Gelirin yüzde 15'i...

Karar kesinleşmesi halinde ise Beşiktaş'ın ödenmemiş borçları nedeniyle gelecek sene Avrupa'da elde edilecek olası gelirlerin yüzde 15'inin kesilecek.

156 milyon TL

Beşiktaş'ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına katılması ile birlikte her takıma ödenen temel ödül olan 15.250.000 Euro bedeli almaya hak kazandı. Bu bedel günlük kurdan yaklaşık 156 milyon TL'ye tekabül ediyor.

Beşiktaş, ödenmemiş borç olmadığı belirtiyor

Siyah-beyazlı takım, daha önce yaptığı açıklamada UEFA tarafından verilen cezaya ilişkin, kararın henüz kesinleşmediğini ve CAS'a başvuru hakkı olduğunu vurguladı.

Kulüp daha önce yaptığı açıklamada söz konusu borcun UEFA'nın ifade ettiği gibi ödenmemiş borç olmadığı belirtilerek şu ifadeleri kullanmıştı:
 

"UEFA CFCB Adjudicatory Chamber (UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu-Yargı Komisyonu) tarafından Şirketimize tebliğ edilen karara göre; Şirketimizin UEFA Financial Fair Play Regülasyonunun vadesi geçmiş borçlara ilişkin hükümlerini ilgili süreler içinde yerine getirmediği, bu sebeple de 2021/2022 UEFA gelirlerimizin 15%'ine el konulacağını, ancak 30.09.2020 itibarıyla tespit edilmiş olan vadesi geçmiş borçlarımızı 30.06.2021 tarihine kadar ortadan kaldırdığımız durumda ilgili yaptırımın uygulanmayacağı bildirilmiştir. Anılan borçların, kararda ifade edildiği gibi vadesi geçmiş borç olmadığı yönündeki iddiamız ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir.Buna ek olarak, kararda da belirtildiği üzere, karar henüz kesinleşmemiş olup CAS'a gitme hakkımız bulunmaktadır. Konuya ilişkin değerlendirmelerimiz sürmektedir”

Ajansspor