İşte Gezer’in yaptığı açıklamalar:

-ÇOK AÇIK BİR PENALTI-

Beşiktaş’ın kazandığı penaltının net olduğunu söyleyen Bünyamin Gezer; “Çok açık bir penaltı. VAR’ın desteği de burada lazım. Cüneyt Çakır VAR’ı çok iyi kullanıyor, oyuncuların itirazını hemen düşürüyor. “Durun kardeşim, bakıyorlar’ diyor. Sakinleştiriyor, bu önemli. Zaten Cüneyt Çakır, baktı ve hemen penaltıyı verdi.”

-PENALTI FALAN YOK-

Vida’nın koluna çarpan pozisyonda penaltı olmadığını belirten Gezer; “Bir anda gelen top ve bir de göğüsten geliyor. Penaltı falan yok. Eskiden rakibin 1 metre önünde ellerin açık olarak rakibi kapatıyordun. Oyuncu topa vurup eline çarptığında buna devam diyorduk. Kural koyucu da ‘Burada bir hinlik var’ dedi. Sonra kural değişti.”

-İLK ÖNCE ONYEKURU FAUL YAPTI-

Galatasaray’ın VAR sonrası iptal edilen penaltı pozisyonu İçin Bünyamin Gezer; “Onyekuru, dirseğini koydu ve Necip’i bozmaya başladı. Necip’i itti ve bozdu. Bana göre bu pozisyon ilk etapta faul. Cüneyt Çakır’ın yerinde ben olsam bu pozisyon için ‘İttin, faul veriyorum’ derdim. Çünkü elden önce Necip’in ayakla müdahalesi var” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: HABER1903