Futbol

“Bütün tribünler Sergen Yalçın’ı talep ediyordu”

Spor yorumcusu Ergin Aslan, Beşiktaş’ın Vincenzo Italiano yönetimindeki yeni yapılanmasını değerlendirdi.

Spor yorumcusu Ergin Aslan, Beşiktaş’ın teknik direktör Vincenzo Italiano yönetimindeki yeni yapılanmasını ve daha önce siyah-beyazlı takımda görev yapan Sergen Yalçın dönemini değerlendirdi. Aslan, Italiano’nun daha odaklı ve motive bir görüntü verdiğini belirtirken Beşiktaş taraftarının takıma sahip çıkması halinde önemli bir atmosfer oluşacağını söyledi.

Ergin Aslan, iki teknik adamın oyun anlayışlarıyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Şöyle, aslında teoride ikisinin de hücumcu teknik direktör olduğunu söyleyebiliriz. Pratik meselesine gelince de şartları başka değerlendirmek lazım.”

Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’taki ilk dönemini de hatırlatan Aslan, taraftarın deneyimli teknik adama olan bağının devam ettiğini belirtti:

“Şimdi Sergen Yalçın’ın 1. döneminde şampiyon yaptı Beşiktaş’ı. Sonra işler kötü gitti ama şimdi Beşiktaş taraftarının hep içinde kaldı, değil mi Sergen Yalçın? Orada o arada dört-beş tane hoca çalıştı. Kim kötü gitse bütün tribünler Sergen Yalçın’ı talep ediyordu. Evet. Maçlarda bunlar bağırılıyordu.”

Sergen Yalçın’ın yeniden göreve geldiği dönemde şartların farklı olduğunu ifade eden Aslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dolayısıyla o biraz kaçınılmaz bir süreçti. Onu görmesi lazımdı Beşiktaş’ın. Bir kere daha bir şans daha... Olmadı. Ama şimdi Sergen Yalçın geldiğinde, Solskjaer’den takım aldığında kamp bitmişti, transferler bitmişti falan filan. Kendisi de çok motive olamadı açıkçası. Çünkü gelir gelmez de takımdan memnun olmadığını kamuoyuyla paylaştı.”

Bu durumun futbolcular üzerinde de etkili olduğunu belirten Aslan, organizasyon ve iletişim sorunlarına dikkat çekti:

“E şimdi bunu futbolcular da duyuyor. Bunu sadece taraftarlar, medya duymuyor. Dolayısıyla orada istenildiği gibi gitmedi. Organizasyon da doğru kurgulanamadı ki oradaki bence en büyük sorunlardan biri Rafa Silva.”

“Italiano daha odaklı ve motive görünüyor”

Vincenzo Italiano’nun Beşiktaş’taki çalışma düzenini de değerlendiren Ergin Aslan, İtalyan teknik adamın ekibiyle birlikte daha farklı bir görüntü verdiğini söyledi:

“Evet. Yani o ilişkiler dediğim gibi, ne organizasyon iyiydi, ne iletişim iyiydi, ne de takım sahada iyiydi. Orada şimdi Italiano, kendi ekibiyle beraber sekiz kişi geldi. Daha odaklı, daha motive bir teknik adam gibi görünüyor.”

Aslan, sezonun henüz başında yapılan değerlendirmelerin zamanla değişebileceğini de vurguladı:

“Bunlar, işlerin iyi başladığı için kurduğumuz güzel ve süslü cümleler ama iki ay sonra dilimiz değişebilir. Bunu belirleyecek olan da yine Italiano’nun kendi performansıdır.”

“Beşiktaş taraftarının nasıl sahip çıkacağını tahmin bile edemezler”

Ergin Aslan, Beşiktaş taraftarının takımdan umut gördüğü andaki desteğinin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Umudu gördüğü andan itibaren Beşiktaş taraftarının ne teknik direktöre ne futbolculara nasıl sahip çıkacağını tahmin bile edemezler.”

Taraftarın sağlayacağı desteğin boyutuna dikkat çeken Aslan, geçmişte Beşiktaş forması giyen önemli isimleri örnek gösterdi:

“Nasıl sahip çıkılacağını tahmin bile edemezler. Nasıl bir ilgi ve sevgi göreceklerini tahmin bile edemezler. Bunu Atiba’ya sorsunlar. Bunu Josef de Souza’ya sorsunlar. Geçsinler bunu. Zamanında Oğuzhan Özyakup’a sorsunlar. Necip Uysal’a sorsunlar. Yani şampiyonluk yaşamış oyunculara sorsunlar.”

Beşiktaş taraftarının takımın sahadaki mücadelesini görmesi halinde desteğin devam edeceğini belirten Aslan, “Evet, kötü dönemlerinde bunların eleştirildiğini ama sahada o oluşturulan ekibi görsün yeter ki Beşiktaşlılar. Ondan sonra kaybettikleri maçtan sonra bile alkışlandıklarına şahit olacaklar.” dedi.

Ergin Aslan, Beşiktaş’ın yeni dönemi için umutlu olduğunu da şu sözlerle ifade etti:

“Bu takım onu vaat ediyor mu? Vaat budur. Ama hep ‘vaat, vaat’ derler ya... Ben açıkçası umutluyum. Beşiktaşlıların da bu konuda umutlu olmasında hiçbir sakınca görmüyorum.”

duhuliye.com 

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }