Beşiktaş, 4 maçtan sonra ilk kez puan aldı. Oyuna iyi başlayan ve orta saha üstünlüğünü Josef, Can, Atiba ile eline alan taraf Beşiktaş oldu. Skor üstünlüğünü de erken bulduğu golle eline geçiren Beşiktaş'ın hocası artık şu gerçeği görmesi lazım bu takım skor ne olursa olsun kalesinden  uzak oynaması  lazım. Beşiktaş, ilk yarıdaki 3. bölgedeki baskıyı maçın ikinci yarısında da yapmalıydı.
Yapamayınca  rakip de ağır stoperlerin hatasından golü buldu. Savunmada  oynayan oyuncular  ne ofsayta aynı anda  çıkabiliyor, ne de defans arkasına koşan rakipleri kovalıyabiliyor. Maçı izleyen herkes gol geleceğinin farkındayı  bu kafayla zaten gol yemeden maç tamamlamak mucize olurdu!
Bu arada Beşiktaş'ın fizik kalitesinin ikinci yarıda bu kadar düşmesinin sebebi de araştırılmalı. Kasımpaşa'nın fizik kalitesi çok iyi olduğu için değil, Beşiktaş'ın fizik  gücü zayıfladığı için ikinci yarıda bunları yaşadık.
Hocanın oyuncu tercihleri ve oyun okuması geçen senenin çok uzağında.
Hocanın ikinci yarıda oyuncu değişikliklerini bu kadar geç yapmaması gerekiyordu. Böyle olunca Kasımpaşa neredeyse ikinci yarıyı tek kale oynadı.
Haftalardır oynamayan Can mükemmel bir oyun oynadı.Devre arası kiralık olan bu oyuncunun bonservisini mutlaka almak lazım.  
Ghezzal uzun zaman sonra iyi oynuyordu. Sahada tek top yapan oyuncuydu,
Kenarda  Pjanic, Oğuzhan ve Salih Uçan dururken anlamsız bir şekilde Mehmet Topal'ı oyuna alıp  üç tane altı numara ile oynaması da büyük hataydı. Beşiktaş, kötü gidişten ancak rahat ve bol gollü bir galibiyetle moral bulup çıkabilirdi. Ancak Sergen Yalçın'ın oyuncu değişiklikleri 1/0'ı korumak için olduğu söylenebilir.
Takımın etkili en yaratıcı oyuncusunu çıkarıp orta sahaya defansif ağırlıklı oyuncu tercih edersen  burada oyuncuları geriye yaslandığı için suçlayamazsın kabahati kendinde araman gerekiyor.
Ghezzal  çıkınca sağ kanata sol ayaklı  Can'ı merkezden kanata kaydırmak zorunda kaldı böyle olunca  merkezdeki direnç, devamlılık iyice sekteye uğramış oldu. 
Giresun maçında 3 dakika oynayan  Montero'nun Suçu neydi de Kadroya alınmadı? 
Haftalardır Batshuayi gol yollarındaki sıkıntıyı çözecek diye bekleyip durduk ama Can'ın içeri kestiği bir top var. Bir santrafor onu sezecek, ayağının ucuyula ona dokunacak. Aboubakar ile oynarken patlama yapan Larin geçen sene bunları çok yapıyordu ama o da eski formundan çok uzakta.
Trabzonspor, Adana Demir maçını kazanırsa fark daha da açılacak. Acilen Beşiktaş'ın bir oyun bulup çıkış yapması gerekiyor.