Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın yeni sezonda görev almayacağını belirtmesi taraftarda şok etkisi yarattı.

Transfer komitesi ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle yola devam etmeme alan Yalçın'ın bu kararı akıllara sezon içinde yaşanan olayları getirdi.

Sergen Yalçın'ın Erdal Torunoğulları yönetimindeki transfer komitesi ile pek çok konuda uyuşmadığı uzun süredir bilinirken akıllara geride kalan sezonda yaşananlar geldi.

Transfer komitesi ile Yalçın arasında pek çok isimde uzlaşma sağlanamazken gündeme gelen futbolculardan öne çıkanlar şöyle:

- Nika Ninua: Gürcistan'ın Dinamo Tiflis takımında forma giyen 22 yaşındaki futbolcu, sezon başında Beşiktaş'ın gündemindeydi. İmzaların yakın olduğu konuşulsa da teknik heyetin bu transfere karşı olduğu ifade edildi. Sonrasında vazgeçiler Ninua, PAOK'a transfer olurken 12 resmi maçta forma giyip 2 gol, 2 asist üretti.

- Edwin Gyasi: Sezon başında gündeme gelen Ganalı futbolcu, teknik heyetin veto ettiği bir başka isimdi. Sonrasında 1. Lig ekibi Samsunspor'a gelen Gyasi, burada beklentileri karşılayamazken devre arasında bir başka 1. Lig ekibi Boluspor'a kiralandı.

- Hamza Barry: Hırvatistan'ın Hajduk Split takımıyla sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki orta saha, Beşiktaş'ın gündemine geldi ancak onay çıkmadı. O tarihten bu yana kulüpsüz durumda. 

- Mario Balotelli: İtalyan futbolunun ünlü yıldızı, devre arasında Beşiktaş'ın gündemine geldi. Sergen Yalçın bu transfere sıcak bakmazken 'Transfer listemizde Balotelli hiçbir zaman olmadı. Evde otururken Balotelli Beşiktaş'ta haberi gördüm. Haber önce sosyal medyaya sonra televizyona verilmiş, en son ben duydum. Başkan, Erdal abi 'Balotelli'ye ne diyorsun' diye sordular. 'Daha net ve sorunsuz santrafor almalıyız' dedim" ifadelerini kullanmıştı. Balotelli, daha sonra İtalya Serie B'de Monza'ya transfer olurken 14 resmi maça çıkıp 6 gol attı.

YALÇIN'IN İSTEKLERİ

- Mandzukic: Sergen Yalçın, devre arasında Aboubakar ve Larin'in bölgesine forvet istedi. Tecrübeli Hırvat golcü Mandzukic'le ilgilendiklerini de açıkladı. Ancak Mandzukic, parada anlaşamayıp Milan'ın yolunu tuttu.

- Hulk: Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın en büyük isteği ise Çin'den ayrılan Hulk olmuştu. Uzun süren görüşmelerin ardından Hulk, ülkesi Brezilya'nın yolunu tuttu. Sezonun bitiminde Sergen Yalçın, Hulk transferi ile ilgili "Ben devre arasında Hulk'u istedim, yalvardım. Ekonomisi de çok büyük değildi ama büyük dediler, karşına ekonomi çıkınca camianı korumak adına duruyorsun. Biz bu parayı ona ödeyemeyiz, lisans çıkaramayız, limitimiz yok denince ben ne yapayım?" dedi.

- Tyler Boyd: Sergen Yalçın'ın takımda tutmak istese de yabancı kontenjanından dolayı kadro dışı bırakılan Tyler Boyd, devre arasında Beşiktaş'ın da desteklediği 14+2'lik yabancı kuralı sonrası takıma dönecek diye bekleniyordu. Ancak sezon başından bu yana diğer kadro dışı isimlerin aksine idmanlarda yer alan Boyd, sonrasında Sivasspor'a kiralandı. 

Duhuliye.com / ÖZEL HABER