Siyah-beyazlıların oyuncularını yükselten bir oyun ortaya koyduğunu belirten Demirtaş, takımın farklı rakiplere karşı aynı seviyeyi koruyabilmesinin önemine dikkat çekti.
Beşiktaş’ın orta saha ve hücum hattındaki oyuncuların birbirleriyle olan uyumuna değinen Demirtaş, “Salih Özcan, Olaitan, Orkun'un orta sahası; bu dörtlü, bu kanat forvetler takım ister ve o takımı da en başta Vincenzo Italiano o imkanları sunuyor.” ifadelerini kullandı.
“Beşiktaş’ın asıl yıldızı takımı, oyunu”
Beşiktaş’ın sezon başından bu yana ortaya koyduğu futbolun tesadüf olmadığını belirten Demirtaş, “Beşiktaş'ın asıl yıldızı takımı, oyunu. Ve bunu içeride oynadığı bir Anadolu takımına karşı bir lig maçında da gösterebiliyor. Marsilya'ya karşı da gösterebiliyor.” dedi.
Siyah-beyazlıların belirli bir oyun seviyesini yakaladığında baskı altında kalmadan sonuç alabileceğini söyleyen Demirtaş, takımın zor anların ardından yeniden toparlanabildiğini ifade etti.
“Bu oyunun yükseltmediği bir oyuncu yok”
Mustafa Demirtaş, Beşiktaş'taki oyuncuların oyun sistemi içerisinde bireysel olarak da geliştiğini belirterek, “Bu oyunun yükseltmediği bir oyuncu yok. Yani bu çok değerli bir şey. Ne olursa olsun futbol futbolcuyla oynanır.” şeklinde konuştu.
Oyuncuların yalnızca teknik açıdan değil, mental olarak da kazanılması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, futbolcuların kendilerini iyi hissetmelerinin performanslarına doğrudan yansıdığını söyledi.
Demirtaş, Murillo, Agbadou, Djalo, Emirhan Topçu, Ouattara ve Salih Özcan'ın performanslarına dikkat çekerek, “Şimdi burada yükselmeyen adam var mı?” ifadelerini kullandı.
Olaitan ve Orkun’a dikkat çekti
Beşiktaş'ın orta sahasındaki oyunculara da değinen Demirtaş, Junior Olaitan'ın performansındaki değişime dikkat çekti. Orkun Kökçü'nün geçen sezon da etkili olduğunu belirten Demirtaş, mevcut takım yapısında milli oyuncunun performansının daha fazla karşılık bulabildiğini ifade etti.
İlhan Fakılı'nın “bambaşka bir oyuncu” olduğunu söyleyen Demirtaş, Dušan Vlahović'in aidiyet hissine dikkat çekerken Cerny'nin de her geçen gün yükseldiğini belirtti.
“Bu takım çok şey vadediyor”
Beşiktaş'ın oyun sisteminin rakipler tarafından bilinmesine rağmen çözülmesinin zor olduğunu dile getiren Demirtaş, takımın hücum setlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Demirtaş, “Cerny çizgiye basacak, biraz daha dışta hareket edecek. Dušan Vlahović'i merkeze karıştıracak. İlhan Fakılı içeri kat edecek. Orta sahalardan biri mutlaka ceza sahası koşacak. Ve mutlaka bir tane demarke pozisyonda oyuncu bulacak Beşiktaş.” dedi.
Siyah-beyazlıların rakip yarı sahaya yerleştiğinde geniş hücum ettiğini ve mutlaka boş pozisyonda şut imkanı oluşturduğunu belirten Demirtaş, “Ne yapacağını biliyor Beşiktaş. Rakipler de belki biliyor ama yine de çözümü zor.” ifadelerini kullandı.
Marsilya maçındaki kırılma noktasını anlattı
Marsilya'nın ilk yarının son bölümünde 4-2-4 dizilişiyle Beşiktaş'ı önde karşılamaya başladığını belirten Demirtaş, Fransız ekibinin bu bölümde siyah-beyazlıların savunma hattı ile orta sahası arasındaki bağlantıyı zorladığını söyledi.
Beşiktaş'ın bu bölümde Trossard'ın yokluğunu hissettiğini ifade eden Demirtaş, “Trossard, hep diyoruz ya, bir kanat forvetten çok daha fazlası. 100'e yakın topla buluşuyor. Bu gibi anlarda çok ekstra istasyon olabiliyor. Çok ekstra orta sahacılık yapabiliyor ve çok rahat ettiriyor takımı.” dedi.
İlhan Fakılı'nın Trossard'ı özellikle ofansif anlamda fazla aratmadığını söyleyen Demirtaş, ikinci yarıda Beşiktaş'ın doğru reaksiyon verdiğini belirtti.
Demirtaş, “Önde karşılayan taraf Beşiktaş olmaya başladı. Marsilya'nın ilk yarıda biraz daha iyi yaptığı şeyi Beşiktaş ikinci yarıda çok iyi yapmaya başladı. Burada Emirhan'ın da ciddi katkısı var. Oyunu dönüştürebilmesi, sallandığı dakikalardan sonra da bu oyunu dönüştürebilmesi önemli.” ifadelerini kullandı.
Duhuliye.com