TFF 1. Lig’de mücadelen eden  BB Erzurumspor’u daha yakından tanıyalım.

TFF 1. Ligin ilk yarısında 30 puan toplayan BB Erzurumspor, lider Hatayspor’un 6 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine Edirnespor ile oynadığı maçla başlayan Erzurumspor bu maçın ardından sırasıyla BB Bodrumspor’u ve Bursaspor’u mağlup ederek son 16’ya kalmaya hak kazandı.

2018-2019 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Erzurumspor topladığı 35 puanla 17. Sırada yer aldı ve Süper Lig’e veda etti.

2018-2019 Süper Lig sezonunda iki takım arasında oynanan maçların ilkini Beşiktaş deplasmanda 3-1 kazanırken ligin ikinci yarısında oynanan mücadele 1-1 berabere bitti.

BB Erzurumspor geçen sene büyüklere puan kaybettirdi. Beşiktaşla oynadığı 19. hafta mücadelesinde berabere kalarak 1 puanı hanesine yazdıran mavi beyazlılar, geçen sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor maçlarından da beraberlikle ayrılarak rakiplerine puan kaybettirmeyi başardı.

Mavi beyazlıların en çok gol atan oyuncusu Mickael Pote. Pote’nin ligde 5 kupada ise 2 golü var.

Takımın bir diğer dikkat çeken oyuncusu olan Emrah Bassan ise çıktığı 16 maçta 4 gol 4 asistle takımına katkı yaptı. Emrah aynı zamanda 1.2 milyon euro’luk değeri ile takımın en pahalı oyuncusu konumunda.

Mavi beyazlılar maçlarını Kazım Karabekir Stadı’nda oynuyor. Karın en fazla yerde kaldığı ve kışın hüküm sürdüğü Erzurum'da Kazım Karabekir Stadı'nın alttan ısıtma sistemi mevcut. Maç günü Erzurum’da havanın -6 derece olması bekleniyor.

duhuliye.com