Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, yazılı açıklamasında, 16 Haziran'da gerçekleştirilecek TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesi yayın ihalesi ile hakem performansları da dahil olmak üzere gündemdeki birçok konu hakkında görüşlerini ve çözüm önerilerini kulüp başkanlarıyla paylaştı.

Yaptığı sunumda dünya futbolundan birçok konuda örnekler veren Mehmet Büyükekşi, yayın ihalesi, yabancı sayısı, harcama limiti, hakem performansları ile atamalar, adaletli ceza mekanizması, temsilcilik yapılanmasının gözden geçirilmesi, raporların standart hale getirilmesi ve deplasman yasağı konularındaki temel sorunlara kalıcı çözümler getirileceğini anlattı.

Yabancı kontenjanının 14'den 12'ye indirilmemesi gerektiğini vurgulayan Büyükekşi'nin sunumunda, harcama limitinde yeni kanunun altında yer alacak yönetmeliklerde kulüplerin lehine iyileştirmeler yapılması, hakem performanslarının belirli kriterlerle yapay zeka sisteminde değerlendirilmesi ve deplasman yasağının kaldırılması gibi konular dikkati çekti.

Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada, Türk futbolunun en önemli sorununun güven olduğunu belirterek, "Dostum ve yol arkadaşım rahmetli Hasan Doğan, bu konuda hepimize önemli bir miras bıraktı. Bu davetinize icabet ederken, bu mirası en iyi şekilde temsil etmenin hepimizin boynuna borç olduğunu düşünerek burada bulunduğumu söylemek isterim. Ben bu yola, büyük bir iyi niyetle ve sizlere güvenerek çıktım, umuyorum aynı duygular içerisinde bu önemli bir yolculuğu, birlikte tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.