"ISMAEL HEDEFSİZ OYUNCULARLA BAŞLADI"

Valerien Ismael'i Beşiktaş'ın başında üç maçtır izliyoruz. Gayet kararlı ve tutarlı görüyorum. Yeni başlangıçla birlikte beklenen kan değişikliğini oyuncularına iyi hissettirdi. Hedefsiz kalmış bir takımı yeniden maç kazanması için motive etmeye çalışıyor, bu hiç kolay değil. Beşiktaş kupada da elenince bütün hedeflerden uzak kaldı. Elbette yine kazanabildiği kadar maç kazanmaya bakacak ama bir büyük takımı, hem de geçtiğimiz sezonun üç kupalı şampiyonunu bu sezon için motive etmek çok zor. Ismael şu anda devam eden bir sezonu oynamıyor, adeta yeni sezonun hazırlıklarını yapıyor.

"ISMAEL'E YAPILAN ELEŞTİRİLER YERSİZ"

Şunu unutmayalım, Beşiktaş bu sene lige çok erken havlu attı ve Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çekti. Bu sonuçlar oyuncularda büyük mental kırılmalar yarattı. Bugün dahi bir puan kaybını incelerken Valerien Ismael'den önce olayı Sergen Yalçın döneminden itibaren incelemek gerek. Sonrasında Önder Karaveli ile de puanlar çok cömertçe dağıtıldı. Bu bakımdan yeni hocaya yapılan eleştirileri acımasızca buluyorum. Giresunspor maçında oyuna müdahaleleri eleştiriliyor. Üçlü defans kurgusunda stoperlerden birini oyun dışına alamazsınız. Ismael'in inandığı bir sistem var ve bu yeni diziliş beni çok heyecanlandırıyor. İyisiyle kötüsüyle Valerien Ismael'i eleştirmek için önümüzdeki sezon ne yapacağını görmemiz şart.

"BU OYUNCULAR BEŞİKTAŞ'A YARAMAZ"

Beşiktaş'ta en büyük sıkıntı oyuncuların saha içi motivasyonlarını kaybetmiş olması. Beşiktaş'ta kim kendini hırpalıyor, kim mücadele ediyor desen altyapıdan çıkan iki evladını, Ersin ve Rıdvan'ı, bir de Ghezzal'i söylerim. Onun dışındakiler bitse de gitsek der gibi oynuyor. Rosier bile düşüşte. Bir tek N'Koudou'nun takıma dönmesi Beşiktaş için belki iyi olabilir. Sözleşmesi biten oyunculara bakıyorum, bir tane uzatmayı çok isteyeceğiniz oyuncu yok. Pjanicler falan Beşiktaş'a yaramaz. Larin de takımdan bence tamamen koptu. Batshuayi'nin ben kalmasını isterim, çabalayan bir oyuncu ama yanına mutlaka bir golcü daha alınmalı. Bu Umut Bozok gibi yerli bir oyuncu da olabilir, maliyeti uygun bir yabancı da olabilir. Elimizde özellikle Cornelius ve Sörloth gibi İskandinav ülkelerinden alınmış ve başarılı olmuş golcüler var. Yine buralardan benzer özellikte oyuncular bulunabilir. Romanya'dan futbolcu alınmasın da nereden alınırsa alınsın. Galatasaray'ın Becali aracılığıyla yaptığı Rumen transferler ortada.

"KASIMPAŞA ZOR MAÇ"

Beşiktaş kendi sahasında oynamasına rağmen Kasımpaşa maçını zor maç olarak görüyorum. Kasımpaşa'nın Umut Bozok ve Muleka gibi önemli hücum oyuncuları var. Yeni hocasıyla çok iyi bir gidişat yakaladı. Beşiktaş önemli bir taraftar kitlesi önünde oynayacak. Kendi sahasında her maçına favori çıksa da bu maçta bir beraberlik ihtimaline de hiç şaşırmam.

Doruk KOÇ / Duhuliye