Yabancı konusu tartışılıyor. Sizce Türk futbolunda bir yabancı kontenjanı sorunu var mı? 
Avrupa'da yabancı sınırlaması yok, hatta bazı ligler İngiltere gibi kriterlere uygun yabancıları alıp liglerinin kalitesini üst düzeye çekiyor. Biz ise kritere bakmadan önümüze geleni alıyoruz dolayısıyla kalite düşüyor ve başarı gelmiyor. 
Örneğin Galatasaray geçen sene 11 yabancı futbolcuyla oynamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde 1 puan alıp ancak 1 gol atabilmiştir. Demek ki bu kadar yabancı olmasa da olur... O zaman içeriye dönüp alt yapıları güçlendirip üretmek gerekiyor. Ve tabi ki scout'larla dünyayı tarayıp ucuz genç yıldızları parlatıp faydalanıp sonra yüksek fiyatlara Avrupa liglerine satıp para kazanmak gerekiyor.

Liglerin başlamasına az bir süre kaldı. Beşiktaş son 8 maçta gençlere fırsat vermeli. Altyapıdaki gençler, Beşiktaş'taki yabancılar kadar katkı veremez mi?
Son 8 maçta Sergen Yalçın antremanlarda  iyi gördüğü gençlere şans verip bu gençleri kazanmak isteyecektir. Bu gençler ayaklarına gelen fırsatı değerlendirip hem kendilerine hem de yetiştikleri kulüplerine faydalı olacaklar. Gençlere güvenelim.
Altyapıdan çıkanlar futbolcularımızı yüksek ücretlere Avrupa'ya satabilirsin. Avrupa gençlere yatırım yapıyor. Çağlar, Cengiz, Ozan, Merih, Yusuf gibi isimler parlayıp yüksek bedellere Avrupa'ya gittiler.

Sergen Yalçın'la bir yükseliş dönemine girmişti Beşiktaş. Sizce lig sonunda puan sıralamasında nerede görürüz Beşiktaş'ı?
Bu atmosferde sıralama yapmak çok zor ancak Avrupa Kupaları'na katılmak yeterli olacaktır bu sezon Beşiktaş için.

Liglerin 12 Haziran'da başlatılması kararını nasıl yorumluyorsunuz?
Liglerin 12 Haziran'da başlama kararının erken olduğunu düşünüyorum. Takımlar için hazırlık süresi kısa tutuldu. Takımlar hazırlık maçı bile yapmadan direk maçlara başlayacaklar. Bu yüzden futbolcular ciddi sakatlıklara maruz kalabilirler. 
Futbol Federasyonu'nun amacı yayıncı kuruluştaki 588 milyon TL'yi kurtarıp bunu zordaki kulüplere dağıtmak. Kulüplerin de bu paraya çok ihtiyaçları var çünkü federasyonun kasası bomboş.

Duhuliye.com ÖZEL