Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"BÜYÜK İHTİMAL KARDEŞLER'İN NE YAPTIĞINI KONUŞACAĞIZ!"

"Derbiyle alakalı öncelikle tabii ki hakem konusuna değinmemiz lazım. Arda Kardeşler büyük bir ihtimalle Beşiktaş'ta 29 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde oy kullanacak! Beşiktaş Genel Kurul üyesi olduğunu tahmin ediyorum! Çünkü Beşiktaş'ın genel kurul üyesi bile olsa bu kadar art arda Beşiktaş maçlarına atanmazdı herhalde. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Çünkü ya VAR'da ya merkezde ya herhangi bir yerde ucundan, kıyısından adı Beşiktaş geçen her yerde Arda Kardeşler'i görüyoruz. Hani görmemiz pozitif ya da negatif manada ne katıyor denilirse bir şey katmaktan değil, zaten Beşiktaş camiasında beklenti yok. Beşiktaş camiası yıllardır adil yönetimin peşinde koşan bir camia.. Taraftarı da adil yönetim ister. Yeri geldiğinde Atiba'yı ıslıklayan ya da yeri geldiğinde yine İnönü'de bir Trabzon maçında aleyhine olan pozisyonda da 'Penaltı' diye hakeme isyan eden bir taraftar kitlesinden bahsediyoruz. Bu yüzden Arda Kardeşler, beklenti maalesef yine klişe sözlerle hakkaniyetli bir maç yönetmesi. Yönetecek mi? Çok büyük soru işareti. Çünkü bize vermiş olduğu referanslar çok kötü.. O yüzden yine biz büyük bir ihtimalle pazar günü 20.45 itibariyle Arda Kardeşler'in kardeş kardeş nasıl isteneni veya ondan bekleneni yaptığını konuşacak gibi duruyoruz."

"ROSIER'İN YAPTIĞI 'SPORTİF UKALALIK'..." 

"Saha içine gelecek olursak, Vida babasının bir operasyonu var. Bundan dolayı pazar günü gün içerisinde gelecek en iyi ihtimal. Oynamak isteyecektir. Yani 'Ben sahaya çıkmak istiyorum. Siz bana kulüp olarak böyle bir incelik yaptınız. Ben de bunun karşılığında sahada çıkıp oynayabilecek durumdayım' diyecektir. Fakat ben maça yedek başlayacağını düşünüyorum. Burada Beşiktaş'ın defans üçlüsünde bir şekilde Vida'nın yerini doldurabilirsiniz. Örnek veriyorum; Welinton, Serdar, Necip yaparsınız. Ama orta sahada bu 3-4-3 sisteminin en kilit pozisyonu olan sağ ve sol bek ya da orta sahanın sağ ve sol tarafında herhangi bir şekilde yerini dolduramayacağınız iki adam var. Rıdvan ve Rosier... Rıdvan formunun zirvesinde. Allah zeval vermesin. Rıdvan, Türk futbolunun da geleceği. Ama Rosier'in yapmış olduğu 'sportif ukalalık' para cezasıyla bir şekilde kapatılmış gibi gözükse de takım arkadaşlarını yalnız bırakması, pazar günü Beşiktaş'ın belki de İsmail Hoca'nın bu sistemle çıkmamasına sebep olacak bir eksiklik. Çünkü bu sistemin kilit oyuncularından bir tanesi. Ben açıkçası o bölgede hoca kimi değerlendirir, ters ayaklı sol beklerden biri değil mi koyar? Kerem'i mi oraya monte eder? Yani bir şekilde taktiğin temel dinamiklerini bozacak bir sportif ukalalık yaptı Rosier. Beşiktaş'a bu sene gelmiş herhangi bir futbolcu bunu yapsa belki tolere edilebilir. Ama böyle bir maçta, geçen sene bu başarıları bu maçları sıklıkla yaşamış bir oyuncunun bunu yapması çok affedilebilir bir şey değil."

"BİLET FİYATLARI NEDEN ARTTI, AÇIKLANMALI"

"İyi bir form grafiği yakalayan Fenerbahçe karşısında Beşiktaş'ın seyirci ve saha avantajıyla ön plana çıkabileceğini umut ediyorum. Fakat burada yine bir şeyi de sormamız lazım. Her kulvarda hedefsiz kalmış bir Beşiktaş'ın maç biletlerinin neden yüzde 200 oranında arttığını açıklaması lazım yöneticilerin. Mesela şunu demeleri lazım; 'İhtiyacımız var', bu bir cevaptır. Ya da 'Son derbi', bu da bir cevaptır. Ama birilerinin bir şey söylemesi lazım. Yani 100 liraya satılan bilet 300 liraya satılıyorsa bir açıklama gerekiyor. Çünkü bu kadar hedefsiz kalmış, sezon içerisinde bu kadar yıpratılmış ve hiç olmadığı kadar bu sene başının öne eğildiği bir taraftara, son 2-3 haftadaki tribünleri bir tane futbolcunun attığı bir tweetle doldurabilecek aidiyetteki bir camiaya, bir taraftar kitlesine bence çok da reva görülmemesi gereken bir bilet fiyatlandırması var. Bunun da saha ve seyirci avantajı kısmında eksi yazdığını da söylemek lazım."

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ