Hatayspor gibi bir deplasmanda, daha altıncı dakikada 1-0 geriye düşüyorsanız, o maçı değil kazanmak beraberlikle bitirmek bile çok zordur.

Geçen seneki çıkışının bir tesadüf olmadığını gösteren Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, önde basma taktiğini, kusursuz bir şekilde uyguladılar.

Sergen Yalçın’ın talebeleri ise bireysel hata yapmaktan yeteri kadar pozisyon üretkenliğini sağlayamadı.

Böylesine önde basacağı dünden belli olan Hatayspor’un bu yönünü bilmesine rağmen, Vida’nın yaptığı pas hatasının faturası çok ağır oldu.

Galatasaray’ı yenerek ligdeki kayıplarını bir nebze olsun telafi eden Kartal, derbide kazanılan üç puanlık kredisini çabuk tüketti.

6. dakikada Lobzhanidze ile öne geçtikten sonra bir an önce beraberliği yakalamak isteyen Beşiktaş, 14. dakikada gole yaklaşabildi ama Atiba’nın şutunda kaleci Munir iyi yer tutmuştu.

Munir, Ghezzal’in 31. dakikada kaleye giden şutunu son anda engelleyerek adeta “maçın adamı ben olacağım” dedi.

45+5’te, Vida’dan neyim eksik dercesine pas hatası yapan Montero, az kalsın takımının devreye 2-0 girmesine neden olacaktı.

Panik futbolu ve bireysel hatalar ikinci yarıda da devam edince Beşiktaş yine aynı sıkıntıları yaşadı.

67. dakikadaki Alex’in kafasıyla 72. dakikada Mehmet Topal’ın VAR’dan dönen golü dışında, dişe dokunur pozisyonlar yoktu.

Beşiktaş, savunma güvenliğini ikinci plana attığı için 90+4’te Kamara’nın ayağından ikinci golü yiyecekti ki top üstten auta gitti.

Elbette bu oyun Pjanic ve Souza’nın eksikliğine bağlı bir durum değil.

Beşiktaş kadrosunun iyi olduğu da bir gerçek ama bir gerçek var ki bu oyunla şampiyonluk gelmez.

Serdar SARIDAĞ / Milliyet