Bülent Ülgen'in "Burak nasıl bir Beşiktaşlıdır" sorusunu yanıtlayan golcü futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Benim Beşiktaşlılığın babadan geliyor. Biliyorsunuz babam Beşiktaş'ta oynadı. Bana da nasip oldu. Antalyaspor'da birinci lige çıktığımız zaman başkanımız Menderes Türel beni yanına çağırmıştı. "4 büyükler seni istiyor, sen nereye istiyorsan seni oraya vereceğim" dedi. 

Ben de, "Diğer kulüplerle görüşmeyin, beni Beşiktaş'a gönderin" dedim. Menajerlerimi çağırdık, oturduk anlaştık ve Beşiktaş'a geldim. Küçükken kimleri takip ettiğimi, kimlerle büyüdüğümü yakın çevrem çok iyi bilir. Hayranı olduğum Sergen Abi'yle burada buluştuk. Elini asla üzerimizden çekmiyor. Beşiktaşlılığımı artık çok fazla konuşmaya gerek yok.

Beşiktaş'taki ilk dönemimden sonra Fenerbahçe'ye ve Eskişehir'e gittim. İki takımdan da gönderildim. Gençlik zamanlarım tabi. Takımımım yok ben de Şenol Hoca'yla görüştüm. Beni istediğini söyledi. İkinci lige gidebilecekken, Trabzonspor beni futbola döndürdü. Galatasaray'a gittim, büyük başarılar yakaladım. Galatasaray bana çok şey kattı, orada Avrupa çapında bir futbolcu oldum. İki takımın da formasını bu yüzden öptüm."

duhuliye.com