Önder Özen, 35 yaşında Fransa Ligue 1 ekibi Lille'e transfer olan Burak Yılmaz hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

BeIN SPORTS'ta yayınlanan Gün Sonu programına katılan Özen, Burak Yılmaz'ın transferiyle ilgili olarak, "Sürpriz bir transfer gibi gözükebilir ama Avrupa'da yüksek gol sayılarına ulaşabilen oyuncular, her zaman ilgi çeker. Osimhen'in, Napoli'ye transferini takiben Lille, kendi ölçeğinde süper bir kestirme attı" dedi.

Milli oyuncunun uyum sorunu yaşamayacağını vurgulayan Özen, "Burak Yılmaz, her gittiği takımda ortama rahatça adapte oldu, uyum sağladı. Yusuf ve Zeki'nin olması, onun işlerini kolaylaştırır. Birbirlerinin oyun tarzını da biliyorlar" ifadesini kullandı.

Ünlü yorumcu; Burak'ın fiziksel açıdan iyi durumda olması halinde çok gol atacağını düşündüğünü söyleyerek, "Fiziki engeli olmazsa ve iyi bir sezon başı kampı geçirebilirse, 30 maç civarında oynama şansı bulduğu takdirde gol krallığı sıralamasında ilk sayfada olur" açıklamasını yaptı.

Milli forvet için Fransa Ligi'nin uygun bir lig olduğunun altını çizen Önder Özen, "Ligue 1, Burak Yılmaz için uygun bir lig. Futbol, Fransa'da dar alanda oynanmıyor. İyi taktisyenler ve iyi ekipler var. Arkasında üretken oyuncular olacak" diye görüş bildirdi.

Burak Yılmaz kaç gol attı?

Bu sezon Beşiktaş formasıyla ligde 25 maça çıkan Burak Yılmaz, 13 gol 7 asistlik performans sergiledi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.