Beşiktaş’ın son dönemde kadro açısından en şanssız teknik direktörü kim diye bir anket yapsanız sanırım açık ara Sergen Yalçın çıkar. Sergen hocanın elinde sorunlu bir kadro var; bir çoğu kiralık, formda olanların yaş ortalaması 35’i aşmış, kalecisi tecrübesiz. Buna rağmen farklı Denizli ve Konya galibiyetleriyle 50 puana ulaşmak başarı. Kadro açısından şanssız görünen Yalçın’ın sahada iki tane de olsa şansı var; Burak Yılmaz ve Atiba.

Hücumcuları hayata döndürdü

Türk futbolunun son 10 yılının açık ara en iyi forveti Burak Yılmaz. Giydiği formanın renkleri değişiyor ama performansı hiç değişmiyor. 30 yaşından sonra kafa şutunu geliştirip, 35’inde frikiklerini kusursuzlaştırabiliyor. Beşiktaş’a istenmeyen adam olarak gelip futboluyla omuzlara alınmayı başardıysa bunda futbol iştahının ve sporculuğunun payı yadsınamaz. Burak sadece kendi atmıyor, iki haftadır umutların kesildiği N’Koudou, Lens ve Diaby’yi de oyunun içine çekmeyi başarıyor aslında. Tüm sezonu neredeyse sıfır istatistiğe yakın geçiren hücumculara iki haftada golcü kimliği kazandırmak büyük iş.

Transfer performansı mı?

N’Koudou, Diaby ve Lens’in Beşiktaş performansları maalesef son iki haftaya kadar kötüydü. Özellikle Diaby’nin son iki haftalık gelişimi dikkat çekici doğrusu. Salgın öncesi oynadığı 24 maçta sadece 2 gol atıp hiç asist yapmayan Diaby’nin son iki maçta 2 gol kaydetmesi Beşiktaş adına iyi bir gelişme. Ama Diaby’nin bu yükselişe herkesi ikna etmesi gerek. Yani bu form temmuz sonu döneceği Sporting’e bir mesaj mı, yoksa Sergen Yalçın ve Beşiktaş’a ödemesi gereken borç mu?

Atiba’ya ayıp etmeyin

Atiba’nın Beşiktaş tarihinde transferi en sessiz yapılan isim olmasına rağmen performansıyla en çok ses getiren yabancı olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Atiba 37 yaşında ama oynadığı tüm sezonlarda takımın en iyi 3 performansından biri olabiliyorsa yaşının da bir önemi yok. Fakat Kanadalı orta saha son yıllarda masada rencide edildi. Son saniye imzalanan tek yıllık kontratlar, mecburen uzayan opsiyonlu sözleşmeler. Atiba ile ilgili uzun dönem bir plan yapılmalı. Oynayabildiği yere kadar futbolculuk kontratı, sonrasında da masanın diğer tarafı için profesyonel olma sözleşmesi. Atiba bunu hak ediyor. Çebi yönetiminin, eski yönetimin hatasını telafi edip Atiba’ya yaşlı ve kapıda kalmış futbolcu muamelesi yapmaması gerekiyor.