Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"GEÇEN SENE 80 DAKİKA ÖNDE BASAN..."

"Geçen seneki Beşiktaş, tempo olarak 80 dakika boyunca önde basan, rakibi bunaltan, çerçevenin dışına çıkarmayan, önde kurduğu 3. alan baskısıyla kafesi kurup rakibi çıkartmadan yıldıran bir oyun anlayışındaydı. Şimdi biz haftalardır Beşiktaş'la ilgili kötü gidişin sebeplerini arıyoruz. Mental sıkıntılar var, oyunculardan istenen performanslar bireysel olarak alınmıyor. Hocanın kenardaki performansı düşük. Ama çok net bir şekilde gördük ki Beşiktaş'ın performansı bitik."

"BU İŞ MARRONE'YE DOĞRU GİDİYOR"

"Burada iş biraz Stefano Marrone'ye doğru gidiyor. Bu takım ne oldu da geçen sezon 80 dakika boyunca ön alan baskısı yaparken 40-45'ten sonra düşen bir takım haline geldi. Geçen sene yaptığı 80 dakikalık tempoyu neden bu sezon 15-20 dakikanın dışına taşıyamadı. Bunları artık sorgulamanın vakti geldi. Trabzon maçının ardından bununla ilgili bir soru Sergen Yalçın'a sorulmuştu. Sergen hoca, kondisyonerlerinden ve ekibinden memnun olduğunu söylemişti. Fakat gelinen noktada bir kere daha gördük ki, kondisyon ekibinden ve Marrone'den Beşiktaş taraftarı memnun değil. O gümbür gümbür oynayan takımdan eser yok."

"BU TRİBÜNÜN DOLMASI LAZIM!"

"Şimdi İstanbul içinde geçecek bir fikstüre giriliyor. Giresun maçıyla başlayıp Fenerbahçe maçıyla devam eden. Bir de bugün bilet fiyatları açıklandı. Şu açıdan bakmak lazım, Beşiktaş camiasının şu an en fazla ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik. Bu nasıl elde edilir, tribünlerle gelir. O yüzden de Beşiktaş'ta şu an tribünün takıma, özellikle Ajax maçından sonra Sergen hocanın lehine yaptığı güzel tezahüratlar, biraz motive edici bir 45 dakika, geçmiş maçlara oranla biraz daha umut veren ama bireysel beceriksizliklerden dolayı kaybedilen bir Ajax maçı bize şunu gösterdi: Bu tribünün dolması lazım! Bu tribünü de Beşiktaş sadece güzel oynayarark dolduramaz. Beşiktaşlı idarecilerin ve yöneticilerin bu konuda inisiyatif alması lazım. Evet, zor bir süreç. gelirler düştü, döviz kurlarından ötürü tüm kulüpler durduğu yerde borçlanıyor. Bunların hepsinde hemfikiriz. Ama bir de hayatın olağan akışı diye bir şey var. Bu da futbolun içinde vardır."

"ÖĞRENCİLERE ÖZEL BİR BİLETLEME SİSTEMİ GELMELİ"

"O nedenle Beşiktaş yönetiminin öğrencilere özel bir biletleme sistemi getirmesi lazım. Siz şu anki ortamda 130 liraya en ucuz bileti satarsanız, oraya taraftar çekme oranınız da o kadar düşer. Evet, ben de isterim elinde purolu abilerin maçta olmasını, güzel bir görüntü. Ancak işin realite kısmında her tekerlekli sandalyesinden hentboluna her maça giden seyircinin oraya gitmesinin tek yolu vardır: Biletlerde öğrencilere karşı bir düzenleme yapılması. Ne yapılır, yarı yarıya kale arkaları düşürülür. Buradan doğacak indirimin yükünü localara yüklersiniz. O abiler öderler zaten."

"GEÇEN SENEKİ SERGEN YALÇIN'A DÖNÜYOR"

"Sergen hocanın motivasyonuyla alakalı bazı sıkıntıların olduğunu söylemiştik geçen hafta. Ama özellikle Ajax maçından sonra yaptığı açıklamalar Sergen hocanın biraz daha, belki de taraftarın ateşlemesi de etkili olmuştur ama, ipleri eline aldığını, o geçen seneki Sergen Yalçın'ın zihniyetine bürürdüğünü gösteriyor. Kimilerine göre irite edici açıklamalar olabilir hakemlerle alakalı söyledikleri. Ancak burada verdiği mesaj başka. Son 2-3 haftadır, 'Bu benim suçum değil, futbolcular da suçlu' diyen hoca, bir anda savunan pozisyona geçti. Hoca yine de futbolcularla alakalı, bireysel birkaç şanssızlık dışında iyi oynadık mesajını verdi."

"YÖNETİME DE MESAJ VERDİ"

"Hocanın bir mesajı da yönetime karşı oldu, buna katılırsınız ya da katılmazsınız bilmiyorum ama bence 'Ben artık çıktım yine konuşuyorum. Hadi biz de artık bu takımı savunun' noktasına getirdi. Zaten Beşiktaş yönetiminin Kulüpler Birliği ile alakalı yaptığı açıklama da biraz hoca ile alakalı kol kola bu motivasyona girdiğini gösteriyor. Burada bir tek saha içi olumlu sonuçlar kaldı. Bu işin futbola yansıması kaldı. İşte bu İstanbul fikstürü Beşiktaş için bir şans. Ya tamam ya devam fikstürü de diyebiliriz."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ