“Gergin bir heyecanla beklenen mali ve idari genel kurul tamamlandı. Şimdi raporlar açıklandı, Fikret Orman ibra edilmedi. Peki Beşiktaş’a bu zararı verenlere kim dava açacak? 

Fikret Orman’nın rapor açıklanmadan önce verdiği zararın bir bölümünü ortaya çıkartan bilirkişi raporuna mahkemede itiraz eden, Fulya’da zaman aşımına susan bu yönetim mi?

Bu raporu delil olarak sunarak 2009’dan bu yana Beşiktaş’ın uğratıldığı zararın ilgili Başkanlar ve YK üyelerince tazmini için Genel Kurul Üyeleri dava açtarsa, ilk önce bu davaya karşı müdahil olacak mevcut başkan ve bu yönetim kurulu olacaktır.

Bu genel kurulda bu rapor açıklama işi iyi bir iş ama “bakın hesap soruyoruz dedik, dediğimizi yapıyoruz” demenin ötesinde bir adım atılmayacağını düşünenlerdenim. 

Mevcut başkan ve Yönetim Kurulundaki Fikret Orman dönemlerinde görev yapanlar, kendilerinin de aklanmasını istiyorlarsa bu raporu yargıya taşırlar. 

Yoksa konuşulan her şey boş laf olarak kalır. 
 
Bir de aklıma takılan şu husus var;
Türkiye’de Spor Kulüpleri Türkiye Cumhuriyeti Dernekler Yasası İle hukuki statü kazanır. Peki bu raporlu, dayanaklı “102 küsur milyon Euro’luk istisnai hal” dernekler yasasına aykırı değil midir? 

2009-2019 dönemi için ilgili savcılıklar re’sen hareket edip bu süreç için dava açarsa bu dönemdeki başkan, yönetim kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri raporda ( varsa ) söz edilen kişi ya da kurumlar yargılanmaz mı?

Hukukçu değilim? Bilmediğimden soruyorum ama korkarım ki 2009-2019 dönemindeki başkan ve Yönetim Kurullarının Camia karşısında hukuken aklanmaları bir zorunluluk gibi.

Beşiktaş bunları yaşamamalıydı. 

Beşiktaşı üzmek hiç yakışmadı!”