1996-2000 gibi bir karanlık döneme sahipler mesela.Terör örgütüne üye olmakla suçlanan,en önemli oyuncularının adını kulüpten sildiler ,  anmıyorlar ama şampiyonluklar anamızın ak sütü gibi helal diyebiliyorlar. 1987 yılında Doğan araba aldık biz diye TV lerde boy gösteren futbolcuları görüp ne var bunda teşvik o zaman suç değildi diyebiiyorlar. İki hafta önce hocaları ‘’ vardı yoktu’’ derken şimdi varı uygulayanları Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın deme pişkinliğini gösterebiliyorlar.Aman yahu,yazmaya başladıkça bunların entrikalarını bitirmek mümkün olmuyor. İşin özetini yukarda dedim ya bunları anlayamazsınız.

 Ama ben şimdiden sizleri uyarayım da bu Pazar günü çok büyük rezilliklere herkes kendini hazır tutsun. Adamlar karşı tarafın sarısını 2-0 dan  yenemedikleri hatta mağlubiyetten kurtuldukları maçtan sonra bir başladılar ağlamaya haftalardır gözyaşları sel oldu. Son Konya maçında da  hiç alışık olmadıkları bir kararla kaybedilen 2 puan (ki bence penaltı oğlu penaltı o pozisyon) bunların dengelerini iyice bozdu.  Önce bu değişik camianın önde gelen dürüstlerinden Ali olanı bir panik ve hışım ile ben oynamıyorum , aldım topumu gidiyorum dedi. Sonra camiadaki  kukuletalı  derin abileri Ali gel buraya bakim deyip sen ne yapıyorsun biz halledicez işimizi git istifanı geri ver emrini verdiler. Sonrası malumunuz iki emir eri kızağa çekildi. Emir eri diyorum çünkü bu Hüseyin ile Halis efendilerin çok hizmetleri geçti kendilerine. Ama gel gör ki adamları dürüstlükleri çarptı. Bu etme bulma dünyası.. Seyrettiğim bir mafia filmindeki replik gibi oldu bu hadise .. Filmde ağır abi sonlara  doğru Mafyanın ortadan kaldırdığı bir köstebek için ‘’ bu işler böyledir daha önce seni her türlü pis işinde kullananalar gün gelir  celladın olurlar’’ Neyse film bir yana gerçek hayatta ne olacak şimdi? Gs’ye  karşı aleyhte bir karar vermek için  bir hakemde ne ister şimdi? Doğru düşündünüz ama ben kibar tabirini kullanayım ‘’yürek ister’’. Hadi gel çal penaltıyı, göster kırmzıyı. Yaa işte dürüst abilerin ortamı getirdikleri yer. Sanki bu dürüstler değildi sezon başında Gs kulubünde Emre Akbaba transferinde yer alanlar. Sanki bu abiler değildi geçen sene Alanya maçını kazanırken herkes hata yapıyor geçelim bunları diyenler. Hay Allah, bak yine otomatik olarak sıralamaya başlıyorsun hokkabazlıkları. Neyse yazıyı çok uzatmadan kulüp yetkililerine resmi olarak, taraftarlara da sosyal medyadan farkındalık yaratmak adına iş düşüyor. Bu iş, iki hakemi kızağa çekmek ile bitmeyebilir. Oyunun ilk perdesi olabilir sadece. Evet bunlara ne yaparsan yap bu ülkede isterlerse yapamayacakları birşey yoktur ama en azından camia Pazar günü için gardını almalıdır. Sessiz kalıp sakince beklemek şimdiye kadar hep Beşiktaş refleksi olmuştur. Ama sonrasında çok üzüldü bu takıma gönül verenler. Tamam takım son maç hariç bir şey oynamıyor, belki şampiyonluk zor ama kendi sahasında oynayacağı derbi için de kurbanlık koyun gibi bekleyemez bu camia.

 Nacizane önerim, Cuma günü (Avrupa maçı sonrası) son gelişmeler ile ilgili üst düzeyden bir açıklama gelmesi ve herkesi son derece dikkatli olmaya davet etmesi yönündedir. Beşiktaş’ın aleyhine şimdiye kadar yapılan çok fahiş hatalardan sonra bile hakemi dinlenmeye aldık gibi bir ezik açıklamanın yapılmadığının altını çizmek ve Gs camiasının ne gibi bir özelliği olduğunu sorgulamak gerekmektedir.

 Önce Perşembe sonra Pazar günü herşey gönlünüzce olsun.

Bülent Bilirgen/HABER1903