Ayrıca bir tane daha hücuma dönük orta saha alınacağını da düşünürsek bari bunların önüne arkaya sarkan bir forvet ile oynayalım. Şu anda değil santraforların kanatlarının bile aklına gelmiyor direkt kaleye sarkmak.(Lens hariç o da uykudan yeni yeni uyanıyor). İşte burada bence çok büyük bir teknik hata yapılıyor kulüpte. İster beğenelim, ister beğenmeyelim bu kadroda son belirttiğim atak tipine uygun sadece bir merkez forvet var. O da gönderilmeye çalışılan Love. Ben demiyorum ki Love müthiş ama kadroda gönderilecek forvetler arasında sonuncu sırada olması gerekiyor. Onur, Pektemek, Larin ve Negredo hemen hemen aynı tip forvetler. Aralarındaki tek farklı olan bence Love. En azından ilk 15-20 metresi daha çabuk diğerlerinden. Ha iş yapar mı bu bitik görüntüsü ile ben de çok ümitli değilim açıkçası. O yüzden kazma da olsa, gol vuruş becerisi çok yüksek olmasa da fuleli bir merkez forvet daha bulması gerekiyordu Beşiktaş’ın. Olmadı mı kötü mötü tutmak lazım Love’u...Tabii bunlar bizim hayalimizdeki futbol için ama Şenol hoca orta kafa işimi görür diyorsa bu kadro ona hayli hayli yeter.

Son olarak dünkü maç; rakip kalibremizde olmadığı için 3-0 lık sonuç kesinlikle ölçü kabul edilip olumlu yorumlanamaz. Tam Larin acaba bu kadar koştu bu kadar top öldürdü, şişirilenleri indirdi oyuna soktu, ikiye bir de gol attırdı acaba mı diye düşünecek gibi oluyorum ama rakip tekrar aklıma geliyor, 'yok bekleyelim' diyorum. Sadece tek tespit, kalecilik özelliklerinden bağımsız olarak Utku’nun ayaklarındaki kuvvet ve teknik bana umut verdi.

Yazıyı bitirmeden, bir saygı göstergesi olarak Şenol hocayı son maçtaki vurdum duymaz tavırları yüzünden yanında oturttuğunu düşündüğüm Negredo ve Babel için çok ama çok tebrik ederim.

BÜLENT BİLİRGEN / HABER1903