan golden haric napti? Yani hak ettigi degeri nedir merak ediyorum?

Yanıtla Beğenme (12)
AGG
16.02.2026 - 21:29

@Fatsali Seko Burak Yılmaz kaç yaşında santrafor oldu biliyorsundur tek yapılacak olan sürekli oynayabileceği bir takıma kiralamak . Daha 18 yaşında bu delikanlı attığı goldeki dokunuşu da çok klas tı kırıp dökmeden gelişmesini sağlayacağız. Diyeceksin ki lamal daha küçük ama orası ispanya

Beğenme (0)
Bektaşk
16.02.2026 - 20:53

Adamsın Mustafa Demirtaş seviyoruz seni kartal yürekli 🫶

Yanıtla Beğenme (1)