"Beşiktaş'ın gündemindeki en önemli konu Sergen Yalçın'la anlaşmak. Bütün camia bunu merak ediyor, neden anlaşma olmuyor ve süre uzuyor diye. Camiada bir tedirginlik var. Ama herhalde bir şeyler var. Bir şeyler var ki, bu anlaşmayı bir türlü yapmıyorlar. Normalde baktığınız zaman şampiyon olmuş, Türkiye Kupası'nı kazanmış, Beşiktaş'ın evladı Sergen Yalçın'la mukaveleyi çoktan yapmaları lazımdı. Muhakkak demek ki arada halletmeleri gereken bir şeyler oldu. Sergen Yalçın da verdiği röportajlarda 'Benim arkamdan antrenör aradınız' gibi ifadeler kullanmıştı. Onun için Sergen Yalçın biraz kendisini naza çekip anladığım kadarıyla şartlar koşuyor. Tabii bu şartların yönetimin ne kadar yerine getirebilecek şekilde olduğunu da pek kimse bilmiyor." 

"SERGEN YALÇIN'IN 3 ŞARTI KONUŞULUYOR"

"Medyada ve kamuoyunda tahminler var. Sergen Yalçın'ın transferi kendi yapıp 3 milyon Euro civarında bir ücret istediğine dair söylentiler var. Ayrıca birkaç yöneticiyle anlaşamadığını belirttiği ve kendi çevresinde istemediği de konuşuluyor. Bunlar tabii ki yalan mı doğru mu bilemiyoruz. Ama ne yapıp edip Sergen Yalçın'la anlaşmak lazım. Hem şampiyon oldu hem de iyi bir futbol oynattı. Sergen Yalçın'la anlaşılamazsa ve giderse bu hikayenin tadı damaklarda kalacak. Yarım kalan bir aşk olacak. Benim de şahsi fikrim bu anlaşmanın kısa süre içerisinde olması. Çünkü bu söylentileri kesmenin yolu bu anlaşmayı bir an önce yapmaktır. Ama eğer hakikaten arada sıkıntılar ve uç noktalar varsa o zaman biraz iş zorlaşıyor. Sonuç olarak Ahmet Nur Çebi bu kulübün başkanı ve o da yönetimdeki arkadaşlarını çok yıpratmak istemeyecektir. Tabii bunlar duyum. Bu söylediğim 3 madde de gerçek olabilir: Ücret konusu, transfer ve bazı yöneticilerin uzak durması..."

"TRANSFERDE GEÇEN SEZON OLDUĞU GİBİ..."

"Sergen Yalçın bu sezon daha da tecrübelendi. Bu takımı şampiyon yaptı. En azından bazı transferleri isim olarak verip yaptırmak onun da hakkı. Eğer transfer ücretleri de bütçeye uygunsa transferleri onun istediği doğrultuda yapmakta fayda var. Ama Sergen Yalçın, 'Ben transferi ekibimle yaparım' diyorsa bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü kulübün belli bir bütçesi var. Kulüpteki diğer yönetimler eski dönemlerde çok har vurup harman savurdukları için bugün bu batma noktasına gelindi. Ahmet Nur Çebi, şu ana kadar paranın değerini biliyor ve düzgün bir yönetim gösteriyor. Ahmet Nur Çebi'nin Beşiktaş üzerinden maddi kazanca ya da reklama ihtiyacı olmadığını düşünüyorum Çebi, kulübün geleceğini düşünüyor ve bu yolda gideceğini de gösteriyor. Geçtiğimiz sezon yapılan transferleri gördük. Hem ucuz hem de iyi oyuncuları getirdiler. Bu yoldan gitmek lazım. Ben burada Ahmet Nur Çebi'nin çok etkili olduğunu ve en son sözü başkanın söyleyeceğinden eminim."

"ABOUBAKAR'A KIRGINLIK VAR, İHANET..."

"Benim aldığım duyumlar ve konuştuğum insanlar üzerinden diyebilirim ki, Aboubakar'a bir kırgınlık var. 29 maça çıkıp son maçlarda sözleşme uzatmamak için oynamadığını düşünüyorlar ve bunun bir ihanet olduğunu belirtiyorlar. O bakımdan da Aboubakar'ın Beşiktaş'ta olmasına sıcak bakmayan büyük bir grup var. Bunu yaptığı zaman ben de çok kızdım. Neredeyse şampiyonluk gidecekti. Eğer nedenle oynamadıysa Beşiktaş'a ihanet etmiştir ve böyle oyuncuların kulüpte işi yoktur. Ama eğer böyle bir şey yoksa Aboubakar geçen sezon çok faydalı olmuştur. Hatta Larin'in kazanılmasında da büyük rol oynamıştır. Tabii ki Beşiktaş'ın kuralları ve bir duruşu vardır. Eğer Aboubakar gerçekten sakat olmadığı halde oynamadıysa ben yönetim yeni bir anlaşma yapacağını düşünmüyorum."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ