Beşiktaş‘ın futbolundaki “güçlü” oyunu, son haftalarda “orta” seviyeye geriledi.

Buna rağmen “orta” seviyeli futbolu, Fenerbahçe ile Galatasaray‘ın oynadığı futbolun çok önünde...

Kalan maçlarda Beşiktaş puan kaybetse bile, bu görüntü ile Fenerbahçe’nin 7’de 7, Galatasaray‘ın 8’de 8 yapması mümkün görünmüyor. Yolun sonu belli.

Beşiktaş‘ın çok uzun zamandır sürdürdüğü, “güçlü” oyun, son haftalarda sanki yerini “orta” seviyeli futbola bıraktı.

Buna rağmen Beşiktaş‘ın “orta” seviyeli futbolu bile Fenerbahçe ile Galatasaray’ın futbolunun çok önünde...

Süper Lig’de kolay maç tarihe karıştı. Buna rağmen Beşiktaş‘ın özellikle Sivas, Rize ve Galatasaray deplasmanları çok farklı ve önemli... Puan kaybedebilir mi? Elbette kaybedebilir.

Ancak Beşiktaş‘ı kovalayan Fenerbahçe ile Galatasaray‘ın görüntüleri ortada...

Beşiktaş‘ı yakalamak ve geçmek için önce Beşiktaş‘ın kaybetmesini bekleyecekler, sonra da Fenerbahçe 7’de 7, Galatasaray 8’de 8 yapacak. Kolay mı? Hiç değil... Belki de mümkün değil...

Ayrıca; Fenerbahçe ile Galatasaray, oynadıkları rakipleri önünde çok hovardalar. Rahat, bol keseden puan dağıtıyorlar.

Beşiktaş’ta bu hovardalık yok.

Puan dağıtmakta ciddi anlamda “cimri” davranıyor ve bu cimrilik şampiyonluk yolunda Beşiktaş‘a büyük avantaj sağlıyor.

Önemli bir ayrıntı daha...

Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe, “hakem” dediler, “TFF” dediler, çıkmaz sokaklara çok daldılar. Motivasyonu dağıttılar. Sergen Yalçın bir-iki defa “hakem” dedi, şöyle bir kafayı kaldırdı, tek tekeri şarampole kaptırdı ama çabuk toparladı, yoldan çıkmadı. Dikkat edin, Beşiktaş Yönetimi, Sergen Hoca‘nın yangınlarına körükle gitmedi, sakin kaldı, doğruyu yaptı. Böylece ritmi, enerjiyi, dikkati, motivasyonu başka tarafa taşımadı. Futbolcuların eline malzeme vermedi.

Mesafe uzun
Kilometreler artık sayılı... Beşiktaş futbol olarak önde, puan farkı olarak çok önde... Beşiktaş ayağına sıkmazsa, Fenerbahçe ile Galatasaray‘dan bir mucize çıkmazsa yolun sonu belli... % 90 Beşiktaş, % 10 mucize... Kaldı ki mucizeler bile zaman alır. Oysa zaman kısa, yol kısa, Beşiktaş ile mesafe uzun...

Geçmiş olsun Cenk Tosun
Erzurumspor-Beşiktaş maçını izlerken, önce futbolcular, sonra Türk futbolu adına üzüldüm. Stadın zemini çim görünmesine rağmen gerçek anlamda engebeli bir tarla gibiydi. Hele yakın çekimlerde çukurlar, tümsekler, engebeli zemin çok açık ve dramatik şekilde belli oldu.

Sonuç: Büyük ihtimalle zeminin bozukluğundan Cenk Tosun sezonu kapattı. Temas yok, darbe yok, ani bir dönme, hareket yok. Önce sporcu sağlığı diyoruz ama genelde lafta kalıyor.

Cenk Tosun için, Beşiktaş için, bu yaz aylarında Avrupa Şampiyonası finallerinde oynayacak Türk Milli Takımı için üzgünüm.

Geçmiş olsun Cenk Tosun... Bu son olsun Cenk Tosun...

Kaynak: Milliyet