O yüzden özellikle genç arkadaşlara tavsiyem öyle bu yaşanan son olaylara çok da üzülüp , sinirlerini bozup sonunda kendilerinin zarar görecekleri ortamlara girmemeleri olur. Çünkü artık doğruluk, dürüstlük,adalet gibi kavramlar yerini ‘’Yüzsüzlük’’ gibi bir değerler manzumesine bırakmıştır. Ne kadar yüzsüzsen o kadar sesin çıkar. Yüzsüz değilsen arkadaşım, öyle olanları ciddiye almayı bırakmasını bilmen lazım. Taraftarlık da hayatın genelinden farklı değil. Ne yaparsan yap bazı yüzsüzlerin yüzü bazı şerefsizlerin şerefi olamıyorsun. Taraftar olarak, ne zaman bu tip dönemleri yaşasam, kızmak , sövmek, alayına isyan etmek duyguları benliğime hakim oluyor ve psikolojik olarak çok yıpratıyor ama o sonundaki ulan iyi ki Beşiktaşlı olmuşum hissi var ya herşeye bedel. Yazının bundan sonrasını okumanıza gerek yok aslında. Çünkü aşşağıda anlatılanların hiçbiri bu ilk paragraf kadar gerçek değil. Senaryo ve oyuncular içerir.

Karşımızda acayip bir camia var. Öyle şaka maka değil baya baya tapelerle şikelerinin ortaya döküldüğü , mahkemeleri geçtim kamoyu vicdanında yargılamalarının yapıldığı ve futbolu dünyada yönetenlerin cezalandırdığı bir camiadan bahsediyoruz. Ne olmuştu o dönem hatırlayın ilk şike konusu çıktığında. Önce herkes yapıyor yada yaptı siz spotları bir tek bize tuttunuz dediler. Sonra zaman geçti yaptıysak kulup için yaptık dediler. Sonra bu dinlemeler hukuka aykırı bunlar kanıt sayılmaz dediler.(Mahkemelerde tek yaptıkları savunmadır. Biz şike yapmadık demediler) En sonunda bu mevzunun içindeki savcı,hakim gibi kişilerin şerefsiz terör örgütü ile bağlantıları bulununca biz şike yapmadık görün bakın adamlar hain çıktı dediler. E tamam birader adamlar terörist kabul , şeref yoksunu o da kabul. Peki senin bu adamlarla takımnın formasını giyip kendi tesislerinde maç yaparken çarşaf çarşaf fotoların yok mu diye sormazlar mı adama? Ben ne bileyim bütün bu maçları bu hainlerle birlikte senin tezgahlamadığını sonra arada anlaşmazlık olunca bu insan müsvettelerinin gerçekleri piyasaya sürmediğini demezler mi? Yahu benimki de laf... Desen ne olur demesen ne olur. Ben size demiştim oku ilk paragrafı geç diye.

Perşembe günkü maçta farklı değildir bu senaryodan. Fenerli dostlarım var. Kelli felli adamlar. İşleri güçleri,eğitimleri,kültürleri belli bir seviyede. Maçın yarıda kalması ile birlikte ilk tepkileri; Şenol hocanın kafasına birşey gelmediği ile ilgili ergenlerin,sosyal medya farelerinin paylaştığı fotoları gösterip bak Şenol Güneş tiyatro yapıyor demeleri oldu. Yahu kardeşim deli misiniz koskoca adam kendini neden boş yere yere atsın yada yara olmayan kafasına pens attırsın dedik yok nuh diyolar peygamber demediler ve değmedi ki değmedi ki diye bağırdılar. Sonra zaman geçti hastane görüntüleri geldi bu sefer nerden bilelim soyunma odasında kendinizin yarmadığına demeye başladılar. İşin kötüsü bütün bunlara 7 den 77 ye toplumun herkesiminden olan taraftarları canı gönülden inanıyorlar. Artık çakmağı atan adam çıkıp ben attım kusura bakmayını duyduktan sonra işi Medele , Taliscaya ve en çok da Tolgaya sarmaya çevirdiler. Şu anda trend bu oyuncular yüzünden bütün bu olayların olduğu yönünde. Dün bir tv programına bağlanan yöneticileri siz Şenol hocanın kafasının yarıldığını söylüyorsunuz yada Türkiye’nin en güvenli stadı bizde falan gibi açıklamalar yapabiliyor. Sayın Mosturoğlu baya baya fanatik Fb’li. Ne hikmettir herkes ile olduğu gibi Cem Papilla ile de halı sahada top oynarken fotosu var ve 2004 şampiyonluğunda TFF de hukudan sorumlu üye kendisi. Psikolik durumuna ben de şaşıranlardanım da bu konuyu da bağlayamayacağım galiba, uyardım sizi ilk paragraftan başkası yalan diye..

Bu sefer bağlayacağıma inandığım bir konuya girip bitereyim. Bundan sonraki 1 ayda Türk futbolunda ne olacak? Önce kupa.. tabi ki 3-0 Beşiktaş kazanacak. Fb en az 3 maç ceza alacak. Cezaları kupa statüsünde çekmesi saçma Beşiktaş ve Konyaspor súper kupada aldığı seyirci cezalarını ligde çektiler. Buraya kadar ilk paragrafsız geldim ama yine gözüm kaydı ve diyorum ki maç 57 inci dakikadan kaldığı yerden yada baştan seyircisiz 11 e 11 tekrar oynayabilir. Fenerbahçe yerine Şenol Güneş, Tolga ve Medel ceza alabilir.

Gelelim lige... Bugün Beşiktaş devre dışı kalabilir mi? İhtimali zayıf ama yok değil. Beşiktaş şampiyonluğu Sivas, Kayseri,Bursa,Konya ve Malatya deplasmalarında alabileceği 15 puanın yanlızca 4 ünü getirerek kaybetti. Ote yandan bütün bu hengame de Başakşehir; Malatya ve Kayseri maçlarını hatırla geçti. Osmanlı maçı da çok siyasi. Kulubün sahibinin Başakşehir kulubünün sahibinin yakın akrabası ile büyük bir siyasi geçmişi yol arkadaşlıkları var. Yani organik bağ var mı? Tabi ki var. Sivas , Antalya ve Kasımpaşa maçları da çok da farklı değil. Gelelim sarıların Avrupa yakası temsilcisine. Maşallah bu kadroları ile buralara kadar getirdiler. Benim görüşüm burdan sonra zor bırakırlar. Dün Alanya maçında olanlar ortada.. Galatasaraylı arkadaşlara soruyorum normal mi diye öyle cevaplar alıyorum ki sanki ilk paragrafı oku diyorlar bana.

Bülent Bilirgen / HABER1903